Kouvot ja maajoukkuemies Juha Sten sopimukseen

7.8.2009 Korisliigaan valmistautuva Kouvot on tehnyt ehdollisen pelisopimuksen miesten maajoukkuetakamiehen Juha Stenin kanssa pelikaudesta 2009-10. Stenin sopimuksessa on elokuun loppuun asti ns. ulkomaapykälä, joka mahdollistaa Saksassa ja Ruotsissa pelanneen Stenin siirtymisen kotimaan sarjojen ulkopuolelle.

Miesten maajoukkueen takamies Juha Sten on solminut ehdollisen sopimuksen Kouvojen kanssa.

Sten on valittu pääsarjan parhaaksi puolustuspelaajaksi niin Suomessa kuin Ruotsissakin. Kuvat: Tomi Kaminen.

25-vuotias Juha Sten tunnetaan erittäin energisenä ja aktiivisena pelaajana, joka tuo vauhtia hyökkäykseen ja aggressiivisuutta puolustukseen. Sten on valittu sekä Suomessa että Ruotsissa sarjan parhaaksi puolustajaksi. Turun NMKY:n kasvatti on ollut voittamassa Lappeenrannan NMKY:lle Suomen Cupia (2008) sekä johtamassa Solnaa Ruotsin finaaleihin (2009).

Miesten maaotteluita Stenille on kertynyt kaikkiaan 27. Parhaillaan Sten on vielä sairastuvalla. Sten mursi kylkiluunsa maajoukkueleirillä heinäkuussa.

- Alunperin tarkoitus oli jatkaa pelaamista ulkomailla, mutta toistaiseksi yhtään sopivaa tarjousta ei ole tullut. Sopimuksessani on kuitenkin pykälä, joka mahdollistaa siirtymisen ulkomaille elokuun loppuun asti, valottaa Sten tilannettaan.

- Olen käynyt Kouvolassa aikaisempina vuosina harjoittelemassa (Jukka) Toijalan treeneissä, ja olen varma asioiden hoituvan kunnolla kentällä ja sen ulkopuolella. Kouvojen organisaatio on pelaajien keskuudessa maamme ehdotonta huippuluokkaa.

Sten on jo ehtinyt silmäillä Kouvojen kokoonpanoa ja on innoissaan Kouvoihin siirtymisestä.

- Mielestäni Kouvoilla tuntuu nyt olevan Katajan Jukan sekä nuorten maajoukkueiden avainpelaajien (Antti Kanervo, Matti Nuutinen, Antto Nikkarinen) johdolla hyvä runko kasassa tähän sarjaan. Mansikka-aholla on aina olleet loistavat kannattajat ja tunnelma Suomen parhaita!

Kouvojen päävalmentaja Jukka Toijala on luonnollisesti erittäin tyytyväinen Stenin kanssa tehtyyn ehdolliseen sopimukseen.

- Ensinnäkin on todettava että ”Juppe” on persoonana mahtava tyyppi joukkueelle. Ilopilleri ja yleisön sytyttäjä numero yksi! Pelaajana hän antaa kentällä kaikkensa ja pystyy omalla määrätietoisuudellaan kääntämään otteluita voitoiksi. ”Jupella” on mahtava pallosilmä, joka tulee esiin etenkin lukuisina pallonriistoina. Olen erittäin iloinen että ”Juppe” valitsi Kouvot, tiedostaen kuitenkin sen faktan että miehellä on mahdollisuus lähteä ulkomaille vielä elokuun ajan.

Kouvoilla on Juha Stenin sopimuksen myötä sopimukset seuraavien pelaajien kanssa: Adrian Hill, Kyle Shiloh, Jukka Kataja, Juha Sten, Antti Kanervo, Matti Nuutinen, Antto Nikkarinen ja Ilari Seppälä.

Kouvot etsii vielä joukkueeseensa sopivaa amerikkalaisvahvistusta.

- Emme kiirehdi viimeisen hankinnan kanssa. Luultavimmin viimeisen vahvistuksen hankinta tapahtuu elokuun lopussa tai syyskuun alussa, kertoo Toijala.

Lue myös Juha Stenin Kentän laidalta –blogi Basket.fi-sivustolla.

Lisätiedot: Kouvojen nettisivut
 
24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

8.2.2018 10:30 EM-karsinnat

Susiladiesin Taru Tuukkanen: ”Voitto Romaniasta on ainoa tavoite”

Yksi kaikkien aikojen suomalaiskoripalloilijoista Taru Tuukkanen, 40, palasi kuunvaihteessa takaisin Suomen kotikamaralle kahden Espanjassa vietetyn kuukauden jälkeen. Hyvinkään Pontevan tähtipelaaja valmistautuu kohtaamaan Susiladiesin paidassa lauantaina 10. helmikuuta Töölön Kisahallissa Romanian EM-karsintaottelussa, jonka ainoana tavoitteena on Tuukkasen mukaan voitto.

7.2.2018 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Korisliigan MVP Antto Nikkarinen loppukaudeksi Kotkaan

Kahtena perättäisenä keväänä Korisliigan pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt perinteinen kotkalaisjoukkue KTP-Basket saa riveihinsä huippuvahvistuksen. Hallitseva Korisliigan MVP ja alkukauden Ruotsin liigaa Jämtlandissa pelannut Susijengi-takamies Antto Nikkarinen, 26, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen KTP:n kanssa, uutisoi Kymen Sanomat.

NBA-matkasta unohtumaton startti 6. pelaajien vuodelle – ”Upea kokemus”

NBA-matkan voittajat Matti ja Henri näkivät aitiopaikoilta Lauri Markkasen ennätysillan ja pääsivät tapaamaan suomalaistähteä New Yorkissa.

17.1.2018 12:00 Suomalaiset ulkomailla

Lauri Markkasesta ensimmäistä kertaa vuoden koripalloilija

Vastikään NBA:n ennätyksen taalaliigan historian kaikkien aikojen nopeimmin 100 onnistunutta kolmen pisteen heittoa upottaneena pelaajana kirjauttanut Lauri Markkanen, 20, on nimetty ensimmäistä kertaa urallaan Suomen urheilutoimittajien valinnoissa vuoden koripalloilijaksi. Markkanen katkaisi Petteri Koposen kuusivuotisen putken vuoden koripalloilijana.

8.1.2018 20:45 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kulmakivi Vilma Kesänen palaa Catziin

Syyskauden Espanjan kivenkovassa kakkosliigassa pelannut Orimattilan Jymyn kasvatti ja Susiladiesin pitkäaikainen pelinrakentaja Vilma Kesänen, 29, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen 2010-luvun Naisten Korisliigan kestomenestyjän Lappeenrannan Catzin kanssa. Kesänen edusti Catzia viimeksi vuosina 2007-2012.

4.1.2018 08:00 Suomalaiset ulkomailla

Tehokas Taru Tuukkanen jatkaa Zaragozassa tammikuun

Hyvinkään Pontevasta yksikuukautisella sopimuksella Espanjan liigan Mann Filter Zaragozaan siirtynyt maajoukkueikoni Taru Tuukkanen, 40, jatkaa Espanjassa vielä tammikuunkin. Tuukkanen on kuulunut voitokkaan joulukuun aikana Zaragozan parhaimmistoon.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

29.12.2017 14:55 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomille pesti Kroatian liigaan

Alkukaudella Liettuan liigassa pelannut ja joulukuussa Helsinki Seagullsia edustanut Susijengi-laituri Carl Lindbom, 26, on solminut sopimuksen Kroatian liigaa pelaavan KK Osijekin kanssa. 206-senttinen Tapiolan Hongan kasvatti tekee ensiesiintymisensä uuden joukkueensa paidassa 6. tammikuuta Kroatian cupin kotiottelussa KK Sibenikiä vastaan.

Evita Iiskola ei jatka Italiassa

Syyskauden Italian kakkosliigassa pelaavaa Pallacanestro Femminile Umbertidea edustanut Evita Iiskola, 24, ei jatka italialaisseurassa loukkaantumisen vuoksi. Iiskola oli Umbertiden pisteykkönen pelaamassaan kuudessa ottelussa 17,2 pisteen keskiarvolla.

Näytä lisää vastaavia