NBA-mestari Ron Artest vahvistaa liiganousija Loimaata syyskuussa

28.6.2011 NBA:n eturivin pelaajen joukkoon kuuluva puolustusekspertti, keväällä 2010 Los Angeles Lakersin paidassa NBA:n mestaruutta juhlinut 201-senttinen, 118-kiloinen Ron Artest nähdään ensi syksynä Suomessa. Marraskuussa 32 vuotta täyttävä Artest pelaa Korisliigaan nousseen Loimaan Bisonsin riveissä syyskuussa useamman ottelun, uutisoi Ilta-Sanomat verkkosivuillaan tiistaina.

NBA:n mestari Ron "Rottweiller" Artest vahvistaa liiganousija LoKoKoa syyskuussa.

Artest kuuluu nyky-NBA:n näyttävimpiin ja tunnetuimpiin pelaajiin.

Tuttu pari Los Angelesista: Artest ja NBA-superstara Kobe Bryant (oikealla). Kuvat: Getty Images / All Over Press ja NBA Photos.

- Totta se on. Asioita on saatu sovittua ja voin iloisena vahvistaa Artestin saapumisen Suomeen, kommentoi Loimaan Bisonsin urheilujohtaja Aleksi Valavuori Ilta-Sanomien verkkosivuilla.

Valavuori on houkutellut aiemminkin nimekkäitä amerikkalaispelaajia Suomeen. Dennis Rodman pelasi Valavuoren kutsumana Torpan Pojissa yhden liigaottelun marraskuussa 2005, ja toinen Chicago Bulls-legenda Scottie Pippen esiintyi ToPossa kahden liigaottelun verran tammikuussa 2008.

- Tämä on loistavaa jatkumoa Rodmanin ja Pippenin Suomen-vierailuille, mutta ero on se, että nyt saamme tänne uransa parhaassa kunnossa olevan pelaajan. Hän ei tule tänne jäähdyttelemään, Valavuori jatkaa.

- Artestin vierailu on osa isoa yhteistyökuviota, josta tiedotamme myöhemmin. Joka tapauksessa on varma, että positiivisia puheenaiheita on tulossa jatkossakin, päättää Valavuori kommenttinsa Ilta-Sanomissa.

Vuoden puolustuspelaaja, NBA:n mestari...

New Yorkin Queensissa syntynyt Artest aloitti koripallouransa La Sallen high schoolissa Manhattanilla ja pelasi yliopistokoripalloa newyorkilaisessa St. John'sin yliopistossa kausina 1997-99. Keväällä 1999 Artest johti St. John'sin NCAA:n kahdeksan parhaan joukkoon urakoituaan kausikeskiarvoikseen 14,5 pistettä, 6,3 levypalloa, 4,2 syöttöä, 2,1 riistoa ja 1,2 blokkia ottelua kohden. Artestin yliopistoura jäi kahden kauden mittaiseksi, kun legendaarinen Chicago Bulls varasi hänet kesän 1999 NBA-draftin ensimmäisen kierroksen 16. varauksena.

Artest ehti pelata Bullsin riveissä kaksi ja puoli pelikautta ja nousta aina joukkueen aloitusviisikkoon asti sekä kerätä mainetta yhtenä NBA:n parhaista puolustuspelaajista. Keväällä 2002 Artest siirtyi monen pelaajan suurkaupassa Indiana Pacersiin, jossa hän nousi rakettimaisesti NBA:n parhaiden pelaajien joukkoon. Kaudella 2003/04 Pacers eteni NBA:n itäisen konferenssin finaaleihin asti Artestin raataessa tilastoihin 18,3 pistettä, 5,7 levypalloa ja 3,7 syöttöä ottelua kohden. Artest nimettiin kauden päätteeksi NBA:n parhaaksi puolustuspelaajaksi, jonka lisäksi hän esiintyi helmikuussa 2004 NBA:n All Star-tähdistöottelussa.

Artestin ura sai traagisen käänteen marraskuussa 2004, jolloin hän oli eräs päätekijöistä Indiana Pacersin ja Detroit Pistonsin pelaajien välisessä joukkotappelussa. NBA:n komissaari David Stern langetti Artestille tappelun jälkimainingeissa NBA-historian pisimmän pelikiellon, joka käsitti 73 runkosarja- ja 13 pudotuspeliottelua. Artest palasi Pacersin riveihin kaudella 2005/06, mutta hän ei pystynyt seuraavien kausien aikana toistamaan kauden 2003/04 menestystään. Tammikuussa 2006 Pacers lähetti Artestin NBA:n häntäpään joukkueisiin kuuluvaan Sacramento Kingsiin.

Sacramentossa Artest ehti pelata puolitoista kautta ennen kuin Kings lähetti hänet siirtomarkkinoilla Houston Rocketsiin, joka oli yrittänyt jo pitkään saada Artestia riveihinsä. Artest kotiutui Rocketsiin tähtisentteri Yao Mingin rinnalle erinomaisesti yltäen 17,1 pisteen, 5,2 levypallon ja 3,3 syötön tehoihin. Kevään 2009 pudotuspeleissä Rockets pakotti sittemmin NBA:n mestaruuden voittaneen Los Angeles Lakersin ahtaalle Artestin varjostaessa pudotuspelisarjan aikana Lakers-tähti Kobe Bryantia.

Kiihkeän pudotuspelisarjan jälkeen Artest allekirjoitti pelikauden 2009/10 alussa viiden vuoden ja 33 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen Lakersin kanssa. Artest nousi Kobe Bryantin rinnalle Lakersin aloitusviisikkoon asti ja pääsi juhlimaan uransa ensimmäistä NBA:n mestaruutta keväällä 2010, jolloin Lakers kukisti Boston Celticsin NBA:n finaaleissa. Keväällä 2011 Artest sai päätökseen toisen kautensa Lakersin kanssa.

Artest on pelannut NBA-urallaan 763 runkosarja- ja 76 pudotuspeliottelua. Hänet on nimetty kahdesti NBA:n puolustuspelaajien ykkösviisikkoon (2004, 2006) sekä kahdesti NBA:n puolustuspelaajien kakkosviisikkoon (2003, 2009). Keväällä 2011 Artest palkittiin myös J. Walter Kennedy -kansalaisuuspalkinnolla kiitokseksi hänen hyväntekeväisyystyöstään. Artest on myös tehnyt rap-levyn sekä toiminut eläinsuojelu- ja mielenterveysjärjestöjen keulakuvana. Kesäkuussa 2011 Artestin uutisoitiin anoneen oikeutta nimenvaihdokselle, jonka toteutuessa Artestin uusi nimi olisi Metta World Peace.

Katso myös seuraavat linkit:

 
25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia