Koponen valittu tähdistöottelun aloitusviisikkoon

5.4.2007 Espoon Hongan maajoukkuekoripalloilija Petteri Koponen, 18, on lunastanut paikkansa lauantaina Memphisissä pelattavan Nike Hoop Summit –otteluun tähdistöjoukkueen aloittavana pelintekijänä. Valinnasta kertoi muun maailman sikermää valmentava australialainen Rob Beveridge, joka valmistaa nuoria tähtiään kohtaamaan USA:n alle 19-vuotiaiden maajoukkueen.

Koponen on vakuuttanut taidoillaan Beveridgen jo ensimmäisistä harjoituksista lähtien.

- Koponen on fyysisesti ja henkisesti vahva pelaaja, joka kuuntelee tarkasti ohjeita. Pidän hänen tyylistään ja olen valinnut hänet joukkueeni aloittavaksi pelintekijäksi. Minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö hän johda hienosti peliämme, kertoi Beveridge.

Beveridge näkee Koposen tulevaisuuden varsin valoisana.

- Hänellä on edessään hieno ura ammattilaisena. Valmentajat tulevat pitämään Petteristä, sillä hän toteuttaa kaiken sen, mitä häneltä pyydetään.

Koponen on itsekin ollut tyytyväinen Memphis-visiittiinsä.

- Hieno matka ja kokemus jo tähän mennessä. Joukkuekaverit ovat mahtavia niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Harjoitukset ovat olleet kovia. Nyt voin todellisuudessa havaita, millä tasolla olen koripalloilijana muihin ikäisiini nähden. Näen myös sen, mitä osa-alueita minun on harjoiteltava entistä enemmän kehittyäkseni edelleen koripalloilijana.

Nashin tapaaminen oli yksi unelmien täyttymys

Koposen yksi unelmista toteutui heti tiistaina, kun hän oli seuraamassa Memphis Grizzliesin ja Phoenix Sunsin välistä NBA-ottelua, jonka vierasjoukkue voitti pistein 116-111.

Koponen tapasi ottelun jälkeen suuren idolinsa, NBA:n kahden edellisen kauden hallitsevan MVP-pelaajan Steve Nashin, 33, joka heitti illan ottelussa voittajille erehtymättömästi 15 pistettä.

- Steve Nashin tapaaminen oli fantastinen juttu. Hän on takamiehenä minun ja varmasti monen muunkin ehdoton esikuva. Yritän pelata kuten Nash, kertoi hieman hämillään idolinsa vieressä poseerannut Koponen.

Nashin lisäksi Suns-pelaajista myös muun muassa Amare Stoudemire ja Shawn Marion olivat ottelun jälkeen tapaamassa muun maailman joukkueen tulevaisuuden tähtiä.

Nashin mukaan Nike Hoop Summit -tapahtuma on kokonaisuudessaan sellainen viikko, josta jokaiselle pelaajalle on varmasti hyötyä jatkoa ajatellen - monessakin mielessä.

- Tämä on hieno mahdollisuus ja arvokas tilaisuus näille nuorille, niin pelaajana kuin ihmisenä. Nike Hoop Summit on jotain sellaista, mitä et unohda koskaan.

Johannesburgissa Etelä-Afrikassa syntynyt, mutta jo nuorukaisena Kanadaan vanhempiensa kanssa muuttanut Nash aloitti kansainvälisen uransa 17-vuotiaana.

- Pääsin mukaan Kanadan maajoukkueeseen ollessani 18-19-vuotias, eli samassa iässä kuin nämä pelaajat ovat nyt. Se auttoi minua paljon urallani, kertoo Nash.

Nash on Dallas Mavericsissa pelaavan saksalaistähti Dirk Nowitzkin entinen joukkuekaveri ja läheinen ystävä. Nowitzki oli mukana muun maailman tähdistöjoukkueessa vuonna 1998, jolloin kotijoukkue USA kaatui tähän mennessä viimeisimmän kerran vieraidensa edessä.

- Se ottelu auttoi Dirkiä (Nowitzki) huomattavasti urallaan. Nike Hoop Summit -ottelu on maailman parhaiden nuorten pelaajien näyteikkuna, korosti Nash.

Beveridgella on loukkaantumishuolia

Maailman tähdistöjoukkue on ehtinyt pelata jo yhden valmistavan ottelun, jossa se kohtasi Memphisin alueen parhaista lukiopelaajista kootun sikermän. Peli päättyi muun maailman 81-67 -voittoon.

Heittoaan hakenut Koponen teki ottelussa kaksi pistettä.

Kolmatta vuotta muun maailman joukkuetta valmentavalle Beveridgelle on ilmaantunut myös huolia loukkaantumisten muodossa. Joukkueen isoista miehistä Nemanja Aleksandrovia vaivaa kipeytynyt akillesjänne ja Giorgi Shermadinilla on reisivamma.

- Molempien tilannetta on tarkkailtava päivä päivältä ja toivottava parasta. Tämä on turhauttavaa, mutta sen kanssa on vain elettävä, totesi Beveridge, joka on kutsunut harjoituksiin täydennystä vasta 15-vuotiaan englantilaisen Ryan Richardsin hahmossa.

- Ilman häntä emme saisi harjoituksissa aikaan kunnollista 5 vastaan 5 -peliä.
Beveridge on silti luottavainen joukkueensa mahdollisuuksiin lauantain ottelussa.

- Muutama loukkaantuminen saattaa haavoittaa meitä hieman, mutta tämä joukkue on vahva ja varmuudella urheilullisempi kuin aiemmin valmentamani. Pelaajani ovat taidoiltaan todellakin potentiaalisia ja minulla on hyvä tunne jo nyt lauantain ottelun osalta. Meidän mahdollisuutemme on nimenomaan joukkuepelissä, korosti Beveridge.

Petteri Koponen pelaa lauantaina yhden uransa tähän mennessä tärkeimmistä otteluista. Koposella ja hänen seurajoukkueellaan Hongalla on paljon pelissä myös ensi maanantaina, kun KTP saapuu Tapiolaan Korisliigan ensimmäisen puolivälieräottelun merkeissä.

Koposen kone laskeutuu Helsinki-Vantaalle maanantaina klo 16.50. Kiire ja varmasti myös väsymys painavat päälle, mutta Koponen aikoo olla sonnustautunut Hongan peliasuun, kun ottelu KTP:tä vastaan käynnistyy klo 18.30.

Lisätietoja Nike Hoop Summit –ottelun tämänvuotisista joukkueista löytyy tästä.



Lisätietoja: http://www.usabasketball.com/men/2007/07_mhs_fact-sheet.html

Asiat

 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

21.3.2024 15:00 Korisliiga

Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Kataja Basketin Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukiellon.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

19.3.2024 09:32 Korisliiga

Alterique Gilbert loppukaudeksi Seagullsin vahvuuteen

Korisliigan ylemmän jatkosarjan ykkösenä viihtyvä Helsinki Seagulls on solminut loppukauden kattavan sopimuksen 26-vuotiaan takapelaajan kanssa.

18.3.2024 10:17 Korisliiga

Salon Vilppaalle 1000 pääsarjaottelua täyteen

Korisliigassa parhaillaan kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Vilpas tarvitsi rajapyykkiin 24 pelikautta.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

Näytä lisää vastaavia