Susijengi karkasi Saksalta Hartwall Areenalla, Madsen ja Markkanen villitsivät yleisöä

6.8.2016 22:40 Vuoden päästä pelattaviin EM-kotikisoihin valmistautuva Susijengi jatkaa minivoittoputkessa. Nuoret sudet Alexander Madsen ja Lauri Markkanen sulautuivat toisella puoliajalla osaksi laumaa, Matti Nuutinen kunnostautui puolustuksen liimana ja 5,358-päinen Hartwall Areena pääsi lauantai-illan päätteeksi tuulettamaan 86-79 (40-42) -voittoa Saksasta.

Susijengin Saksa-voitossa eturiviin nousivat Lauri Markkanen..

..ja ilmiömäisen hyökkäyspelin pelannut Alexander Madsen.

Petteri Koponen oli tuttuun tapaan rautahermoinen peliä ratkaistaessa.

Erik Murphy heitti, kun tilaa tarjottiin.

Tuukka Kotti nousi yksinoikeudella pelattujen miesten maaotteluiden kärkisijalle ohi Jouko Heikkisen. Kuvat: Ville Vuorinen.

Lauantain maaottelu antoi suomalaiselle koripalloyleisölle mitä kouriintuntuvimman esimerkin huipputason maajoukkueen rakentamisprosessista.

Samana iltana, kun jo 17. maajoukkuevuottaan pelaava 35-vuotias Tuukka Kotti (4/4/3 syöttöä) juoksi kentälle historiallisessa 191. A-maaottelussaan ja teki tutun takuuvarmaa työtään joukkueen puolustuspään pääpelotteena, ilmoittautui ratkaisijoiden osastoon kaksi joukkueen juniorijaoston pelaajaa, jotka olivat päiväkoti-iässä Kotin aloittaessa maajoukkueuransa.

21-vuotias Alexander Madsen (17/2) ylsi häikäisevään flow-tilaan kolmannella neljänneksellä upottamalla kahdeksan perättäistä pistettä. Lauri Markkanen (8/8) toipui ottelun edetessä alkujännityksestään, teki läsnäolonsa tiettäväksi levypallopelissä ja jääti pelin viime hetkillä kaaren takaa yhdessä Petteri Koposen (20/3) kanssa.

Kapteeni Shawn Huffin seuratessa ottelua kentän laidalta otti puolestaan ekologisen lokeronsa Susijengin puolustuspään sidosaineena Matti Nuutinen (2/4/3 riistoa), joka sai Saksan NBA-laituri Paul Zipserin silminnähden turhautumaan.

- Uusia ratkaisijoita tulee, kun heille antaa tilaa ja vastuuta. Tänään vuoroon nousivat Lauri Markkanen ja Alexander Madsen. Matti Nuutinen oli aivan fantastinen puolustuspäässä. Roope Ahonen (2/0/4 syöttöä) sai kolmannella jaksolla joukkueen toimimaan, kiitteli Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann voiton jälkeen.

- Luonto hoitaa asian. Pelaajat kehittyvät ja ottavat paikkansa kokonaisuudessa. Uudet pelaajat tulevat sisään ja vanhat siirtyvät luonnollisesti vähitellen pois – paitsi Tuukka Kotti, jota meidän onneksemme luonto suostu korjaamaan pois, jatkoi Dettmann lähettäen kiittävät terveisensä joukkueen ikäpresidentille.

Madsen käytti paikkansa, Markkanen nautti painista

Jo viime kesänä neljässä maaottelussa Susijengin kokoonpanoon kuulunut Alexander Madsen sai ensimmäisen miesten maaottelupisteensä kirjattua vapaaheittoviivalta avausneljänneksen lopulla.

Hetkeä myöhemmin Madsen upotti kolmen pisteen heiton, mutta vasta päätösneljänneksellä alkoi sataa. Keväällä Kouvojen riveissä Suomen mestaruutta juhlinut Madsen vainusi ratkaisupaikat toisensa jälkeen korin läheisyydessä ja vei Susijengin parhaimmillaan kahdeksan pisteen johtoon.

- Henkka (Dettmann) sanoi tauolla, että me otetaan liikaa hypäreitä, ja että korin alla on kyllä tilaa ratkaista. Sain pallon mulle luontaisiin heittopaikkoihin ja niistä oli helppo ratkaista, summasi Madsen voittajan leveä hymy kasvoillaan.

Heinäkuussa Helsingissä pelatuissa 20-vuotiaiden miesten EM-kisoissa All Star -viisikkoon äänestetty Lauri Markkanen käytti pelin avauspuoliskon tuntumaa hakien, mutta tuli peliin mukaan oikeaoppisella puolustuspään sijoittumisella, ennakkoluulottomalla levypallopelillä sekä paraatiheitoillaan kolmoskaaren takaa.

- Viime vuonna sai jo vähän ensituntumaa miesten maajoukkueympyröistä ja tuntuu tosi hyvältä päästä takaisin, Markkanen muotoili.

- Täällä on eri koko- ja taitoluokan jätkiä vastassa kuin junnumaajoukkuepeleissä. Hauskahan se on painia ja ottaa vastaan tilanteet, joissa pääsee vääntämään NBA-jätkiä vastaan, jatkoi Markkanen viitaten kolmen sekunnin alueella käytyyn pystypainiin hänen ja 218-senttisen Tibor Pleissin välillä.

Pallonliikkeessä parannettavaa

Vaikka Markkanen ja Madsen nousivat lauantaina pääosiin ja Matti Nuutinen-Roope Ahonen-duo kunnostautui näkymättömän työn sankareina, Susijengin valmennusjohdolla oli Hartwall Areenan Saksa-peijaisten jälkeen lukuisia hymyyn.

Sasu Salin (13/3) noudatti ”heittäjät heittää”-mantraa ja osui pari kertaa kipeästi saksalaisten selkänahkaan saatuaan jyvänsä kohdalleen. Erik Murphy (11/1) rankaisi joka kerta vierasjoukkueen puolustuksen jättäessä hänet yksin. Tuukka Kotti oli Tuukka Kotti. Joonas Cavén (0/0) puolusti pelin avauspuoliskolla hyvällä asenteella ja liikkuvin jaloin.

Vaikka Saksan takapelaajat puolustivat Petteri Koposen tilanteisiin, jotka olivat omiaan laukaisemaan kohtauksen ahtaan paikan kammoisissa, oli Koponen jälleen kerran kentän paras pistemies ja ominaiseen tapaansa painonsa arvosta kultaa peliä ratkaistaessa.

Susijengin esitys oli parikin pykälää parempaa viime viikon Belgia-voittoon nähden, mutta parannettavaakin löytyi.

- Hyökkäyspelaamisemme meni välillä pomputteluksi. Jos palloa pomputtelee liikaa sen sijaan, että laittaa sen liikkeelle, se kuolee, Dettmann muotoili.

- Me pelaamme keskimäärin ehkäpä luovempaa hyökkäyspeliä kuin monet pelaajat seurajoukkueissaan, ja siihen tottuminen vaatii pitkän kauden jälkeen oman aikansa.

Susijengi pelaa kesän seuraavat ottelunsa 19.-21. elokuuta Saksassa neljän joukkueen turnauksessa.

Kesän 2016 viimeisen kotiottelunsa Suomi pelaa 27.8. Espoon Metro Areenalla EM-karsintoihin valmistautuvaa Ruotsia vastaan.

Suomi – Saksa 86-79 (25-17, 40-42, 59-59), miesten maaottelu, Helsinki 6.8.2016

Suomi: Mikko Koivisto 3/1, Sasu Salin 13/3, Tuukka Kotti 4/4/3 syöttöä, Petteri Koponen 20/3, Matti Nuutinen 2/4/3 riistoa, Roope Ahonen 2/0/4 syöttöä, Alexander Madsen 17/2, Carl Lindbom, Lauri Markkanen 8/8, Joonas Cavén 0/0, Juho Nenonen, Jamar Wilson 6/6/4 syöttöä, Erik Murphy 11/1.

Ottelutilastot: Suomi – Saksa
 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

7.12.2017 Maaottelu

Susijengin jahti jatkuu – helmikuun MM-karsintaottelun lipunmyynti käynnistyy 14.12.

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput tulevat myyntiin 14.12.

27.11.2017 Maaottelu

Vaikea ilta Nordiksella, Schilb kaatoi kolmosilla Susijengin

Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56-64 (30-25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.

Näytä lisää vastaavia