Suomi päihitti MM-kisoihin valmistautuvan Tunisian

17.7.2010 Suomen miesten koripallomaajoukkue päätti maaotteluviikkonsa voitokkaisiin tunnelmiin kaatamalla MM-kisoihin valmistautuvan Tunisian 92-68 (51-34) Ranskan Calaisissa. Voitto oli maajoukkueelle jo neljäs perättäinen. Suomi kaatoi aiemmin viikolla Portugalin kahdesti sekä Belgian kerran.

Gerald Lee jr.:lla ja Suomella on aihetta tyytyväisyyteen - voitto MM-kisajoukkue Tunisiasta oli Suomen neljäs perättäinen.

Tuukka Kotti oli huikeassa pelivireessä ensimmäisellä maaotteluviikolla.

Teemu Rannikon pelinjohto oli totutun vahvaa ja oivaltavaa myös Tunisiaa vastaan.

Petri Heinonen on täyttänyt paikkansa maajoukkueen kokoonpanossa mainiosti. Kuvat: Ville Vuorinen.

Tunisia ei kuitenkaan ollut Suomelle niin helppo vastus kuin loppunumerot antavat ymmärtää. Tunisian vahvat ja nopeat laitahyökkääjät Amine Rzig ja Radhouane Slimane aiheuttivat suomalaispuolustukselle yhtenään päänvaivaa, jonka lisäksi joukkue onnistui ajoittain puurouttamaan suomalaishyökkäyksen 216-senttisen Salah Mejrin toimiessa paikkapuolustuksen "maalivahtina".

- Tunisia pelasi hyvää korista. Emme olleet tänään yhtä energisiä kuin aikaisemmissa matseissa, ja heidän parhaat pelaajansa voittivat järjestäen miehensä 1-1-tilanteista. Jouduimme siitä syystä matsin alussa virhevaikeuksiin, kertasi Suomen apuvalmentaja Pekka Salminen ottelun tapahtumia.

Suomi onnistui kuitenkin karkaamaan 17 pisteen johtoon puoliajalle lähdettäessä. Samuel Haanpää (19/0) laulatti rannettaan tuloksellisesti kolmen pisteen kaaren takaa, jonka lisäksi Suomi käytti tehokkaasti hyödykseen aggressiivisen tunisialaispuolustuksen tarjoamat vapaaheitot. Suomi heitti yhteensä ottelussa 28 vapaaheittoa, joista 27 sisään (96,4%).

Kolmannella jaksolla Suomi käväisi parhaimmillaan 20 pisteen johdossa, mutta Tunisia onnistui vielä horjuttamaan sinivalkoisten itseluottamusta siirtymällä paikkapuolustukseen. Tunisia ryntäsi päätösjakson puolivälissä 12 pisteen päähän, jolloin Suomen pelastajaksi ponnisti maaottelukautensa ilmiömäisessä vireessä aloittanut Tuukka Kotti (12/16).

- Paikkaa vastaan hyökkäyksemme oli hetkellisesti vähän hakusessa. Sen lisäksi Tunisia pääsi juoksemaan pari nopeaa hyökkäystä pallonmenetyksistämme (yhteensä 20 kpl). Kotti haki tärkeimmällä mahdollisella hetkellä pari hämmästyttävää hyökkäyslevypalloa ja pisti niistä pallon koriin. Se vapautti hyökkäyksemme uudelleen, kiitteli Salminen.

Kotilla huikea viikko

Viikon kolmessa aiemmassa ottelussa suomalaisvoittojen selkäranka on muodostunut tehokkaasta joukkuepuolustuksesta sekä leveästä vastuunkantajien kaartista hyökkäyspäässä. Ottelu Tunisiaa vastaan ei Salmisen mukaan poikennut säännöstä.

- Useampikin jätkä meidän joukkueestamme pelaa todella vahvalla itseluottamuksella.

Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi keväällä äänestetty 205-senttinen Tuukka Kotti on pelannut kesän neljä ensimmäistä maaotteluaan 11,8 pisteen ja 12,0 levypallon ottelukeskiarvoilla.

- Kotti haki Portugalia vastaan 18 levypalloa ja tänään 16 kappaletta, joista seitsemän hyökkäyksessä. Hänen suorituksiaan on ollut ilo katsella, kehui Salminen.

Aiemmin viikolla jatkosopimuksen Espanjan kakkosliigan Palencian kanssa solminut takamies Samuel Haanpää on nakutellut viikolla 13,3 pistettä ottelua kohden ja upottanut kolmosensa yli 40% tarkkuudella. Haanpää oli Tunisiaa vastaan Suomen paras pistemies.

Torstain Belgia-ottelussa uuden maaottelun piste-ennätyksensä tehnyt Gerald Lee jr. (16/6) täytti jälleen erinomaisesti paikkansa Suomen korin alla. Lee viimeisteli Tunisia-ottelun avauspuoliskolla 13 pistettä korin alta ja vapaaheittoviivalta. Myös Teemu Rannikon (14/1) pelinjohto oli Salmisen mukaan totutun hyvää.

- Haanpää on sen tason heittäjä, että vastustaja on saanut katua joka kerta, kun hän saa heittotilaa. Lee pelasi toisen tasaisen tehokkaan matsin. Rannikko oli erittäin hyvä, vaikka olikin välillä virhevaikeuksissa.

Elokuussa pelattaviin EM-karsintoihin valmistautuva Suomi voitti viikolla kaikki neljä otteluaan. Suomi salli otteluissa vastustajilleen keskimäärin 64,8 pistettä ottelua kohden.

- EM-karsintoihin on pitkä matka, mutta olemme päässeet erittäin hyvään alkuun. Olemme pelanneet hyviä joukkueita vastaan ja klaaranneet kaikki matsit kunnialla omien vahvuuksiemme kautta. Fiilis on positiivinen ja tästä on hyvä jatkaa matkaa, tiivisti Salminen kesän ensimmäisen maaotteluviikon.

Suomi jatkaa valmistautumistaan EM-karsintoihin kohtaamalla Lontoossa Kanadan 22.7. ja Iso-Britannian 23.7.

Tunisia pelaa 28.8.-12.9. Turkissa järjestettävissä MM-kisoissa samassa alkulohkossa Slovenian, Brasilian, Iranin, Kroatian ja USA:n kanssa.

Tunisia - Suomi 68-92 (17-23, 34-51, 53-68), miesten maaottelu, Calais (Ranska) 16.7.2010

Suomi: Samuel Haanpää 19/0, Gerald Lee jr. 16/6, Teemu Rannikko 14/1, Tuukka Kotti 12/16, Mikko Koivisto 7/3, Shawn Huff 7/1, Petri Heinonen 5/2, Petri Virtanen 5/0, Antti Nikkilä 4/3, Tuomas Iisalo 3/3. 

 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

7.12.2017 Maaottelu

Susijengin jahti jatkuu – helmikuun MM-karsintaottelun lipunmyynti käynnistyy 14.12.

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput tulevat myyntiin 14.12.

27.11.2017 Maaottelu

Vaikea ilta Nordiksella, Schilb kaatoi kolmosilla Susijengin

Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56-64 (30-25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.

Näytä lisää vastaavia