Susijengi väläytteli laajalla rotaatiolla, Venäjä väkevä isäntä Pietarissa

4.8.2017 20:20 Teemu Rannikon pelinjohto ja Lauri Markkasen erityisosaaminen molemmissa kenttäpäädyissä toivat Susijengin peliin kosolti uusia elementtejä perjantaina Pietarin Sibur Areenalla. Sasu Salinin heittopelin ja Matti Nuutisen taistelun sytyttämä Suomi piti Venäjää kolmen jakson ajan pinteessä, kunnes Venäjä vei pidemmän korren taistelupalloissa ja karkasi 91-75 (42-40)-voittoon.

Lauri Markkanen antoi vahvat näytöt osaamisestaan kesän ensimmäisessä maaottelussaan.

Sasu Salin upotti kaikkien aikojen toiseksi korkeimman miesten maaottelun pistemääränsä.

Teemu Rannikko kirjautti heti kättelyssä joukkueen parhaan +/- -lukeman.

Alex Murphy oli yksi Susijengin onnistujista perjantaina. Kuvat: Ville Vuorinen.

Pelin avausneljänneksellä Venäjä oli toden teolla helisemässä susipuolustuksen kanssa. Gerald Lee Jr. jatkoi Latvia-ottelun hyvää flow’taan käyttämällä venäläissenttereitä pujottelukeppeinään, Sasu Salin ampui neljä lähes perättäistä kolmen pisteen heittoa Sibur Areenan naruihin ja Matti Nuutinen hiersi kivenä venäläisten kengissä molemmissa kenttäpäädyissä.

Toisen neljänneksen alussa Nuutinen nosti Tuukka Kotin syötöstä Susijengin 23-29-johtoon, joka oli korkein vierasjohto koko ottelun aikana. Venäjän pallonliike muuttui huolellisemmaksi, jonka tuloksena kotijoukkue pääsi laukomaan tukun puolivapaita heittoja ja palaamaan takaisin peliin mukaan Suomen kivittäessä omia heittojaan hyvistäkin heittopaikoista. Tauolle edettiin Venäjän 42-40-johtolukemissa.

Venäjä vei kolmannen neljänneksen ensimmäiset kaksi minuuttia 7-0 pakottaen Henrik Dettmannin pyytämään Susijengille aikalisän. Puhuttelun seurauksena Susijengi ryhmittyi jälleen tukeviin asemiin puolustuspäässä ja alkoi kuroa Lauri Markkasen ja Sasu Salinin onnistumisilla venäläisjohtoa umpeen. Susijengi piipahti jo kahden pisteen päässä (59-57), kunnes yllätysratkaisija Misha Kulagin venytti kotijohdon seitsemään onnistuneilla vapaaheitolla ja kolmosella.

Susijengi kärkkyi vielä päätösneljänneksen alussa hyvällä iskuetäisyydellä, mutta Dmitri Hvostovin ja Vitali Fridzonin kolmoset sytyttivät kotijoukkueessa hengen päälle ja kasvattivat venäläisjohdon 14 pisteeseen. Lauri Markkanen ja Matti Nuutinen kaivoivat onnistumisillaan Susijengin 11 pisteen päähän ennen Aleksei Shvedin lähes puolesta kentästä upottamaa kolmosta, joka petasi Venäjälle 16 pisteen voittoa.

- Kyllähän tänään karhu pääsi raatelemaan susia, mitä ei saisi päästä tapahtumaan. Irtopallokamppailussa ja vapaaheittojen määrässä Venäjä pääsi meitä rankaisemaan ja nimenomaan kaksinkamppailutilanteissa tarvitsemme tasonnostoa, Susijengin apuvalmentaja Lassi Tuovi analysoi ottelua.

- Harmittava asia hävitä pelejä tällaisiin asioihin, mutta toisaalta voimme olla luottavaisin mielin sikäli, että irtopallot ja hiertäminen ovat perinteisesti meidän vahvuusalueitamme. Näillä osa-alueilla pystymme nostamaan tasoamme merkittävästi jo lauantain Israel-otteluun.

Markkanen ja Rannikko täyttivät ruutunsa, Nuutinen ja Salin vireessä

Viikon takaiseen Latvia-otteluun verrattuna Susijengi oli Pietarissa verrattomasti valmiimpi, vaarallisempi ja monipuolisempi. Suomen kokoonpanoon kirjattiin ottelussa peräti 14 pelaajaa, joista päävalmentaja Dettmann jakoi peliminuutteja kolmelletoista.

Ennakkoon suurin mielenkiinto kohdistui joukkueen vanhimman ja nuorimman pelaajan paluuseen kokoonpanoon. Chicago Bullsin Lauri Markkanen (17/9) haki ensimmäiset minuutit rytmiään, mutta oli peliin mukauduttuaan Venäjälle painajainen molemmissa päissä kenttää. Vaikka Markkasen kaukoheitto ei tällä kertaa uponnut, oli hän liikkuvuudellaan, ulottuvuudellaan ja monipuolisuudellaan kentän parhaimmistoa.

Ensimmäisen maaottelunsa sitten Espanjan kesän 2014 MM-kisojen pelannut Teemu Rannikko (0/1/2 syöttöä) toi pelinrakentamisellaan rauhaa ja pelirohkeutta Susijengin hyökkäämiseen. Sattumaa ei ole, että Rannikko kirjautti vajaassa 13 peliminuutissa joukkueen parhaan +/- -saldon, +6.

- Lauri ja Teemu kumpikin löysivät ruutunsa ja toivat kivoja juttuja peliimme mukaan. Molemmat toki tulivat tuttuun ympäristöön ja saivat toteuttaa asioita vahvuusalueillaan. Voimme olla iloisia heidän debyytteihinsä, Tuovi pohti.

Sasu Salin (23/0/4 riistoa) rikkoi toista kertaa Susijengi-urallaan 20 pisteen rajapyykin avausneljänneksen häkellyttävällä heittoshow’llaan, kun taas 50. maaottelunsa pelannut Matti Nuutinen (12/7) iski kovan kovaa vastaan Euroliiga-konkari Dmitri Kulaginille.

Lupauksia herättivät myös rohkeasti peliminuuttinsa käyttänyt Joonas Cavén (3/2), joka muodosti Lauri Markkasen kanssa suomalaisittain ainutlaatuisen pitkän ja liikkuvan kaksikon kentälle, sekä taisteluilmeellä esiintynyt Alex Murphy (4/2).

- Laaja rinkimme mahdollistaa sen, että meiltä nousee eri iltoina eri ratkaisijoita. Nuutiselta todella ansiokas paini Kulaginia vastaan ja Cavén pelasi pirteästi. On mahdollista, että huomenna esiin nousevat taas ihan eri ratkaisijat, jatkoi Tuovi.

Rannikko: ”Vielä on parannettavaa”

Pitkän tauon jälkeen susipaitaan palannut Teemu Rannikko arvioi suoriutuneensa kohtalaisesti ensimmäisestä maaottelustaan hetkeen.

- Oli kiva pukea Suomi-paita päälle kolmen vuoden tauon jälkeen ja koittaa vähän, miltä pelaaminen tuntuu. Pysyin ihan hyvin vauhdissa mukana, Rannikko pohti omaa suoritustaan.

- Joillain pelin osa-alueilla olimme ensimmäisellä puoliskolla hyvin matkassa, mutta olimme toisaalta turhan pehmeitä. Saimme hyviä paikkoja korin alta, joista emme kyenneet viimeistelemään, kun taas naapuri laittoi samoista paikoista sisään kovin prosentein. Ero kasvoi vähän turhan isoksi lopussa, olisimme ansainneet tästä vähän tasaisemman eron.

Kokonaisuutta ajatellen Rannikko koki Susijengin parantaneen pykälän verran viikon takaisesta.

- Pelasimme paremmin kuin Latvia-matsissa, mutta on muistettava, että kesän ensimmäinen peli on useimmiten se vaikein. Olemme päässeet taas viikon treenaamaan yhdessä, mikä tietysti näkyi tekemisessä. Vielä on parannettavaa, ja huomenna on taas uusi mahdollisuus Israelia vastaan.

Suomi kohtaa Pietarin turnauksen toisessa ottelussaan Israelin lauantaina klo 15.

Venäjä – Suomi 91-75 (21-25, 42-40, 64-58), miesten maaottelu, Pietari (Venäjä) 4.8.2017

Suomi: Sasu Salin 23/0/4 riistoa, Lauri Markkanen 17/9, Matti Nuutinen 12/7, Erik Murphy 6/4, Alex Murphy 4/2, Gerald Lee Jr. 4/2, Jamar Wilson 4/1, Joonas Cavén 3/2, Tuukka Kotti 2/2, Teemu Rannikko 0/1, Mikko Koivisto 0/0, Shawn Huff 0/0, Antto Nikkarinen 0/0, Carl Lindbom.

Venäjä: Vitali Fridzon 18/1, Aleksei Shved 16/1/6 syöttöä/4 riistoa, Andrei Vorontsevitsh 13/12/4 riistoa, Nikita Kurbanov 12/6.

Ottelutilastot: Venäjä – Suomi
 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

7.12.2017 Maaottelu

Susijengin jahti jatkuu – helmikuun MM-karsintaottelun lipunmyynti käynnistyy 14.12.

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput tulevat myyntiin 14.12.

27.11.2017 Maaottelu

Vaikea ilta Nordiksella, Schilb kaatoi kolmosilla Susijengin

Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56-64 (30-25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.

Näytä lisää vastaavia