Susijengin Carl Lindbom Liettuan pääsarjaan

7.9.2017 11:00 Viimeiset kolme kautta Helsinki Seagullsia Korisliigassa edustanut Tapiolan Hongan kasvatti ja Susijengin EM-kisajoukkueen jäsen Carl Lindbom, 25, siirtyy 1+1-vuotisella sopimuksella Liettuan pääsarjaa pelaavaan Juventus Utenosiin.

Carl Lindbom sytytti kotiyleisöä väkevällä donkillaan EM-alkulohkon ottelussa Kreikkaa vastaan.

Lindbom tunnetaan erityisesti kovan luokan kolmostykkinä.

Käynnissä olevat EM-kilpailut ovat 25-vuotiaalle Lindbomille ensimmäiset aikuisten arvokisat.

Viimeiset kolme kautta Lindbom on edustanut Korisliigassa helsinkiläistä Seagullsia. Kuvat: Ville Vuorinen

Lindbom on pelannut edellisen kerran ulkomailla kaudella 2010-11, jolloin hän edusti Saksassa Frankfurt Skylinersiä. Kuluvana kesänä 206-senttinen laituri esiintyi edukseen Susijengin valmistavissa maaotteluissa ja raivasi tiensä ensimmäisiin aikuisten arvokisoihin.

Nousujohteisen kesän jälkeen Lindbomin ensisijainen tähtäin oli löytää tulevan kauden pelipaikka Suomen ulkopuolelta.

  

- En ollut tänä kesänä edes tehnyt Suomen sopimusta ulkomaanpykälällä, vaan päätin katsoa ulkomaan korttini loppuun asti. Viikko sitten tuli sopiva sopimuspaketti pöytään, ja agentin kanssa laitettiin allekirjoitukset paperiin keskiviikkona.

Juventus Utenos eteni viime kaudella Liettuan pääsarjassa puolivälieriin. Tulevalla kaudella joukkue tavoittelee paikkaa myös kansainvälisillä kentillä, kun se karsii FIBA:n Mestarien liigaan.

- Tiedän vielä vähänlaisesti kohteesta. Kaupunki sijaitsee lähellä Anyksciaita, josta on paljon hyviä muistoja junnuvuosilta, Lindbom naurahtaa.

- Pelaajistosta tuttu kaveri entuudestaan on Jonte Flowers, joka pelasi Katajassa muutama vuosi sitten.

Lindbomin odotetaan tuovan joukkueeseen vahvuuksiensa mukaisesti heitto- ja levypallovoimaa, ja 25-vuotias laituri on valmis vastaamaan huutoon.

- Olen pitkään odottanut mahdollisuuttani päästä näyttämään taitojani täysammattilaisena ulkomailla ja uskon tämän olevan seuraava kehitysaskel urallani.

Hongasta Susijengin EM-joukkueeseen

  

Lindbom on pelannut urallaan yhteensä 340 ottelua Korisliigaa, minkä lisäksi CV:stä löytyy yksi kausi Saksassa. Tarkkakätinen kolmoslinko debytoi pääsarjatasolla Hongassa kaudella 2008-09.

Espoolaiskasvatti pelasi Hongassa myös seuraavat kaksi kautta, kunnes siirtyi Saksaan Frankfurt Skylinersiin Gordon Herbertin valmennukseen kaudella 2010-11. Kauden lopussa Lindbom palasi kotimaan kentille ja jälleen Hongan paitaan.

Läpimurtonsa Korisliigassa Lindbom teki kaudella 2011-12 helsinkiläisen ToPon paidassa: 10,4 pistettä ja 4,2 levypalloa ottelua kohden toivat kevään päätteeksi vuoden paras kuudes pelaaja -palkinnon.

ToPosta Lindbomin tie vei Loimaa Bisonsin ja Tampereen Pyrinnön kautta takaisin Helsinkiin, ja viimeiset kolme kautta laituri on kuulunut Seagullsin avainpelaajiin. Viime kaudella laituri viimeisteli 10,4 pinnaa ja poimi 5,2 levypalloa ottelua kohden.

Palkintokaapista Lindbomilta löytyy kolme SM-pronssia (ToPo 2011-12, Bisons 2013-14, Seagulls 2016-17) sekä kaksi Suomen cupin mestaruutta (Honka 2007-08, Pyrintö 2011-12).

Aikuisten maaotteluita hänellä on tilillään 34, minkä lisäksi hän on edustanut haastajamaajoukkuetta 29 ottelussa. Nuorten maaotteluissa Lindbom on pukenut Suomi-paidan ylleen 71 kertaa. Käynnissä olevat EM-kisat ovat Lindbomille ensimmäiset aikuisten arvokisat.

Lisätietoja: Carl Lindbom
 
26.2.2023 09:48 Susijengi

Susijengin MM-karsinnat huipentuvat maanantain Saksa-otteluun – voitolla lohkovoittoon

Vuosien 2021–23 MM-karsinnat huipentuvat maanantaina Espoo Metro Areenalla, kun viime syksyn EM-kisat pronssiin päättänyt isokokoinen ja organisoitunut Saksa saapuu Susijengin vieraaksi. Panoksena ottelussa on ei enempää eikä vähempää kuin karsintalohkon voitto.

20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

19.2.2019 10:25 Susijengi

Susijengin MM-karsintaottelu jälleen loppuunmyyty

Susijengi pääsee huipentamaan MM-karsinnat otteluissa, joista panosta ei puutu. Torstain kotiotteluun Ranskaa vastaan joukkue saa tuekseen jälleen täyden Espoo Metro Areenan.

14.2.2019 14:17 Susijengi

Susijengi nimetty helmikuun ratkaisevaan MM-karsintaikkunaan

Päävalmentaja Henrik Dettmann on lähettänyt kuudelletoista pelaajalle kutsun osallistua Susijengin viimeisen ja ratkaisevan MM-karsintaikkunan maanantaina käynnistyvään leiritykseen. Susijengin matkalla kohti Kiinan MM-kisoja viimeiset kannot kaskessa ovat lohkokärki Ranska sekä Susijengin kanssa viimeisestä kisapaikasta kisaava Venäjä.

4.12.2018 14:34 Susijengi

Huikea voitto sähköisti Susijengin Ranska-ottelun lipunmyyntiä entisestään – jo 5200 lippua myyty

Susijengin MM-kisapaikan kohtalo ratkeaa helmikuun karsintaikkunassa, kun joukkue kohtaa Espoossa lohkokärki Ranskan ja matkaa sen jälkeen Venäjän vieraaksi. Maanantai-iltana sinnikkyytensä osoittanut Susijengi on saamassa Ranska-otteluun tuekseen jälleen täyden kotiareenan.

5.7.2018 10:49 Susijengi

Susijengin Islanti-ottelussa tehtiin Euroopan karsintojen yleisöennätys

Maanantaina loppuunmyyty Hartwall Arena todisti, kun Susijengi peittosi Islannin pistein 91-77 (44-41) ja eteni MM-jatkokarsintoihin alkulohkon kakkosena.

3.7.2018 10:58 Susijengi

Miten jatkossa? Näin jatkuu Susijengin matka kohti Kiinan MM-kisoja

Susijengi eteni maanantai-iltana lohkokakkosena jatkoon omasta MM-karsintojen alkulohkostaan peittoamalla Islannin täpötäyden Hartwall Arenan valvovan silmän alla. Susijengillä on edessään syys-, marras- ja helmikuussa pelattavat kivikovat karsintaikkunat.

29.6.2018 21:19 Susijengi

Susijengi taipui Tshekin kovassa käsittelyssä – Nuutinen Suomen valopilkku

Tshekin fyysisyys hyydytti Susijengin Pardubicessä, ja sinnikkäästä taistelusta huolimatta suomalaiset joutuivat Tshekistä kotimatkalle 77-73 (37-36) -tappio niskassaan. MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen ratkaisut nähdään maanantaina.

25.6.2018 21:24 Pääjuttu

Susijengi karisti Viron MM-kenraalissa, Markkanen pani ranttaliksi

Susijengi jätti vähän jossiteltavaa Hartwall Areenalla, kun suomalaiset löylyttivät Viroa tuplamaaotteluiden toisessa osassa 95-76 (43-24). Kesän ensimmäisen esiintymisensä susipaidassa tehnyt Lauri Markkanen kuritti Viroa 23 pisteen ja 12 levypallon arvoisesti.

21.6.2018 22:04 Pääjuttu

Susijengi selviytyi Saku Suurhallin hermopaineesta, tulokkaat toivat virtapiikin

Susijengin eläimellinen puolustus poiki ensin jatkoajan ja sen jälkeen 69-76 (38-37) -jatkoaikavoiton Virosta valmistavassa maaottelussa Saku Suurhallissa, Tallinnassa.

Näytä lisää vastaavia