Maajoukkueen valmennustehtävät jättävä Diaz: "Sydämeni on puoliksi suomalainen"

10.9.2008 Tappiolliseen EM-karsintaotteluun Puolaa vastaan naisten maajoukkueen päävalmentajan tehtävät jättänyt espanjalainen Domingo Diaz oli haikeana kahden Suomessa vietetyn kesän ajauduttua päätökseen. Vaikka naisten maajoukkue jäi oman EM-karsintalohkonsa viimeiseksi, Diaz uskoo, että Suomen naiskoripalloilulla on edessään valoisa tulevaisuus.

- Haluan pyytää anteeksi joukkueeltani ja suomalaisilta, koska olin varma, että kun teemme kesällä hyvin töitä, saavutamme tavoitteemme eli paikan vuoden 2009 EM-kisoissa. Valmentajana epäonnistuin tämän tavoitteen saavuttamisessa, huokaisi Diaz Puola-ottelun lehdistötilaisuudessa.

- Toivon, että kun Suomi saa uuden valmentajan, hänen on helppo ottaa pesti vastaan jälkeeni, ja että pelaajilla on yhä uskoa omiin mahdollisuuksiinsa pelata EM-kisoissa. Haluan jakaa nöyrimmät kiitokseni kaikille joukkueen pelaajille ja taustahenkilöille kuluneesta kahdesta kesästä.

Kesäkuussa 2007 naisten maajoukkueen valmennustehtävät pokannut 52-vuotias Diaz ehti valmentaa Suomea kolmenkymmenen maaottelun verran. Diazin alaisuudessa maajoukkue voitti 30 ottelustaan kymmenen, joista vain kolme kuluvana kesänä. Diaz myöntää, ettei pystynyt varautumaan joukkueeseen iskeneeseen loukkaantumissumaan, josta saivat osansa mm. Taru Tuukkanen, Reetta Piipari sekä Niina Laaksonen.

- Loukkaantumisten johdosta tietyt pelaajat joutuivat liian koville minuuteille ja tarpeeksi korkean pelillisen tason saavuttaminen tuotti meille vaikeuksia. Opin kuitenkin tänä kesänä todella paljon ja toivon, että myös pelaajille tämä on ollut opettavainen kokemus, Diaz kertoi.

Päätöksen vetäytyä naisten maajoukkueen vetovastuusta Diaz teki itse. Diaz myönsi, että hän ei saanut joukkueestaan irti enää samanlaista energiaa kuin edellisenä kesänä.

- Ympyräni tämän joukkueen kanssa on sulkeutunut. Viime vuonna pystyin tuomaan uutta virtaa joukkueeseen ja saimme sysäyksen eteenpäin, mutta mielestäni otimme askeleen alaspäin tänä kesänä. Suomessa on kuitenkin todella hyviä valmentajia ja pelaajia, joiden varaan suomalaisen naiskoripalloilun tulevaisuus on turvallista jättää.

Liikuttunut Diaz myönsi ikävöivänsä jo Suomea, vaikka hän ei ole vielä edes ehtinyt lähteä kotimatkalle takaisin Kanarian saarille.

- Sydämeni on jo puoliksi suomalainen. Jos en tule enää Suomeen töihin, saan ainakin tulla tänne joskus lomailemaan.

Diaz jatkaa syksyllä tutussa pestissään Gran Canarian naisten seurajoukkueen päävalmentajana Espanjan pääsarjassa. Canaria on pelannut 25 vuotta perättäin Espanjan korkeimmalla sarjatasolla.

- Tarkoitus on jatkaa vielä toiset 25 vuotta, naurahti Diaz.

 
31.5.2022 12:17 Susiladies

Susiladiesin leiritys alkaa kesäkuussa – kotiottelut sekä Helsingissä että Tampereella

Susiladies kerääntyy kesäharjoittelemaan maanantaina 6.6. Urhea-halliin, Helsinkiin. Joukkueen kesäohjelmaan kuuluvat vierasottelut Portugalia vastaaan, heinäkuun lopun kotiottelut Helsingissä Viroa ja Latviaa vastaan sekä elokuun alussa kotiottelut Islantia ja Ruotsia vastaan Tampereella.

29.7.2021 19:02 Susiladies

Susiladies matkustaa tuplamaaotteluihin Riikaan 13 pelaajalla

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies pelaa viikonloppuna kaksi maaottelua Latviaa vastaan Riikassa. Susiladies pelaa ensin suljetuin ovin Latviaa vastaan lauantaina 31.7. klo 18:00 ja yleisön kera sunnuntaina 1.8. klo 17:00.

7.3.2019 11:16 Susiladies

Naisten universiadijoukkue, 20-vuotiaiden maajoukkue ja Susiladies yhteistyössä maajoukkuekesänä 2019

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on laittanut kutsun naisten universiadijoukkueen ehdokkaille, 20-vuotiaiden naisten maajoukkueelle ja Susiladies-pelaajille muodostaakseen yhden ison harjoitusryhmän maajoukkuekesälle 2019.

21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

20.11.2018 14:23 Susiladies

Walker ja Marginean Romanian kulmahampaat

Susiladies saa vastaansa keskiviikkoiltana EM-karsintojen päätösottelussa Romanian Cluj-Napocassa. Susiladiesin valmentaja Jussi Räikkä kuvailee Romaniaa joukkueeksi, jonka korintekovastuu keskittyy Ashley Walkeriin ja Gabriela Margineaniin.

19.11.2018 12:24 Susiladies

Susiladies lievin muutoksin Romaniaan

Susiladies lähtee keskiviikon EM-karsintaotteluun Romaniaa vastaan miltei samalla kokoonpanolla, joka nähtiin lauantaina Töölön Kisahallissa Sloveniaa vastaan. Romania ja Susiladies kohtaavat keskiviikkoiltana Cluj-Napocassa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

9.8.2018 08:37 Pääjuttu

Susiladies saa vastaansa valmistavissa maaotteluissa Viron

Marraskuun EM-karsintaikkunaan valmistautuva Suomen naisten maajoukkue kohtaa ensi viikolla Viron kahdesti vieraissa. Tiistaina 14.8. ja keskiviikkona 15.8. Susiladies ottaa mittaa Virosta Paidessa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

Näytä lisää vastaavia