Lohkokakkonen Suomi hakee revanssivoittoa Kreikasta naisten EM-karsinnoissa

3.7.2012 Suomen ”Naarassusien” taistelu paikasta vuoden 2013 EM-kisoihin jatkuu keskiviikkona Tikkurilan Valtti Areenalla. Suomi taipui kaksi viikkoa sitten Kreikalle vieraskentällä ja uhkuu nyt revanssihenkeä saadessaan perinteikkään koripallomaan Tikkurilan Valtti Areenalle, missä Naarassudet ovat olleet näissä karsinnoissa tappiottomia.

Keskiviikkona kiehuu: Tiina Sten ja Suomi saavat Valtti Areenalla vastaansa Kreikan.

Heta Korpivaara ja muut Naarassudet hakivat vieraspelikiertueeltaan yhden voiton ja yhden tappion.

Taru Tuukkanen jatkaa koko EM-karsintojen piste- ja levypallokärkenä. Kuvat: Kai Kilappa & Francois Perthuis.

Naarassudet palaavat kotikentälleen viikon mittaiselta vieraspelikiertueeltaan, josta joukkue toi tuliaisiksi yhden voiton (Luxemburg) sekä yhden tappion (Italia). Joukkueen päävalmentaja Anton Mirolybov pitää viikon antia positiivisena.

 

– Italia oli meitä askeleen parempi kotikentällään, mutta pystyimme toteuttamaan omaa pelitapaamme kyseisessä pelissä ja tappelimme pitkään voitosta. Luxemburgissa homma toimi hyvin heti, kun ryhdyimme pelaamaan omaa peliämme. Otimme taas isoja askeleita eteenpäin, Mirolybov pohtii.

 

Keskiviikkona Suomi saa Tikkurilan Valtti Areenalla vastaansa perinteikkään Kreikan. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran EM-karsintojen toisella ottelukierroksella Ateenan esikaupungissa Maroussissa, missä Kreikka iski taululle muutamassa minuutissa murskaluvut ja haki vastaansanomattoman 49–72 (18–40)-voiton. Mirolybovin mukaan Maroussissa kärsitty tappio jätti paljon Naarassusien hampaankoloon.

 

– Kreikka-peli oli tämän kesän otteluista se, josta meille jäi eniten parannettavaa omaan pelaamiseemme liittyen. Emme saaneet missään vaiheessa rytmiä omasta pelaamisestamme siinä pelissä. Me kaikki tiedämme, että pystymme parempaan, ja tahdomme näyttää sen keskiviikkona.

 

Kesän 2012 naisten EM-karsinnat ovat edenneet hieman yli puolenvälin, ja tilanne E-lohkossa on kutkuttavan herkullinen: Italia (4 voittoa/1 tappio) on lohkon kärjessä vanavedessään Suomi (3/2), Latvia (3/2) sekä ottelun vähemmän pelannut Kreikka (2/2). Keskiviikon ottelua voi hyvällä syyllä pitää todellisena ”neljän pisteen pelinä.”

 

– Puhuimme juuri tänään joukkueen kanssa siitä, että tämän kesän projektiamme jäljellä on enää runsaat puolitoista viikkoa ja pääsemme pelaamaan vielä kolme sellaista ottelua, mistä kaikki koripalloa tosissaan pelaavat unelmoivat, Mirolybov maalailee.

 

– Meidän pitää nauttia siitä, missä nyt olemme, löytää oma tekemisemme ja toivoa, että yleisöä saapuu Valtti Areenalle sankoin joukoin kannustamaan meitä. Yhtään keskiviikkoa pidemmälle ei kannata miettiä – seuraavaksi lähdetään voittamaan Kreikkaa.

 

”Tasakokoinen, tasavahva ja tasaisen taitava”

 

Naarassusien apuvalmentaja Jussi Immonen pitää Kreikkaa vaarallisena joukkueena erityisesti sen tasaisuuden johdosta. Kreikalla ei ole tähtiyksilöitä, vaan sen sijaan täysi tusina joukkueensa eteen raatavia pelaajia, jotka ovat sisäistäneet eurooppalaisen koripallon lainalaisuudet.

 

– Yleissilmäyksellä katsottuna Kreikka on tasakokoinen, tasavahva ja tasaisen taitava jengi. Heillä on laajalla rintamalla fyysisyyttä ja taitoa, ja he pelaavat hyvin intensiivistä, vauhdikasta koripalloa, Immonen luennoi.

 

– Kreikka pyrkii puolustamaan koko kentällä ja pelaa hyökkäyspäässä monipuolista koripalloa, joka perustuu koviin sisäänajoihin ja kaikkien mahdollisten pelaajien käyttämiseen kolmen sekunnin alueella.

 

Kreikan ainoa kaksinumeroiseen pistekeskiarvoon yltänyt pelaaja on laituri Zoi Dimitrakou (188/25), jota Immonen arvioi joukkueensa ykkössyömähampaaksi. Merkillepantavia pelaajia ovat myös levypallorohmu Pelagia Papamichail (189/26) sekä kokenut pelinrakentaja Dimitra Kalentzou (174/34).

 

– Kreikan todellinen vaarallisuutensa johtuu heidän tasaisuudestaan, Immonen miettii.

 

– Siellä on muutamia merkattavia pelaajia, mutta kuten olen koko tämän projektin ajan sanonut, meille tärkeintä on toteuttaa maltilla omaa pelitapaamme. Haluamme järkeviä heittoja sellaisista asemista, että Kreikka ei pääse juoksemaan nopeita hyökkäyksiään. Kun keskitymme omaan tekemiseemme, hyvä tulee.

 

 

Naisten EM-karsintojen kolmas kotiottelu Suomi-Kreikka pelataan keskiviikkona 4.7. Tikkurilan Valtti Areenalla klo 19:00 alkaen. Kaikki pääsyliput 10 € + toimitusmaksu (myös ovelta).

 

Suomi pelaa EM-karsintojen lohko E:ssa yhdessä Luxemburgin, Kreikan, Italian ja Latvian kanssa. Lohkon kaksi parasta selviytyy Ranskassa kesäkuussa 2013 pelattaviin EM-kisoihin. Lohkoa johtaa Italia (4 voittoa/1 tappiota), Suomi on lohkossa toisena (3 voittoa/2 tappiota).

 


 


 
21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

20.11.2018 14:23 Susiladies

Walker ja Marginean Romanian kulmahampaat

Susiladies saa vastaansa keskiviikkoiltana EM-karsintojen päätösottelussa Romanian Cluj-Napocassa. Susiladiesin valmentaja Jussi Räikkä kuvailee Romaniaa joukkueeksi, jonka korintekovastuu keskittyy Ashley Walkeriin ja Gabriela Margineaniin.

19.11.2018 12:24 Susiladies

Susiladies lievin muutoksin Romaniaan

Susiladies lähtee keskiviikon EM-karsintaotteluun Romaniaa vastaan miltei samalla kokoonpanolla, joka nähtiin lauantaina Töölön Kisahallissa Sloveniaa vastaan. Romania ja Susiladies kohtaavat keskiviikkoiltana Cluj-Napocassa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

9.8.2018 08:37 Pääjuttu

Susiladies saa vastaansa valmistavissa maaotteluissa Viron

Marraskuun EM-karsintaikkunaan valmistautuva Suomen naisten maajoukkue kohtaa ensi viikolla Viron kahdesti vieraissa. Tiistaina 14.8. ja keskiviikkona 15.8. Susiladies ottaa mittaa Virosta Paidessa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

11.2.2018 EM-karsinnat

Susiladies-valmentaja Jussi Räikkä: ”Henkinen kapasiteetti saatava paremmin käyttöön”

Suomen naisten maajoukkueen valmentaja Jussi Räikkä näkee, että nuori joukkue on mennyt marraskuusta paljon eteenpäin, mutta kaipaa parketille vielä lisää pelirohkeutta.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

Näytä lisää vastaavia