Belgia kaatoi uupuneet Naarassudet karsintojen päätösottelussa

9.6.2013 Suomen Naarassusien peli rullasi kuin unelma ensimmäisen jakson ajan sunnuntain EM-karsintaottelussa Belgiaa vastaan, mutta toisesta jaksosta alkaen Naarassusien jalat, energia ja peliajatus hälvenivät hiljalleen. Naarassudet onnistuivat vielä viimeisen neliminuuttisen aikana kuromaan Belgian 10 pisteen johdon tasoihin, mutta Belgia piti pintansa ja päätti ottelun 56–59 (33–25)-voittoon.

Linda Lehtoranta ja Naarassudet kirivät, mutta kiri jäi vajaaksi.

Noemie Mayombo kuului nuoren Belgian voimahahmoihin.

Lea Hakala (oik.) ojensi Heta Korpivaaralle kultakellon sadannen maaottelun merkiksi.

Naarassusi-coach Anton Mirolybov uskoo omiensa iskukykyyn ensi kesän kampanjaan lähdettäessä. Kuvat: Matti O. Koskinen & Francois Perthuis.

Belgia johti ottelua neljä minuuttia ennen loppua pisteissä 53–43 Vreny Van Drielin upotettua kolmen pisteen heiton koriin ja tilanne näytti synkältä Suomelle, joka oli saanut edeltäneen 26 minuutin aikana aikaiseksi vaivaiset 19 pistettä.

Lauantain Puola-ottelun tavoin Naarassudet kuitenkin nousivat taas vaikeasta paikasta takaisin etäisyydelle. Suomi sai Belgian hätääntymään koko kentän puolustuksellaan ja Linda-Lotta Lehtoranta tasoitti pelin rohkealla ajollaan vain 47 sekuntia ennen loppua.

Belgian Noemie Mayombo kuitenkin palautti Belgian johtoon vapaaheittoviivalta, jonka jälkeen Sofie Hendrickx blokkasi Lehtorannan tasoitusyrityksen. Reetta Piiparin haastettu heitto viime sekunnilla kolmen pisteen tappioasemassa käväisi lähellä rautaa, mutta nuori Belgia pääsi lähtemään kotimatkalle voitto matkassaan.

– Eilen kärsimme Puolaa vastaan henkisesti todella kovan tappion ja olen ylpeä siitä, että pystyimme siitä huolimatta tänäänkin pelaamaan vaikean jakson päätteeksi vielä voitosta, Naarassusien päävalmentaja Anton Mirolybov muotoili.

Unelmajakson jälkeen jalat loppuivat

Belgia sai otteluun komean 0-7-alun, jonka jälkeen avausjakso kulki selkeästi Naarassusien komennossa. Ärhäkästi puolustanut ja häikäilemättä vastahyökkäyksiin ampaissut Suomi vei jakson lopun 24-5 ja johti kymmenen pelatun minuutin jälkeen 12 pisteellä.

Toisella jaksolla Belgia vetäytyi korinalustaa sumputtavaan puolustukseen, ja Suomen hyökkäyksestä loppui hiljalleen liike. Lopulta kolmannella jaksolla selkeästi energisempi joukkue kentällä oli Belgia, jolle kirjattiin pelissä 16 hyökkäyspään levypalloa. Suomen hyökkäyspään ongelmista kertoo myös 19 pallonmenetyksen saldo.

– Eka puolisko oli meiltä vielä ihan hyvää korista, mutta kolmas jakso oli eräs huonoimmistamme koskaan. En tiedä, olimmeko me väsyneitä vai vain huonosti keskittyneitä, mutta Belgia pääsi mukaan ja otti pelin komentoonsa, harmitteli uransa sadannen A-maaottelun pelannut Heta Korpivaara (14/3).

– Minusta näytti siltä, että meiltä loppui jalat. Ensiksi loppui energia, sitten loppui ajatus ja sitten ajauduimme todella kauas omasta pelitavastamme. Emme saaneet lainkaan sellaisia ratkaisuja, mitä halusimme, Mirolybov harmitteli.

– Belgia sai meidät puolustettua pois korin alta ja haki 16 hyökkäyslevypalloa. Siinä on pari aika selkeää syytä siihen, miksi he voittivat tämän ottelun.

Suomen kahden pisteen heitoista upposi vain 28,9%.

Naarassusien tehoykkösiksi nousivat Korpivaara, Taru Tuukkanen (14/12) ja komeilla blokeillaan Töölön Kisahallia huudattanut Minna Sten (10/5/4 blokkia). Alaraajavammaa poteva Dionne Pounds seurasi ottelua vaihtopenkiltä.

Kesän 2014 EM-karsinnat näköpiirissä

Naarassudet jatkavat vuoden 2015 EM-kisapaikan metsästämistä ensi kesänä, jolloin pelataan jälleen ”perinteisen mallin” EM-karsinnat koti- ja vieraskentällä. Ensi kesä on päävalmentaja Mirolybovin kolmas joukkueen ruorissa, ja tunnelmat ovat positiivisen odottavat.

– Olemme kehittyneet tänä kesänä ja menneet eteenpäin joukkueena. Meillä on hyvä tiimi ja uskomaton joukkuehenki ja jos saamme pidettyä tämän ryhmän kasassa, olemme ensi kesänä vahvoilla, Korpivaara lataa.

– Tappio oli sikäli meille paha, että tämän tappion myötä olemme aika alhaisessa arvontakorissa ensi kesän karsintoihin lähdettäessä. Sikäli en ole kuitenkaan huolissani, että olemme näyttäneet pystyvämme voittamaan todella kovia maita tai vähintään pelaamaan tasaisesti niitä vastaan. Esimerkiksi Puola oli eilen ihan EM-kisatason joukkue, Mirolybov komppasi.

– Tässä joukkueessa on hyvä tekemisen meininki ja pelihuumori. Pelaajat ovat ymmärtäneet, että kova työnteko kulkee käsi kädessä hauskanpidon kanssa. Nyt toivon, että pelaajat saavat mahdollisimman hyvät paikat seurajoukkueissaan ensi kaudeksi ja saamme sitäkin kautta vietyä hommaa eteenpäin.

Töölön Kisahallin karsintaturnauksen voitti Puola, joka etenee EM-karsintojen välieriin Kreikan, Bulgarian sekä Israelin seuraksi.

Suomi – Belgia 56–59 (24–12, 33–25, 37–43), naisten maaottelu, EM-karsintaa, Helsinki 9.8.2013

Suomi: Reetta Piipari 7/3, Taru Tuukkanen 14/12, Vilma Kesänen 2/2, Anni Mäkitalo 0/1, Emmi Leino 0/1, Hanna Vapamaa 0/0, Anniina Äijänen 2/1, Heta Korpivaara 14/3, Linda-Lotta Lehtoranta 5/4, Tiina Sten 2/4, Dionne Pounds, Minna Sten 10/5/4 blokkia.

Belgia: Sofie Hendrickx 12/14, Vreny Van Driel 9/3, Miete Celus 7/3, Nele Deyaert 6/5.

Lisätietoja: Ottelutilastot

21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

20.11.2018 14:23 Susiladies

Walker ja Marginean Romanian kulmahampaat

Susiladies saa vastaansa keskiviikkoiltana EM-karsintojen päätösottelussa Romanian Cluj-Napocassa. Susiladiesin valmentaja Jussi Räikkä kuvailee Romaniaa joukkueeksi, jonka korintekovastuu keskittyy Ashley Walkeriin ja Gabriela Margineaniin.

19.11.2018 12:24 Susiladies

Susiladies lievin muutoksin Romaniaan

Susiladies lähtee keskiviikon EM-karsintaotteluun Romaniaa vastaan miltei samalla kokoonpanolla, joka nähtiin lauantaina Töölön Kisahallissa Sloveniaa vastaan. Romania ja Susiladies kohtaavat keskiviikkoiltana Cluj-Napocassa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

9.8.2018 08:37 Pääjuttu

Susiladies saa vastaansa valmistavissa maaotteluissa Viron

Marraskuun EM-karsintaikkunaan valmistautuva Suomen naisten maajoukkue kohtaa ensi viikolla Viron kahdesti vieraissa. Tiistaina 14.8. ja keskiviikkona 15.8. Susiladies ottaa mittaa Virosta Paidessa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 EM-karsinnat

Susiladies-valmentaja Jussi Räikkä: ”Henkinen kapasiteetti saatava paremmin käyttöön”

Suomen naisten maajoukkueen valmentaja Jussi Räikkä näkee, että nuori joukkue on mennyt marraskuusta paljon eteenpäin, mutta kaipaa parketille vielä lisää pelirohkeutta.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.