Latvialle toinen runsasnumeroinen voitto Suomen kustannuksella

1.8.2010 Lauantaina iltapäivällä murskatappion Latvialle kärsinyt Suomen naisten koripallomaajoukkue ei saanut peliään loksahtamaan kohdilleen myöskään EM-karsintojen sunnuntaisessa kenraaliharjoituksessaan. Latvia haki toisen perättäisvoittonsa Suomesta 88-59 (43-26).

Latvian lihasmuuri oli sunnuntaina toistamiseen liikaa Suomen naisten maajoukkueelle.

Latvia aiheutti Suomelle tukuttain pallonmenetyksiä koko kentän prässillään. Kuvassa Suomen pelinrakentaja Vilma Kesänen.

Tiina Sten oli toistamiseen Suomen paras pisteidentekijä 18 pisteellään. Kuvat: Ville Vuorinen.

Lauantain ottelussa Suomen huolena oli tilannekovuuden puute, sunnuntaina pallonmenetykset. Latvia ratkaisi ottelun jo ennen taukoa juoksemalla tehokkaasti nopeita vastahyökkäyksiä suomalaisten viidestätoista pallonmenetyksestä, ja jatkoi jyräämistään kolmannella jaksolla tekemällä korin seitsemästä ensimmäisestä hyökkäyksestään.

- Jäimme kieltämättä todella kauaksi Latvian tasosta tässä ottelussa, huokaisi Suomen apuvalmentaja Jussi Laakso.

- Jokaisen korinsa jälkeen Latvia puolusti meitä koko kentällä, ja se kulutti meidät hyökkäyspäässä loppuun hyvin nopeasti. Vaikka menimme tilanteisiin kovempaa, terävämmin ja nopeammin kuin eilen, pallonmenetykset kuluttivat selkärankaa melko lailla.

Laakson lauantaina peräänkuuluttamaa tilannekovuutta Suomen rivistöistä kuitenkin löytyi. Taru Tuukkanen (9/6), Minna Sten (2/2) ja Tiina Sten (18/3) kamppailivat parhaan kykynsä mukaisesti fyysistä latvialaiskalustoa vastaan korin alla. Puolustuspäässä Suomi oli kuitenkin ottelun alusta asti jatkuvasti askeleen jäljessä, ja se näkyi lopputuloksessa.

- Hävisimme järjestäen kaikki 1-1-tilanteet. Latvian sentterit tekivät vahvoja screenejä, joiden jälkeen olimme heti puoli metriä kaverista myöhässä, kertasi Laakso.

- Kun vastassa on niin hyvin syöttävä ja heittävä joukkue kuin Latvia, yksittäisen pelaajan karkaaminen puolustajaltaan on aina iso ongelma. Jos lähdemme apupuolustukseen, Latvia vastaa nopealla syötöllä ja löytää aina vapaan pelaajan, ja jos emme auta, pelaaja heittää hypärin tai ajaa loppuun.

Hyvää oppia karsintoihin

Vaikka Latvia kaatoi viikonlopun molemmissa otteluissa kylmää vettä suomalaisten niskaan, Laakson mukaan tuplamaaottelusta oli nähtävillä myös suomalaisittain hyviä merkkejä ensi torstaina alkavien EM-karsintojen kannalta.

- Lauantain pelissä joukkuehyökkäys toimi juuri niin kuin pitikin. Heittotarkkuuteen jäi paljon parantamisen varaa, mutta ainakin näimme, että pääsemme haluamaamme heittopaikkoihin tarvittaessa.

- Tänään oli ilahduttava nähdä, että levypallopelimme ja tilannekovuutemme paranivat silmissä. Latvia on meitä pidempi ja vahvempi joukkue, mutta siitä huolimatta laitoimme irtopalloissa kropan likoon juuri niin kuin pitikin. Sitä meiltä vaaditaan myös EM-karsinnoissa.

Suomen tehokkain oli Tiina Sten, joka upotti 18 pistettään monipuolisella heittovalikoimalla. Vilma Kesänen (10/0/3 syöttöä) piti parhaansa mukaan Suomen pelinrakentelun kasassa latvialaisten 30 minuuttia jatkuneessa koko kentän puolustuksessa.

- Viikonloppu antoi meille tarvittavaa oppia kovista peleistä, summasi Laakso.

- Tänä kesänä kohtaamistamme joukkueista Latvia oli ylivoimaisesti paras, ja näiden matsien opeilla on hyvä lähteä jatkoon. Ennen torstaita saamme vielä muutamat hyvät treenit alle. Uskon meidän olevan valmiita, kun karsinnat alkavat.

Suomi kohtaa EM-karsintojen avausottelussaan Turkin Vantaan Energia Areenalla torstaina 5. elokuuta klo 17:00.

Latvia - Suomi 88-59 (23-14, 43-26, 67-46), naisten maaottelu, Valmiera (Latvia) 1.8.2010

Suomi: Tiina Sten 18/3, Vilma Kesänen 10/0/3 syöttöä, Taru Tuukkanen 9/6, Heta Korpivaara 9/2, Dionne Pounds 7/4/3 syöttöä, Minna Sten 2/2, Maija Lähde 2/2, Kaisa Valtakari 2/0, Laura Wilson 0/2, Anni Mäkitalo 0/2, Maiju Pekkarinen 0/1, Henna Salomaa 0/0.

 
21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

15.11.2017 23:59 Maaottelu

Slovenia karkasi Susiladiesilta Celjessä

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun Slovenialle Celjessä. Prässäävä ja fyysinen Slovenia pakotti Suomen runsaisiin pallonmenetyksiin, joiden myötä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kohti 97-57 (54-23) -voittoa.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

11.11.2017 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska odotetun kova pala Susiladiesille

Suomen koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.

Näytä lisää vastaavia