Naisten Korisliiga -kauden 2016/17 ennakko 2/2: EBT ja PeKa lähtevät kehittymään, Catz puolustamaan mestaruuttaan

30.9.2016 Lauantaina käyntiin pyörähtävässa Naisten Korisliigassa hallitseva Suomen mestari Lappeenrannan Catz puolustaa mestaruuttaan, kun taas puolestaan Espoo Basket Team ja Peli-Karhut lähtevät kehittymään niin joukkue- kuin yksilötasolla kauden aikana. Äänekosken Huima ja Forssan Alku iskevät kauteen oman kylän pelaajien tahdittamana.

Amanda Lassiter tuo kokemusta Peli-Karhuihin.

Lotta Aaltonen tähdittää EBT:n nuorta joukkuetta.

Elena Reshetkon edustama Catz puolustaa jälleen mestaruutta.

Mervi Nurmi odottaa Karoliina Rytkösen nousevan ratkaisijan rooliin tulevalla kaudella.

Elli Koskinen tekee paluun liigakentille FoA:n paidassa. Kuvat: Kai Kilappa, Francois Perthuis, Ville Vuorinen.

Viime kaudella kahdeksanneksi sijoittunut Espoonlahdessa kotiottelunsa pelaava EBT sai vahvistusta laituriosastolleen, kun paluun naisten pääsarjatasolle tekee Katajasta siirtyvä Roosa Lukkarinen.

- Meillä on lähes sama joukkue kuin viime kaudella, joka auttaa varmasti pelaamistamme tällä kaudella. Tavoitteenamme on lähtä voittamaan jokaista ottelua, mutta ennen kaikkea kehittää pelaajia, joukkueen konkariosastoon ja naisten maajoukkuerinkiin kuuluva Lotta Aaltonen summaa.

- Joukkueen rakenne on muuttunut viime kaudesta positiivisesti siten, että meillä on sisäpelaamisen optiot käytettävissämme, jota valitettavasti ei viime kaudella juurikaan ollut. Kaikki jännittävät kokemukset jäivät käteen ensimmäisestä liigakaudesta, EBT-luotsi Niko Hellman miettii alkavaan kauteen liittyvää. 

Peli-Karhuilla puhaltavat uudet tuulet

Naisten Korisliigan jokavuotisiin ennakkosuosikkeihin lukeutunut Peli-Karhut konttasi viime kaudella pahemman kerran ollen lähellä jopa putoamisuhkaa keikuttuaan jumbosijalla vielä joulutauon aikaankin. Nyt joukkue koittaa kääntää kurssin uuden päävalmentajan Roope Mäkelän sekä Kotkaan palanneen Amanda Lassiterin voimin.

- Siirtymä naisten valmentajaksi oli luontaisa jatkumo seuran B- ja A-junioreiden valmentajan paikalta. Joukkuetta kasatessa halusin Lassiterin joukkueeseen etenkin hänen ammattilaisuutensa vuoksi, joka näyttää loistavaa mallia meidän nuoremmille pelaajille.

Läpimurtonsa Naarassusien pelaavaan kokoonapanoon ja vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi viime kauden päätteeksi valittu Roosa Lehtoranta kehottaa yleisöä pitämään silmällä nuorten pelaajien tekemistä.

- Nuorten pelaajiemme tahtotaso ja yrittelijäisyys ovat ne avaimet, jota kannattaa seurata. Siihen lisättynä kokeneempien pelaajiemme neuvot ja tuoma kokemus ovat se yhdistelmä joka meitä kantaa, Lehtoranta hehkuttaa ja nostaa ylös nimeltä etenkin Lassiterin.

Catz valmiimpana kauteen kuin viime syksynä

Jo viidennen perättäisen Suomen mestaruuden nimiinsä huuhtonut ”Kissalauma” osallistui viime kaudella vuodenvaihteen jälkeen myös Latvia-Estonia -liigaan, josta tuloksena oli hopeaa. Tänä vuonna kaava on sama, mutta seuran oma kasvatti Lotta Hämäläinen uskoo joukkueen olevan valmiimpi.

- Jälleen on paljon pelejä tulossa, mutta viime kaudesta viisaantuneempana tiedämme mitä on odotettavissa, joten valmistautuminen on varmasti asteen verran parempaa. 

Catz menetti muun muassa lahjakkaan Marianne Kalinin Hofstran yliopistoon, mutta sai tilalle myös kasan potentiaalia Heta Äijäsen ja Camilla Grönbergin muodossa. Amerikkalaispelaajien tonttia alkavalla kaudella hoitelevat suoraan yliopistosta saapuneet Ariel Massengale sekä Samarie Walker.

- Kansainvälisistä otteluista sai kovuutta ja kokemusta ratkaiseviin peleihin, joten on huippujuttu, että olemme myös tällä kaudella mukana. Suomen sarja tulee varmasti olemaan kovatasoisempi tällä kaudella, kuin mitä se on ennen ollut, Hämäläinen päättää.

Huima luottaa oman kylän naisiin

SM-pronssia edelliskaudella saalistanut Äänekosken Huima menetti tukun avainpelaajiaan (Camilla Grönberg, Anni Jämsä, Kaisa Kuisma, Noora Lakaniemi), joten tulevalla kaudella ratkaisijoiden viittaa sommitellaan äänekoskelaisten harteille. 

Joukkueen kokenein kotimainen on vasta 21-vuotias Karoliina Rytkönen, jolta päävalmentaja Mervi Nurmi odottaa todellista läpimurtoa ja tason nostoa.

- Meillä on koko kotimainen osasto todella nuoria, mutta uskon Karoliinan tulevan todella kovaa tällä kaudella. 

Nurmelta kysyttäessä odotuksia tulevasta nuoren ryhmän kanssa, valmentajalegenda heittää pallon joukkueen ikinuorelle, niin ikään pelaajalegendalle, Kenya Robinsonille.

- Vaikea sanoa vielä mitään miten tulee menemään, riippunee siitä miten hyvin Kenya saa koulittua ja johdettua nuorta joukkuettamme, Nurmi naurahtaa.

Alku pyrkii nopeaan ja liikkuvaan peliin

Huiman pronssiottelussa kohdannut Forssan Alku menetti niin ikään nipun viime kauden tärkeitä palasia (Juta Jahilo, Minna Sten, Noora Järvikangas, Noora Parttimaa), joita paikkaamaan on hankittu amerikkalaistrion lisäksi liigakentille Turun Riennosta paluun tekevä Elli Koskinen.

- Mahtavaa pelata jälleen korkeimmalla sarjatasolla, jossa pääsee haastamaan itsensä päivittäin ja pelaamaan parhaita pelaajia vastaan tässä maassa, Koskinen iloitsee.

Vaikka joukkueen runko kapeni ja nuoreni huomattavasti viime kaudesta, pitkään Alkua luotsannut Jari Marjamäki lähtee kauteen luottavaisin mielin.

- Joukkue on melko nuori, mutta meillä on mielestäni myös todella hyvä, liikkuvampi ja nopeampi joukkue, kuin viime kaudella. Kun saamme jossain vaiheessa roolitukset täysin kohdalleen, uskon kaudesta tulevan onnistunut, Marjamäki summaa.

 
27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

Näytä lisää vastaavia