Espoo United ja Forssan Alku kotivoittoihin

16.10.2016 Naisten Korisliigan sunnuntain kahdessa ottelussa kotietu oli valttia. Espoon Metro Areenassa Espoo United oli vahvempi Kouvottaria lukemin 87-72 (44-35) ja Forssan Alku tarjoili hallitsevalle mestarille Catzille sen toisen perättäisen tappion, pitämällä sarjapisteet Feeniksillä 86-78 (47-39) –voitolla.

Kiana Johnson johdatti Alun kotivoittoon Catzistä. Kuva: Matti Koskinen.

Naisten Korisliigan sunnuntain aikaisemmassa kamppailussa Espoo United oli etevämpi sarjanousija Kouvottaria lukemin 87-72 (44-35). Voitolla United nousi sarjakakkosen Hyvinkään Pontevan kantaan kiinni, sillä molemmilla joukkueilla on neljästä ottelusta saldona kolme voittoa.

Sunnuntain ottelussa United löi kotivoitolle alkutahdit jo toisen jakson alkuminuuttien aikana. Kouvottarien Khadjah Sessionsin tuotua vierailijat kuuden pisteen iskuetäisyydelle Unitedista, paiskoi EU vastalauseeksi 12-0 pisteputken tulostaululle ja nousi hetkessä 18 pisteen karkumatkalle.

Puoliajan ison tauon jälkeen Kouvottaret tuli parketille sisuuntuneena, onnistuen kaventamaan kotijoukkueen johdon jo viiteen pisteeseen kun jaksoa oli pelattu noin kaksi ja puoli minuuttia. Mutta, kuten illan käsikirjoitukseen kuului, onnistui United karistamaan vierailijat kintereiltään kolmen minuutin 8-0 ”runilla”.

Tuon lähemmäksi tasatilannetta ei Kouvottaret enää sunnuntaina kyennyt hivuttautumaan. Päätösjaksolla kaikkensa antanut vierasjoukkue taisteli kyllä ihailtavasti Ida Myllyojan johdolla, mutta loppulukemat 87-72 EU varmisteli vapaaheittoviivalta kamppailun viimeisten kahden peliminuutin aikana Kia Vaalavirran ja Heta Korpivaaran toimesta.

Espoo Unitedin riveistä kovinta jälkeä sunnuntaina tekivät tupla-tuplat operoineet Heta Korpivaara (14 pistettä/12 levypalloa/2 syöttöä/2 torjuntaa) ja Shenita Landry (22/12), sekä 13 pistettä ja 3 koriin johtanutta syöttöä tililleen kirjauttanut Minna Mali.

Kouvottarien kokoonpanosta itsensä esille nostivat vahvat 28 minuuttia parketilla uurastanut Whitney Frazier (16/14/3 syöttöä), Landryn tapaan tupla-tuplan toimittanut Jacqueline Luna-Castro (13/15/5 torjuntaa), joukkueen pistekärki Khadjah Sessions (17/4 syöttöä) sekä 12 pistettä pussittanut Ida Myllyoja.

Alku tarjoili Catzille toisen perättäisen tappion

Forssan pimenevässä sunnuntai-illassa, sai Feeniksin uskollinen ja asiantunteva, 363-päinen kotiyleisö nauttia kauden tähän asti kovimmasta forssalaisvoitosta kun hallitseva mestari Catz kaatui kotijoukkueen käsittelyssä numeroin 86-78 (47-39).

Voitto oli Alulle sen kauden neljäs yhtä monesta ottelusta ja voiton myötä FoA nousi Korisliigan piikkipaikalle. Samalla vajaamiehiselle Catzille tappio oli toinen perättäinen, mikä on lappeenrantalaisnäkökulmasta varsin uusi tilanne.

Sunnuntain kamppailussa Alun aseeksi muodostui avauspuolikkaalla sen vauhdikkaasti kentällä siirtynyt hyökkäys, mutta erityisesti ottelun päätösjakson ratkaisuhetkillä, Alun puolustus kannatteli kotijoukkueen voittoon. Viisi minuuttia ennen päätössummeria Meriem Eerikinharju toi Catzin kahden pisteen päähän kotijoukkueesta, mutta tämän jälkeen FoA onnistui pitämään vierailijat vain viidessä pisteessä seuraavan viiden minuutin ajan.

Camilla Grönberg onnistui vielä herättämään toivon kipinän vierasjoukkueen riveissä perinteisellä kolmen pisteen suorituksella reilut kaksi minuuttia ennen kamppailun päätöstä, mutta kotijoukkueen lähestulkoon ilmatiivis puolustus piti pintansa myös tämän jälkeen. Vain Samarie Walkerin kahden pisteen hyppyheitto onnistui löytämään tiensä läpi forssalaisten korisukan, eikä Alun 86-78 –kotivoitto ollut enää vaarassa.

Alun Ashley Clark tulitti ottelun korkeimman pistemäärän, 28, ja oli joukkueensa kantavia voimia läpi ottelun. Miltei 36 minuuttia uurastanut Hanna Vapamaa pelasi myös hienon ottelun, heittäen 7 pistettä, keräten 15 levypalloa ja jakaen 3 koriin johtanutta syöttöä. Vapamaatakin komeammille minuuttilukemille pääsi koko ottelun puurtanut takuri Kiana Johnson, joka kirjautti tilastorivikseen 16 pistettä ja peräti 9 koriin johtanutta syöttöä.

Catzin riveistä parastaan esittivät 24 pistettä heittänyt Naarassusien Camilla Grönberg (24/3) sekä vahvan kokonaissuorituksen tehnyt Ariel Massengale (22/7/9 syöttöä).

Asiat

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

16.4.2024 21:19 Miesten I divisioona B

Lappeenrannan NMKY I divisioona B:n mestaruuteen liki tuhatpäisen kotiyleisön edessä

Lappeenrannan NMKY kaatoi neljännessä finaalissa Karkkilan 81–72 (35-35) ja vei Divari B:n mestaruuden otteluvoitoin 3-1.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

15.4.2024 14:55 Susijengi

Susijengin Nokia Arenalla pelattavaan Latvia-otteluun myyty yli 5200 lippua

Susijengi pelaa olympiakarsintojen kenraaliharjoituksensa Tampereella perjantaina 28. kesäkuuta Latviaa vastaan. Otteluun on myyty jo yli 5200 lippua.

15.4.2024 09:24 Pääjuttu

Joukkuepelit vetoavat liikunnan ja urheilun rahoituksen puolesta

Suomen suurimpien joukkuepelien huippu-urheilun ryhmä on huolissaan liikunnan ja urheilun rahoitusleikkauksista. Suurimmat joukkuepelit liikuttavat seuratoimintojensa kautta yli miljoonaa suomalaista. Uhkana on, että liikuntaan ja urheiluun kohdistuu jopa neljänneksen leikkaukset.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.