HyPo ja Catz kotivoittoihin Korisliigan lauantaissa

22.10.2016 Naisten Korisliigan lauantain kierroksella pelattiin kaksi otelua. Hyvinkäällä kotijoukkue Ponteva peittosi Forssan Alun 86-66 (51-33) ja hallitseva mestari Catz oli kotonaan EBT:tä terävämpi 86-80 (44-24).

Henna Salomaa säkitti 19 pistettä, kun HyPo kairasi voiton sarjakärki Forssan Alusta.

Vanha tuttu kasvo oli vahvalla pelipäällä Lappeenrannan urheilutalon lauantai-illassa, kun mestarin riveihin palannut Chandrea Jones johdatti kotijoukkueen voittoon EBT:stä. Kuvat: Kai Kilappa & Tytti Nuoramo

Hyvinkään Martinhallin 378-päinen äänekäs ja asiantunteva kotiyleisö sai nauttia lauantai-illan kunniaksi laadukkaasta koripallosta kun HyPon vieraaksi saapui sarjataulukon kärkipaikkaa ennen lauantaita hallinnut FoA. Ehjän esityksen turvin voittajaksi nousi HyPo, lukemin 86-66 (51-33).

Ottelun voittotaistelu näytti ratkenneen jo kamppailun toisella kymmenminuuttisella. Vahvasti ottelun aloitanut HyPo polkaisi kaasupolkimen pohjaan toisella jaksolla tilanteessa 30-23, vieden vajaan neljän minuutin jakson nimiinsä numeroin 12-2 ja karkasi jo ratkaisevan tuntuiseen 17 pisteen johtoon.

Ottelun toisella puoliajalla FoA viritteli kiriaikeitaan, mutta vierasjoukkueen näkökulmasta valitettavasti turhaan. Vahvan puolustuspelinsä voimin Alun kirin tukahduttanut HyPo piti kiinni johtoasemastaan päätössummeriin asti ja Martinhallin kotiyleisö sai lähteä hymyssä suin kotimatkalleen 86-66 -kotivoiton saattelemana.

- Hyvä voitto sarjakärjestä. Puolustuspelimme oli tänään kohdallaan, iloitsi HyPon päävalmentaja Miikka Sopanen.

- Joukkue oli valmis ottamaan ja antamaan iskuja, pelasimme vahvaa Forssaa vastaan erinomaisen levypallopelin.

HyPon parhaimmistoon lukeutuivat tripla-tuplasta vain kahden syötön päähän jäänyt Bria Goss (23 pistettä/10 levypalloa/8 syöttöä) sekä 19 pistettä nakuttanut tarkkakätinen Henna Salomaa. Taru Tuukkanen oli totutun vahva, toimittaen rutiininomaisesti tupla-tuplan (15/16/4/4 torjuntaa).

FoAn kokoonpanosta esille nousivat Tyonna Snow 16 pisteellä ja 7 levypallolla sekä vahvan tupla-tuplan operoinut Kiana Johnson (16/10 syöttöä).

Ottelutilastot: HyPo - FoA

Catz palasi voiton makuun

Hallitseva mestari Lappeenrannan Catz hamusi paluuta voittojen tielle lauantain kotiottelussa Espoo Basket Teamia vastaan. Vahvat ensimmäiset, sekä viimeiset kymmenen minuuttia ottelussa pelannut EBT laittoi Catzin tekemään kokonaisen päivän työn, mutta lopulta mestarin rutiini riitti 86-80 (44-24) -kotivoittoon.

Lappeenrannan urheilitalon yleisö joutui jännittämään pitkään ottelun alussa kotijoukkueen hyökkäyspelin takutessa, mutta toisella jaksolla Catz löysi keinot EBT:n puolustuksen solmujen avaamiseen. Toisen neljänneksen puolivälin paikkeilla Morgan Bailey toi vierailijat vielä viiden pisteen iskuetäisyydelle emännistä, mutta Catzin vastattua mykistävällä 17-0 -runilla, repesi ero puoliajan isolle tauolle astellessa jo 20 pisteeseen.

Kamppailu näytti pitkään jo ratkenneelta, mutta päätösjaksolla EBT löysi vielä uuden vaihteen koneistostaan. Lotta Aaltosen sekä Lotta Vesiluoman toimesta ottelun voittotaisteluun mukaan kivunnut EBT laittoi Catzin vielä taistelemaan tosissaan ottelun voitosta, mutta vierailijoiden puristus ei riittänyt aivan rinnalle asti.

Hienosti taistellut EBT kävi parhaimmillaan kuuden pisteen päässä kotijoukkueesta, eikä eroa päätössummerin soittaessakaan ollut tuon enempää. Catz piti mestarin rutiinilla hermonsa ja sarjapisteet jäivät Lappeenrantaan 86-80 -kotivoiton ansiosta.

Catzin riveistä kovinta jälkeä tekivät paluumuuttaja Chandrea Jones (30/9/5/4 riistoa), vahvaa alkukautta pelaava Ariel Massengale (18/7/3) sekä 12 pistettä heittänyt ja 6 levypalloa käsiinsä kahminut Heta Äijänen.

Vierailija EBT:n riveistä parasta osaamistaan esittivät hienon ottelun pelannut takamies Lotta Vesiluoma (13/7/4), sekä 20 pistettä naiseen heittäneet Lotta Aaltonen (20/9/7/3 riistoa) ja Morgan Bailey (20/9).

Ottelutilastot: Catz - EBT

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.