Espoo United voitolla sarjakakkoseksi

23.10.2016 Naisten Korisliigan sunnuntain ainoassa ottelussa Espoo United matkasi Vimpelin Vedon vieraaksi. Vieraiden hallinnassa kulkenut kamppailu ratkesi Unitedin päätösjakson tiiviiseen puolustuspelaamiseen ja sarjapisteet matkasivat Espooseen lukemin 72-59 (38-27).

Dionne Pounds ja Espoo United jatkoivat vahvoja otteitaan Korisliigan sunnuntain ainoassa ottelussa. Tällä kertaa kaatui Vimpelin Veto. Kuva: Francois Perthuis

Naisten Korisliigan sunnuntain ainoa ottelu pelattiin Vimpelin liikuntahallin 292-päisen yleisön valvovien katseiden alla, kun kotijoukkue Vedon vieraaksi saapui sarjan piikkipaikkaa tavoitteleva Espoo United. Vierasjoukkueen vahvan esityksen päätteeksi sarjapisteet matkasivat Espoolle, Unitedin 72-59 (38-27) –vierasvoiton myötä.

Ottelun avauspuolikas kulki tasaisissa merkeissä aina toiselle kymmenminuuttiselle asti, jolloin United osoitti ensimmäisen kerran iskukykynsä. Tuulia Timon kolmosella neljän pisteen päähän vierailijoista hivuttautunut Veto sai kokea Unitedin laadukkaan materiaalin iskukyvyn, vierailijoiden paukuttaessa tulostaululle reilussa viidessä minuutissa vakuuttavan 13-0 –runin, karaten jo 31-14 –johtoasemaan. Veto kuitenkin ryhdistäytyi tämän jälkeen ja puoliajan isolle tauolle lähdettiin Unitedin johtaessa ottelua enää 11 pisteellä.

Toisella puoliajalla kamppailu tasoittui ja kotijoukkue nousi tosissaan voittotaisteluun mukaan. Päätösjakson alkuhetkien aikana ViVe nousi Wilesia Hardyn ja Noora Järvikankaan johdolla jo kahden pisteen päähän Unitedista ja näytti kääntävän ottelun nimiinsä.

Espoolaisten kivenkova rutiinitaso kuitenkin nosti päätään jälleen ja vierailijoiden puolustus laittoi putiikin kiinni. Viimeisen seitsemän peliminuutin aikana United päästi ViVen kartuttamaan pistesarakettaan vain neljän pisteen verran ja 12-0 –pisteputkensa ansiosta karkasi kotijoukkueen tavoittamattomiin. Liikuntahallin yleisön pettymykseksi, jäi tulostaululle loistamaan päätössummerin soidessa vierailija Espoo Unitedin vakuuttavat 72-59 –voittolukemat.

- Olen tyytyväinen pitkän matkan jälkeen siitä, miten tulimme ottelun alkuun, iloitsi vierailijoiden päävalmentaja Kimmo Kujansivu.

- Saimme pelin hienosti käyntiin ja se kantoi loppuun asti.

Unitedin parhaimmistoon sunnuntain ottelussa lukeutuivat tupla-tuplan toimittanut Shenita Landry (11 pistettä/13 levypalloa/5 riistoa/2 torjuntaa), joukkueen pisteykkönen Heta Korpivaara (18/8) sekä vahvat 22 minuuttia uurastanut Dionne Pounds (9/5 syöttöä).

Kotijoukkue ViVen riveistä vakuuttavinta jälkeä tekivät vahvan kokonaissuorituksen esittänyt Hardy (15/8/6 syöttöä/4 riistoa) sekä tupla-tuplan kirjauttanut Ashley Luke (11/11).

Ottelutilastot: ViVe - EU

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.