PeKa, HyPo, Espoo United ja FoA voittoihin Naisten Korisliigassa

26.11.2016 Naisten Korisliigan neljän ottelun lauantaikierroksella voittoihin ylsivät Peli-Karhut vieraissa kaataen Vimpelin Vedon luvuin 74-93, Hyvinkään Ponteva nappasi pisteet Catzistä lukemin 74-59, Espoo United vei puolestaan paikalliskamppailun EBT:n vieraana nimiinsä 62-77. Forssan Alku marssi 89-64 -kotivoittoon Kouvottarista.

Amanda Lassiterin edustama PeKa palasi voittojen tielle.

Taru Tuukkanen johdatti HyPon kotivoittoon Catzistä.

Reetta Piiparin heittokäsi oli kuumana Espoon paikallisderbyssä.

Forssan Alku jatkoi vakuuttavia otteitaan. Kuvat: Francois Perthuis, Kai Kilappa, Matti Koskinen.

Edelliset neljä ottelua hävinnyt Peli-Karhut palasi maajoukkuetauolta erinäköisellä ilmeellä, jonka ViVe sai tuntea nahoissaan etenkin ensimmäisellä neljänneksellä.

Iloista hyökkäyspeliä avausjaksolla esittänyt vierasjoukkue karkasi nopeasti 7-18 -johtoon ja vei kymmenminuuttisen nimiinsä 12-26, Roosa Lehtorannan (18/5/4 syöttöä) ja Amanda Lassiterin (21/4/5) johdolla. Toisella neljänneksellä PeKan johto venyi jo yli 20 pisteen ja puoliajalle mentiin vieraiden 33-53 -johdossa.

Puoliajalta kentälle asteli sisuuntunut kotijoukkue, joka kuroi eron Tuulia Timon (10/3) ja Olivia Nashin (19/4) tahdittamana kymmeneen pisteeseen (51-61), mutta Lassiterin viime sekunnin onnistuneella kolmosella vierasjohtoi venyi jälleen 15 pisteeseen.

Neljännellä kymmenminuuttisella Peli-Karhut sai hyökkäysjunansa jälleen oikeille raiteilleen, eikä Vedosta ollut kuromaan eroa, onnistuneista kaukoheitoista huolimatta.

- Saimme hyvän harjoitusjakson alle ja se näkyin tänään pelissämme. Pelasimme ehdottomasti kauden parhaan hyökkäyspelimme, Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä iloitsi ottelun jälkeen.

Ottelun pistekuningatar oli voittajilta 24 pistettä heittänyt Akilah Sims.

Lisätiedot: Ottelutilastot

HyPo voittoon viime kauden finaaliuusinnassa

Hyvinkäällä ensimmäinen neljännes oli molemmilta tunnustelevaa ja Ponteva pääsi hyödyntämään vieraiden virhevaikeuksia, päästen vapaaheittoviivalle peräti 12 kertaa. Ensimmäisen kymppi  meni emännille 17-16, mutta toisen jakson puolivälissä HyPo painoi kaasua ja repäisi eron kymmeneen pisteeseen

Puoliajan jälkeen kotijoukkue näytti menevän menojaan, kun kotijohto kasvoi 15 pisteeseen. Catz kuitenkin hivuttautui hiljalleen iholle Elena Reshetkon (20/12) johdolla. Päätösneljänneksellä Chandrea Jones (16/12) ja Reshetko nostivat vieraat tasalukemiin 51-51, muttei löytänyt puolustuspäässä keinoja Taru Tuukkasen (24/7) sekä maajoukkueen matkasta palanneen Henna Salomaan (19/3) pysäytettäväksi ja näin ollen sarjapisteet jäivät Hyvinkäälle.

- Käytimme maaottelutauon hyväksemme. Voitto ei ehkä tullut kauhean kauniilla tavalla, mutta sen verran kovat joukkueet olivat vastakkain, että virheistä rankaistiin aika armotta. Tällaisen pelin voittaminen luo varmasti itseluottamusta, HyPo-luotsi Miikka Sopanen analysoi taiston tauottua.

Tuukkasen ja Salomaan lisäksi emänniltä onnistui tutusti 18 pistettä upottanut ja kuusi levypalloa kerännyt Bria Goss. Catzin tehokaksikkoa täydensi Samarie Walker (11/6).

EU puolustuksen kautta voittoon paikallisderbyssä

Espoonlahden urheiluhallissa nähtiin puoliaikaan saakka kutkuttava paikalliskamppailu, jonka jälkeen United käänsi ottelun itselleen.

United aloitti ottelun terävästi vieden ensimmäiset reilut kuusi minuuttia nimiinsä 6-16, mutta Espoo Basket Team kairasi itsensä nopeasti jakson loppuun mennessä pisteen johtoon (19-18), Morgan Baileyn (20/11) sekä joukkueessa debytoineen Tierra Hendersonin (20/9/5 syöttöä) johdolla.

Toinen neljännes eteni tasaisissa merkeissä, vieraiden ollessa hienoisesti niskan päällä. Puoliajalle mentiin kuitenkin EU:n ainostaan kahden pisteen (37-39) johtoasemassa Reetta Piiparin (19/1) buzzer-beater kolmosella.

Jälkimmäisen puoliskon avausjaksokaan ei tuonut selvyyttä voittajasta, sillä EBT onnistui vastaamaan jokaiseen vieraiden karkausyritykseen ja päätösjaksolle lähdettiin Unitedin 51-58 -johdossa, kun Piipari onnistui jälleen summerin soidessa.

EBT nousi 10 pisteen takaa-ajoasemasta vielä kolmen pisteen päähän, kun ottelua oli pelaamatta reilut viisi minuuttia. Ellen Nurmen (7/10/5) ja Dionne Poundsin (11/4) onnistumiset katkaisivat kuitenkin emäntien selkärangan ja Espoo United nappasi kauden kahdeksannen voittonsa.

Kouvottaret jäi Alun jalkoihin

Sarjakärkeä yhdessä HyPon ja Espoo Unitedin kanssa hallussaan pitävä Forssan Alku ei antanut ilman sarjan pistekärkeä Khadjah Sessionsia matkassa olleen Kouvottarien yllättää kotisalissaan.

Avausjakson vierasjoukkue pysyi emäntien kyydissä moitteitta (19-15), mutta toisella neljänneksellä FoA sai suuremman vaihteen silmään ja kaahasi 40-27 -puoliaikajohtoon, tehotrionsa Kiana Johnsonin (24/9), Tyonna Snown (28/2) sekä Ashley Clarkin (15/5) heiluttaessa tahtipuikkoa.

- 1-2-2 -puolustus osoitti toimivuutensa ja silloin tehdään vastustajastamme ns. hyppyheittojoukkue. Ilahduttavaa meillä on tällä hetkellä se, että pystytään pelaamaan huomattavasti laajemmalla permanentillä mitä kauden alussa, Alun päävalmentaja Jari Marjamäki iloitsi.

Kouvottaret löysi hieman lääkkeitä pelaamiseensa puoliajalla, eikä Alku onnistunut kasvattamaan johtoaan kolmannella neljänneksellä kuin kahdella pisteellä.

Päätösneljännes kuitenkin kirjattiin kotijoukkueelle vahvan esityksen päätteeksi lukemin 29-19 ja vieraat joutuivat lähtemään kotimatkalle 25 pisteen tappio niskassaan.

- Olimme aivan alusta alkaen ottelussa altavastaajina. Meille tuli varsinkin ottelun ensimmäisellä puolikkaalla kosolti pallonmenetyksiä, eikä saatu vastustajan jenkkejä kiinni ja samanaikaisesti oma hyökkäyspelikin oli yhtä puuroa, erinomaisen ottelun pelannut Kouvottarien Kaisa Lind (18/4) pohti.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.