HyPo vierasvoittoon Espoo Unitedista, FoA kaatoi HBA:n kotonaan

4.12.2016 Naisten Korisliigan sunnuntai-iltapäivässä Hyvinkään Ponteva nousi 70-86 (33-35) -vierasvoittoon Espoo Unitedista. Forssan Alku puolestaan jyräsi Helmi Basket HBA:n ohi kotisalissaan lukemin 96-79 (49-35).

Kiana Johnsonin FoA jatkaa voittoputkessa.

HyPo nappasi vieraspisteet Espoosta. Kuvat: Kai Kilappa.

United hallitsi avausneljännestä (21-13) Heta Korpivaaran (9/5) ja upean ottelun pelanneen Minna Malin (20/6) johdolla. Toisella neljänneksellä osat kuitenkin vaihtuivat ja Ponteva nousi rinnalle ja kahden pisteen puoliaikajohtoon.

- United ei ole meille helppo vastus. Alku oli Espoon hallintaa. Toisella puolikkaalla heitettiin hyvällä prosentilla ja puolustettiin isolla sydämellä, HyPo-luotsi Miikka Sopanen kertasi avaimia ottelun voittoon.

Puoliajan jälkeen vierasjoukkue sai isomman vaihteen silmään ja kaahasi parhaimmillaan Bria Gossin (23/2/7 syöttöä) onnistumisilla 51-63 -johtoon. Päätösneljännekselle Tapiolan urheiluhallissa lähdettiin lukemissa 54-65.

Myös ottelun viimeinen kymmenminuuttinen (16-21) kirjattiin tarkasti heittonsa upottaneelle hyvinkääläisjoukkueelle, joka rokotti Unitedia etenkin sen pallonmenetyksistä.

Kentän pistekuningatar oli voittajille 25 pistettä upottanut Taru Tuukkanen. Tuukkasta ja Gossia tuki erinomaisesti Laura Saarinen (14/6). EU:lta Malin lisäksi pisteitä upottivat Reetta Piipari (15/3/5 syöttöä) ja Shenita Landry (17/9).

Lisätiedot: Ottelutilastot

Sarjakärki Alku jatkaa voittoputkessa

FoA vei ensimmäiset kaksi minuuttia nimiinsä 9-0, jonka jälkeen Helmi Basket HBA sai rivinsä järjestykseen hiljalleen ja nousi Helmi Tulosen (19/5) avittamana ennen jakson päättymistä kahden pisteen päähän (18-16).

Toisella neljänneksellä oman shownsa kotiyleisölle pystyyn laittoi emäntien Kiana Johnson (30/5/11 syöttöä / 7 riistoa), joka tyylitteli 23 pistettä puoliaikaan mennessä ja Alun 14 pisteen puoliaikajohtoon.

- Meillä oli tänään siirtyminen kunnossa ja jokainen pelasi tiiviisti joukkueelle joka mahdollisti voiton tänään, voittajien Janelle Lane (18/8) summasi.

Vierasjoukkue tippui vauhdista kolmannella kympillä lopullisesti, eikä levypalloja hallinneelle kotijoukkueelle tuottanut vaikeuksia pitää johtoaan yllä ottelun loppusummeriin saakka.

- Nyt seilataan kuuden ottelun voittoputkessa ja joukkue juoksee kuten kuuluukin sekä pelaa todella korkealla tasolla tätä lajia, joten ei mitään valittamisen aihetta juuri nyt löydy, Alun päävalmentaja Jari Marjamäki iloitsi.

Kotijoukkueelta kaksinumeroisille pisteille ylsi lisäksi Tyonna Snow (16/5) ja Ashley Clark (18/11). HBA:lta 15 pistettä heitti Lotta-Maj Lahtinen.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.