Naisten Korisliigassa kolmen kotivoiton lauantai

28.1.2017 Lauantaikierros Naisten Korisliigassa oli kotijoukkueiden juhlaa, kun Espoon paikalliskamppailussa United kukisti Espoo Basket Teamin 83-75 (39-38), Peli-Karhut nappasi 73-63 (34-37) -voiton Vimpelin Vedosta ja Kouvottaret murskasi Forssan Alun kotiluolassaan lukemin 102-68 (54-40).

Whitney Frazierin Kouvottaret oli suvereeni kotonaan.

Reetta Piipari johdatti EU:n kotivoittoon Espoon paikallisderbyssä.

Akilah Simsin edustama PeKa palasi voittojen tielle. Kuvat: Francois Perthuis, Kai Kilappa.

Espoo United oli avausneljänneksellä helisemässä vieraiden rohmutessa levypalloja ja viimeistelyn toimiessa. Ensimmäinen kymppi kirjattiin lopulta EBT:n hyväksi 13-17. Toisella jaksolla kotijoukkueen tahtipuikkoa heilutti Shenita Landry (18/16) ja huippupelin pelannut Reetta Piipari (27/4) vei EU:n pisteen puoliaikajohtoon.

Piipari upotti kolmannen neljänneksen alkuminuuteilla kaksi perättäistä kolmosta, mutta EBT:n Roosa Lukkarinen (6/5) vastasi omilla kolmosillaan, eikä antanut emäntien repiä eroa. Jakso eteni kiihkeän tasaisissa tunnelmissa ja päätösneljännekselle lähdettiin tilanteessa 62-60.

Unitedin kasvattaessa johtoaan päätöskympillä, kotijoukkueelta suureen rooliin nousivat Piipari sekä Saara Sandell (12/0), eikä EBT:llä riittänyt enää paukkuja loppumetreillä.

- EBT:n hyvä heittopäivä teki ottelusta meille haasteellisen. Pelasimme alun vaikeuksien jälkeen kuitenkin hyvin joukkueena ja pidimme pallosta erinomaista huolta, United-luotsi Kimmo Kujansivu pohti ottelun jälkeen.

Vierasjoukkueen pisteykkönen oli 25 pistettä heittänyt Morgan Bailey (25/12), jota säesti 11 pisteellään Tierra Henderson.

Lisätiedot: Ottelutilastot

PeKa palasi voittojen tielle

Kotkassa mentiin kotijoukkueen tahdissa ottelun avausminuutit, mutta Ulriikka Latvalan (12/2) onnistuneilla kolmen pisteen heitoilla toiselle neljännekselle mentiin 17-23 -vierasjohdossa. ViVe nousi suurimmillaan 13 pisteen johtoon, mutta aikalisän jälkeen kotijoukkue kuroi eron kolmeen pisteeseen ennen puoliajan päättymistä.

Peli-Karhut nousi heti puoliajan jälkeen rinnalle, jonka jälkeen Saara Wahlgren (11/0) ja 19-vuotias Matilda Mässeli (6/1) nostivat emännät jo 10 pisteen johtoon.

Seitsemän pisteen kotijohdossa päätösneljännekselle lähtenyt PeKa ei antanut voiton valua käsistään, vaan hoiti sarjapisteet kotiin huolellisella viimeistelyllä sekä puolustuspään onnistumisilla.

Voittajajoukkueen pisteykköset olivat tupla-tuplan kerännyt Akilah Sims (18/13) sekä 15 pistettä upottanut Roosa Lehtoranta. Vierailta Latvalan lisäksi kaksinumeroisille pisteille ylsivät Wilesia Hardy (23/9) ja Olivia Nash (16/13).

Vajaalukuisesta FoA:sta ei vastusta Kouvottarille

Avausminuutit menivät Kouvottarille 15-3, jonka jälkeen ilman Kiana Johnsonia ja Tyonna Snow’ta pelannut Alku nousi ottelussa yli puolet forssalaisten pisteistä tehneen Ashely Clarkin (42/8) ansiosta vielä 20-22 -johtoon jakson päätteeksi.

Lähes yhtä nopeasti kuin Alku kuroi kotijoukkueen johdon umpeen avausneljänneksellä, Kouvottaret repivät eron jälleen yli kymmeneen. Ensimmäisellä puoliajalla ero pysyi suurimmillaan vielä 14 pisteessä, mutta toinen puoliaika oli kotijoukkueen näytöstä.

FoA pysyi jokseenkin kyydissä ensimmäiset viisi minuuttia kolmannesta neljänneksestä, mutta sen jälkeen Kaisa Lind (11/4) ja Whitney Frazier (24/10) johdattivat kouvolalaiset 28 pisteen (83-55) johtoon ja viimeinen kymmenminuuttinen oli enää silkkaa kosmetiikkaa.

Laajalla rintamalla onnistujia keränneen kotijoukkueen suurimpiin onnistujiin kuuluivat myös Bianca Barton (15/5/11 syöttöä), Emma Tuominen (13/8) sekä 13 pistettä upottanut Ida Myllyoja.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.