HyPo ja PeKa jatkoaikavoittoihin, myös Kouvottaret ja ViVe voittoihin

1.2.2017 Naisten Korisliigassa pelattiin kiihkeä kierros, kun kärkikamppailussa Hyvinkään Ponteva kukisti Espoo Unitedin jatkoajan jälkeen 92-88 ja niin ikään jatkoajalle venyneessä ottelussa Peli-Karhut haki vieraspisteet Forssan Alusta 97-99. Myös Kouvottaret haki vierasvoiton Espoo Basket Teamistä luvuin 51-66 ja Vimpelin Veto kaatoi Helmi Basket HBA:n kotonaan lukemin 79-58.

Ulriikka Nuolikosken Kouvottaret...

Henna Salomaan HyPo...

Anni Kujalan ViVe...

Sekä Saara Wahlgrenin PeKa ylsivät voittoihin. Kuvat: Francois Perthuis, Kai Kilappa.

Espoonlahdessa käyty puolustusvoittoinen ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä ja vähäkorinen avausneljännes kirjattiin kotijoukkueen hyväksi 11-10. Lotta Aaltonen (13/2) heitti EBT:n 16-10 -johtoon toisen neljänneksen alkuminuuteilla, mutta Ulriikka Nuolikoski (18/9) vastasi kahdella kolmosellaan ja vei vieraat johtoasemaan. Puoliajalle mentiin vieraiden johdossa luvuin 22-29.

Kouvottaret kasvatti johtoaan 11 pisteeseen Nuolikosken kolmen pisteen onnistumisella ja emäntien hyökkäyspelin ollessa jumissa, piti yli kymmenen pisteen johtoaseman kolmannen jakson läpi.

Ero oli pienemmillään minuutin pelin jälkeen kahdeksan pistettä, mutta Kouvottaret vastasi jokaiseen EBT:n onnistumiseen, eikä antanut johdon lipsua käsistään, Bianca Bartonin (9/5/10 syöttöä) pyörittäessä onnistuneesti vieraiden peliä.

Voittajilta kaksinumeroisille pisteille ylsi lisäksi Whitney Frazier (12/7) sekä tupla-tuplan kerännyt Jacqueline Luna-Castro (13/11). EBT:n pisteykkönen oli jälleen Tierra Henderson (15/12/5 riistoa).

Lisätiedot: Ottelutilastot

ViVen avauspuoliaika liikaa HBA:lle

Voittojen tielle palannut Vimpelin Veto hallitsi kentän tapahtumia ensimmäiset 20 minuuttia kotisalissaan. Alun kangertelun jälkeen Olivia Nash (16/6) upotti yhdeksän perättäistä pistettä ja kotijoukkueen johto kasvoi nopeasti kymmeneen pisteeseen ja toiselle jaksolle siirryttiin tilanteessa 22-10.

Kotijoukkue jatkoi siitä, mihin jäi avausneljänneksellä ja repi eron suurimmillaan 24 pisteeseen ja meni puoliajalle 46-24 -kotijohdossa Noora Järvikankaan (8/4) lay-upilla.

Ero repesi emäntien hyväksi 29 pisteeseen korkeimmillaan kolmannen neljänneksen jälkeen ja ViVe onnistui vastaamaan jokaiseen Helmi Basket HBA:n kuromisyritykseen, eikä ottelun loppu tarjoillut kotiyleisölle enää mitään jännitysnäytelmää.

HBA:lta parhaiten onnistuivat Lotta-Maj Lahtinen (12/8) sekä 15 pistettä kerännyt Sofia Rajala. Vedon tehokkain oli tupla-tuplan urakoinut Deven Hunter (21/15).

Niina Laaksosella loistokas HyPo-debyytti

Sarjan kärkikamppailussa yhteen iskeneet HyPo ja Espoo United tarjoilivat viihdettä hyvinkääläisyleisölle koko rahan edestä.

Ottelun avausneljännes (16-19) eteni espoolaisten ollessa kuskin paikalla, mutta toisella neljänneksellä osat vaihtuivat. Ponteva nousi suurimmillaan kahdeksan pisteen johtoon, mutta EU pysyi iholla Dionne Poundsin (24/5) onnistumisilla ja puoliajalle mentiin lukemissa 49-39.

United kairasi itsensä johtoon heti toisen puoliajan alkutekijöiksi. Päätösneljännekselle lähdettiin kuitenkin kutkuttavassa 57-56 -kotijohdossa. Kori korista edennyt kamppailu oli jo menossa vieraiden hyväksi, mutta loistokkaan paluun pääsarjakentille tehnyt Niina Laaksonen (21/9) vei ottelun jatkoajalle vapaaheittoviivalta 20 sekuntia ennen päätössummeria.

Jatkoajalla United oli niskan päällä, mutta Henna Salomaan (20/5) johdolla tarkasti vapaaheittonsa upottanut kotijoukkue hoiti voiton kärkikamppailusta lopulta lukemin 92-88.

HyPolta Laaksosen ja Salomaan lisäksi kirkkaimpien onnistujien joukkoon kuului 21 pistettä tehtaillut Bria Goss. Illan korikuningatar oli kuitenkin vieraiden Shenita Landry (30/12).

PeKa jatkoi FoA:n tappioputkea

Forssassa vierasjoukkue Peli-Karhut aloitti ottelun pirteästi ja vei ensimmäisen kymmenminuuttisen nimiinsä 19-24. Kotijoukkue sai toisella neljänneksellä kuitenkin uutta puhtia ja puoliajalle mentäessä Feeniksin taululla komeili 41-35 -kotijohto.

Puoliajan jälkeen Alku repäisi eron nopeahkosti kymmeneen pisteeseen ja oli lähellä mennä menojaan, mutta Saara Wahlgrenin (19/6) kolmosilla vieraat nousivat jälleen iskuetäisyydelle (62-58).

Neljännellä jaksolla vieraiden sankarittareksi nousi Daisha Simmons (22/8), joka tehtaili viimeiseen neljään minuuttiin 11 pistettä. Tyonna Snow (32/5) vei emännät kolmosellaan 86-84 -johtoon 15 sekuntia ennen loppua, mutta Simmons vei ottelun jatkoajalle summerin soidessa kylmäpäisellä ratkaisullaan.

Jatkoajalla ottelun ratkaisu antoi odottaa itseään aina loppuun saakka, kun PeKan Akilah Sims (29/14) osui kakkosessaan 24 sekuntia ennen loppusummeria, eikä Kiona Johnsonin (22/8) kolmosyritys osunut kohteeseensa.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga