Korisliigassa isonumeroisten voittojen lauantai

18.2.2017 Naisten Korisliigan lauantai piti sisällään kolme ottelua, joista jokainen päättyi tahollaan lopulta selvin numeroin. Espoo United haki sarjapisteet Äänekoskelta numeroin 120-69 (56-34), Peli-Karhut otti Kouvottarista 76-56 (34-25) –vierasvoiton ja EBT otti pääkaupunkiseudun paikallisottelusta HBA:ta vastaan komean 97-57 (48-39) –kotivoiton.

Ellen Nurmi oli vahvalla pelipäällä, kun Espoo United haki komean vierasvoiton Huimasta.

Roosa Lehtoranta heitti 19 pistettä PeKan ottaessa voiton Kymenlaakson paikalliskamppailusta.

Nina Mattila pussitti 12 pistettä ja oli EBT:n pirteimpiä ilmestyksiä kotivoitossa HBA:sta. Kuvat: Francois Perthuis & Kai Kilappa

Espoo United oli tyly vieras Äänekosken Huimalle lauantain liigakierroksella. Tasaisen avausjakson jälkeen karkuun porhaltanut United otti sarjapisteet mukaansa Espooseen lopulta mykistävin 120-69 (56-34) –numeroin.

Toisen jakson alussa Batabe Zempare toi kotijoukkueen vielä pisteen päähän, mutta tämän jälkeen United karkasi horisonttiin. Saara Sandellin aloittama 15-0 –pisteputki venytti vierasjohdon kolmessa ja puolessa minuutissa lukemiin 40-24. Puoliaikaan mennessä United ennätti 22 pisteen karkumatkalle.

Toinen puolikas ei tuonut ottelun kokonaiskuvaan juuri muutosta. United löysi hurmoksen, eikä vajaalla kokoonpanolla pelannut Huima saanut vierasjoukkueen täydellä teholla jylläävää koneistoa hidastettua. Kahteen viimeiseen jaksoon 64 pistettä heittänyt United tyylitteli lopulta vakuuttavaan 120-69 –voittoon.

- Alun hakemisen jälkeen saimme pelin kulkemaan. Olemme harjoitelleet tällä kokoonpanolla nyt kolme kertaa ja nyt onnistuimme. Huimalta katkesi toisella puoliajalla selkäranka ja meiltä löytyi todellinen peli-ilo, totesi Unitedin päävalmentaja Kimmo Kujansivu.

Vierasjoukkueen tehokaksikkona toimi tupla-tuplat päätä kohden toimittaneet Tabatha Richardson Smith (25/12/4 syöttöä/2 riistoa/3 torjuntaa) ja Shenita Landry (24/17). Saara Sandell heitti vierailijoille 16 ja Kaisa Kuisma 17 pistettä.

Huiman Zempare oli vahvalla pelipäällä 22 pisteellään ja 7 levypallollaan. Zemparen lisäksi kaksinumeroisille pisteille ylsivät Faith Randolph (16/2 riistoa) ja Robin Murphy (12/5/4 syöttöä).

Ottelutilastot: Huima - EU

PeKa haki sarjapisteet Kouvolasta

Peli-Karhut otti lauantaina hajurakoa sarjataulukossa kotkalaisten takana majailevaan Kouvottariin, hakemalla sarjapisteet kouvolalaisilta 76-56 (34-25) –vierasvoiton turvin. Voitolla PeKa nousi tasavoittoihin yhden ottelun vähemmän pelanneen Forssan Alun kanssa.

Lauantain Kymenlaakson paikalliskamppailu oli vielä tasaisissa tunnelmissa puoliajan jälkeen, kunnes PeKa löysi koneistostaan pykälää isomman vaihteen. Jacquelin Luna-Castro toi Kouvottaret vielä seitsemän pisteen päähän vierailijoista kolmannen jakson alkupuolella, mutta PeKa vajaassa kahdessa minuutissa 9-1 –runin ja karkasi hetkessä 15 pisteen johtoasemaan.

Jakson lopussa PeKa venytti vierasjohdon jo 22 pisteeseen ennen kuin Ida Myllyoja ja Emmi Tuominen kavensivat eron jälleen 14 pisteeseen jakson lopuksi. Päätösjaksolla PeKa onnistui pitämään Kouvottaret koko ajan turvallisen etäisyyden päässä, juosten lopulta komeaan 76-56 –vierasvoittoon.

Laura Lehtoranta heitti vierailijoille 20 pistettä ja Amanda Lassiter (12/12/3 syöttöä/5 riistoa) sekä Akilah Sims (11/12) repivät tupla-tuplat. Roosa Lehtoranta oli myös vahvalla pelipäällä, upottaen neljä kolmosta ja yhteensä 19 pistettä, hakien samalla kolme riistoa tililleen.

Kotijoukkueen ykköstykkinä lauantain paikalliskamppailussa toimi hyvillä prosenteilla 23 pistettä heittänyt Whitney Frazier (2p 7/8, 3p 2/3, 1p 3/5), joka haki pisteiden teon ohella 8 levypalloa, 3 riistoa ja jakoi 2 koriin johtanutta syöttöä.

Ottelutilastot: Kouvottaret - PeKa

EBT karkasi HBA:lta

Espoo Basket Team otti maukkaan kotivoiton lauantain liigakierroksella, kun se sai pääkaupunkiseudun paikallisottelussa vastaansa HBA:n. Tasaisen alun jälkeen EBT sai virtaa kotiyleisöstään ja karkasi vastustamattomasti vakuuttavaan 97-57 (48-39) –kotivoittoon.

Ilman Basketball Without Borders –leirillä Yhdysvalloissa olevia Lotta-Maj Lahtista ja Sara Bejediä lauantaina pelannut HBA sinnitteli vajaat viisitoista minuuttia kotijoukkueen kyydissä, mutta Vera Mäenpään kavennettua kotijohdon kahteen pisteeseen toisen jakson puolivälin tienoilla, otti EBT komennon tapahtumien kulusta. Roosa Lukkarisen aloittama, loppujakson kestänyt 19-2 –runi vei kotijoukkueen puoliajalle 48-29 –johdossa.

Ottelun voittotaistelusta ei tullut enää tämän jälkeen todellista kilpailua EBT:n pitäessä tapahtumien kulun tukevasti käsissään. Kokeneempi ja pykälää rutinoituneempi EBT voitti ottelun levypallotaistelun numeroin 51-32 ja selvitti tiensä vapaaheittoviivalle 22 kertaa HBA:n kahdeksaa vastaan matkalla 97-57 –voittoon.

EBT:n Tierra Henderson (22/10/5) ja Lotta Aaltonen (22) jakoivat kotijoukkueen pisteykkösen kunnian lauantain kamppailussa. Kaksinumeroisille pistelukemille itsensä heittivät myös Niina Mattila (12/5), Lotta Vesiluoma (12/3/2 syöttöä/3 riistoa), Helena Sivula (10/8) sekä Morgan Bailey (13/8/5 syöttöä).

HBA:n pelin selkärankana toimi Helmi Tulonen (15/7), joka sai tukea Vera Mäenpäältä (11/3/3 syöttöä) ja Sofia Rajala (11/4).

Ottelutilastot: EBT - HBA

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.