Catz murskasi FoA:n, ViVe jatkoaikavoittoon EU:sta

22.2.2017 Naisten Korisliigan keskiviikkokierroksella voittoihin Vimpelin Veto, joka kukisti Espoo Unitedin jatkoajalla kotonaan 70-68 (35-31) sekä odotetusti Lappeenrannan Catz, joka kaatoi vieraissa Forssan Alun luvuin 62-96 (32-51).

Samarie Walker johdatti Catzin vierasvoittoon Forssassa.

Vimpelin Veto nappasi jatkoaikavoiton Espoo Unitedista. Kuvat: Francois Perthuis, Kai Kilappa.

Puolustusvoittoinen ottelu käynnistyi tasaisissa tunnelmissa ja avausneljännes (12-9) enteili kutkuttavaa kamppailua. Veto repäisi itsensä suurimmillaan seitsemän pisteen johtoon Olivia Nashin (19/5/5 syöttöä) johdolla toisella jaksolla ja puoliajalle Vimpelissä mentiin tilanteessa 35-31.

Shenita Landry (23/15) vei vieraat takaisin johtoon puoliajan jälkeen onnistumisillaan, mutta päätösneljännekselle lähdettiin kuitenkin kahden pisteen kotijoukkueessa.

ViVe oli kuskin paikalla viimeisille minuuteille saakka, kunnes Landry toi and-onellaan Unitedin rinnalle 18 sekuntia ennen loppua, mutta heitti vapaaheittonsa ohi ja Wilesia Hardyn (17/10/6) epäonnistuessa voittoheitossa ottelu matkasi jatkoajalle.

Jatkoajalla kotivoiton varmistivat vieraiden huolimattomuus ja emäntien Lotta Vehka-ahon (3/0) kolmonen ja Nashin onnistumiset. United sai mahdollisuuden voittoheittoon riiston jälkeen viime sekunneilla, mutta Dionne Poundsin (7/3) heitto kolisi rautoihin ja pisteet jäivät Vimpeliin.

Alusta ei Catzin pysäyttäjäksi

Juuri Latvia-Estonia -liigan reissulta Suomeen palannut Catz ei antanut Forssan Alun yllättää, vaan osoitti kotijoukkueelle jo avausneljänneksellä, joka kirjattiin ”Kissalaumalle” 14-26, vaarallisuutensa.

Catz jatkoi tasaista vauhdin kiihdyttämistään toisella neljänneksellä Samarie Walkerin (24/13) toimiessa kapellimestarina, johdattaen vieraat 19 pisteen johdossa puoliajalle.

Kolmannella neljänneksellä Alku koetti saada kiriä aikaiseksi amerikkalaistrionsa Tyonna Snown (14/4), Ashley Clarkin (25/5) ja Kiona Johnsonin (10/8/8) johdolla, mutta Catz onnistui vastaamaan toisessa päässä katkaisten kotijoukkueen kirin kerta toisensa jälkeen.

Ero oli 20 pisteessä viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettäessä, eikä päätösneljännes (13-27) tarjonnut yleisölle enää mitään jännitysnäytelmää, vaan Catz kasvatti eroa ja loppulukemiksi jäi lopulta 34 pisteen vierasvoitto.

Catz jyräsi laajalla rintamalla ja kaikista pelaajista ainoastaan Miina Lapila jäi pisteittä. Pistekuningattarena häärineen Samarie Walkerin rinnalla myös Chandrea Jones saalisti tupla-tuplan ja pääsi yli 20 pisteen (21/14/5). Valencia McFarland jakoi kymmenen koriin johtanutta syöttöä ja hyvää vauhtia pelintuntumaan pääsevä Lotta Hämäläinen nappasi kahdeksassa minuutissa kolme riistoa.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.