Veto, EBT ja Ponteva kasvattivat voittotilejään

4.3.2017 Naisten Korisliigan lauantaikierroksella voitot itselleen nappasivat Forssan Alun kotonaan lukemin 97-66 (47-31) kaatanut Vimpelin Veto, vajaamiehisestä Äänekosken Huimasta 60-67 (32-28) -vierasvoiton hakenut Espoo Basket Team sekä runkosarjavoittonsa jo varmistanut HyPo, joka peittosi Kouvottaret kotonaan 88-78 (41-34).

Anni Kujala oli Vimpelin Vedon tehokkaimpia Forssan Alkua vastaan.

Tierra Hendersonin EBT haki yllätysvoiton Äänekoskelta.

Henna Salomaan ranne lauloi kauniisti, kun HyPo peittosi Kouvottaret. Kuvat: Francois Perthuis, EBT & Kai Kilappa.

Vimpelissä FoA vei ensimmäiset kaksi minuuttia nimiinsä 0-6, mutta Veto nousi nopeasti rinnalle ja siirtyi kuskin paikalle Wilesia Hardyn (18/3/9 syöttöä) onnistumisten ja Anni Kujalan (15/1) kolmosten turvin. Alku pysyi kuitenkin tahdissa mukana ja avauskymppi päättyi 22-17 -kotijohtoon.

Noora Järvikangas (19/2) sytytti kotijoukkueen liekkeihin rokottamalla entistä joukkuettaan kolmella perättäisellä kolmen pisteen heitolla toisen neljänneksen puolivälissä ja siivitti emännät 14 pisteen karkuun. Puoliajalle Vimpelissä mentiin ViVen 47-31 -johdossa.

-Todella hyvä esitys koko joukkueelta. Pelaajat nauttivat pelaamisesta, luottivat itseensä ja pelasivat joukkueelle. Heitot upposivat uskomattomasti ja peräti kuusi meidän pelaajaa teki yli kymmenen pistettä, ViVe-luotsi Jarkko Havu iloitsi.

Kotijoukkue sai itseluottamuksen kohdilleen vahvasta toisesta neljänneksestä ja jatkoi heittoiloittelua myös puoliajan jälkeen, eikä forssalaiset saaneet takaa-ajoaan käyntiin, vaan ero pysyi tukevasti 20 pisteen tuntumassa.

Viimeinen neljännes ei kotiyleisölle suurempaa jännitystä tuonut, mutta ilon aiheita kotijoukkueen hyökkäyspään onnistumisista sitäkin enemmän. Päätöskymppi kirjattiin kotijoukkueelle 29-18 ja näin ollen ViVe nappasi kolmannen perättäisen voittonsa.

Alun tehokkaimmat olivat 20 pistettä tehtaillut Ashley Clark sekä Tyonna Snow (19/4).

Ottelutilastot: Veto - Alku

Huiman taistelu ei riittänyt

Kaksi avausviisikon pelaajaansa hiljattain Forssan Alkuun ja Espoo Unitediin menettänyt Huima tuli otteluun ennakkoluulottomasti ja vei kotimaisten pelaajiensa onnistumisten avulla avausneljänneksen 16-6.

Emäntien johto säilyi läpi ensimmäisen puoliajan, eikä Huima päästänyt vieraita johtoasemaan, vaikka EBT tulikin kovaa rinnalle ja jopa tasoihin. Puoliajalla kotijohto oli neljä pistettä (32-28).

Karoliina Rytkösen (12/0) ja Kenya Robinsonin (18/10) onnistumiset pitivät kotijoukkueen johdossa myös läpi kolmannen neljänneksen, eikä hyökkäyspelinsä kanssa tuskaillut EBT onnistunut vieläkään nousemaan ohi. Päätösneljännekselle lähdettiin kutkuttavassa 43-41 tilanteessa.

Heti viimeisen neljänneksen alkajaisiksi EBT karkasi kahdeksan pisteen johtoon kahdella kolmosellaan ja kapealla rosterilla operoinut Huima ei tahtonut enää pysyä enää vieraiden vauhdissa, vaan Tierra Hendersonin (18/5) kolmonen minuutti ennen loppua oli viimeinen naula Huiman arkkuun.

Huimalta lisäksi pirteästi esiintyivät Henna-Riikka Paajanen (10/4) sekä Batabe Zempare (10/9). Voittajilta Hendersonia säesti upean ottelun pelannut Lotta Aaltonen (19/6).

Ottelutilastot: Huima - EBT

Kouvottaret kiusasi, HyPo kesti

Runkosarjavoittonsa jo varmistanut Hyvinkään Ponteva karkasi kotikentällään Kouvottarista kolmannen jakson puolenvälin lähestyessä jo yhdentoista pisteen johtoon (53-42), mutta pudotuspelipaikasta taistelevat kouvolalaiset eivät lannistuneet, vaan rynnistivät Whitney Frazier (21/9) johtotähtenään piste-eron kahteen.

Meral Bedretdinin (5/2) onnistunut kolmonen ja kaksi vapaaheittoa palauttivat tahtipuikon Pontevalle päätösjakson puolivälissä. Pontevan puolustuksen asetuttua kohdalleen Bria Goss (14/7/5 syöttöä) ja Henna Salomaa (19/3/4 syöttöä) kasvattivat turvavälin kymmeneen pisteeseen. Voitto merkittiin Pontevalle lukemin 88-78 (41-34).

Hyvinkääläisten tehot jakautuivat tasaisesti koko joukkueen kesken. Kaikki yhdeksän vapaaheittoaan upottanut Salomaa, jälleen kerran tuhojaan korin alla tehnyt Taru Tuukkanen (11/14/7 syöttöä/4 riistoa/2 blokkia), tarkasti kakkosensa nostellut Niina Laaksonen (16/7), hyvinkääläisten pelinrakennuksesta vastannut Anni Jämsä (12/1/3 syöttöä) ja joukkueen taisteluhengen ilmentymä Goss viimeistelivät kaikki kaksinumeroiset pisteet.

Kouvottarien parhaat olivat Frazier ja Jacqueline Luna-Castro (20/5).

Ottelutilastot: HyPo - Kouvottaret

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.