HyPo venytti ratkaisun viidenteen finaaliin

24.4.2017 Hyvinkään Ponteva venytti Naisten Korisliigan mestaruuden ratkeamista viidenteen finaaliin Hyvinkäälle, kun se haki vierasvoiton 1309 silmäparin edessä Tapiolan Urheiluhallista lukemin 63-82 (34-50) ja tasoitti finaalisarjan lukemiksi 2-2.

Taru Tuukkanen johdatti HyPon voittoon ja venytti finaalisarjan viidenteen otteluun. Kuva: Ville Vuorinen.

Avausneljännes eteni tasaisissa merkeissä, kunnes hirmupelin pelannut Taru Tuukkanen ja kaksi perättäistä kolmosta upottanut Meral Bedretdin vauhdittivat Pontevan karkumatkalle. Shenita Landry sai virhetiliinsä kolmannen virheensä päätösjakson lopulla ja epäurheilijamaisen virheen jälkitilanteesta Henna Salomaa vei vapaaheitoillaan vieraat 12-28 -johtoon.

- Tulimme otteluun todella valmiina ja se näkyi myös tulostaululla. Itselläni ei ole vielä yhtään Suomen mestaruutta ja vire ja jaksaminen ovat lähinnä vain tahtotiloja näissä otteluissa, tupla-tuplan kerännyt Tuukkanen hymyili taiston tauottua.

Unitedin pisteet syntyivät toisella neljänneksellä lähinnä vapaaheittoviivalta ja korin alustaa hallinnut HyPo kasvatti johtoaan hiljalleen jo 20 pisteeseen. Faith Randolphin muutama onnistuminen kavensi puoliaika tilanteeksi kuitenkin lukemat 34-50.

Dionne Poundsin onnistumiset kaaren takaa kavensivat eron kymmeneen pisteeseen puoliajan jälkeen ja Unitedille tarjottiin mahdollisuutta kuroa vieraiden johtoa umpeen, mutta kotijoukkue ei onnistunut käyttämään etsikkoaikaansa täysin, vaan päätösneljännekselle mentiin hyvinkääläisten 48-59 -johdossa.

Voiton ja sarjan tasoituksen päätösjaksolla sinetöivät etenkin Tuukkasen ja Niina Laaksosen levypallopelaaminen ja vahva viimeistely, eikä Unitedilla riittänyt levypallovoimaa Landryn saatua virhetilinsä täyteen, jotta kotijoukkue olisi taistellut voitosta.

Viides ja ratkaiseva finaali pelataan torstaina 27.4. Hyvinkäällä.

Lisätiedot: Ottelutilastot
 
27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

Näytä lisää vastaavia