Kouvottaret solmi uusia pelaajasopimuksia

17.6.2017 Toiseen naisten Korisliigakauteensa valmistautuva Kouvottaret kiinnitti kuluvalla viikolla riveihinsä kolme uutta pelaajaa. Kouvottarien kontiopaitaan tulevat vuoden mittaisella sopimuksella pukeutumaan Ulriikka Latvala, Veera Välimaa ja Iida Ahvenainen.

Ulriikka Latvala siirtyy Kouvottariin kasvattajaseurastaan Vimpelin Vedosta. Kuva: Francois Perthuis

20-vuotiaalla Iida Ahvenaisella on kokemusta naisten Korisliigaparkettien lisäksi mm. Yhdysvaltojen yliopistokentiltä (NCAA). Kuva: Ville Vuorinen



22-vuotias Ulriikka Latvala siirtyy Kouvottariin kasvattajaseurastaan Vimpelin Vedosta. 173-senttinen takamies on pelannut urallaan yhteensä 127 pääsarjaottelua minkä lisäksi hänellä on vyöllään 50 ottelua naisten 1-divisioonassa. Pääsarjaa Latvala on pelannut kasvattajaseuransa lisäksi kahden kauden verran Äänekosken Huimassa. Viiden pääsarjakautensa aikana Latvala on heittänyt keskimäärin 6.1 pistettä ja napannut 2.8 levypalloa. Aikuisten sarjoista Latvalalla on palkintokaapissaan Cup-hopeaa (Huima 2012–2013) ja nuorten sarjoista SM-pronssia (Vimpelin Veto 2011–2012). Nuorten maaotteluita Latvalalla on takanaan yhteensä 26.

Kotiseudultaan Pohjanmaalta tavoitettu Ulriikka Latvala odottaa innolla tulevaa kautta.

– Minulla on nyt todella hyvä fiilis ja innostus lähteä kehittämään itseäni ja taistelemaan Playoff-paikasta sekä mitaleista uuteen joukkueeseen, josta löytyy muutama tuttu.

– Kouvola on tietysti kaukana kotoa, mutta uskon, että tulen viihtymään hyvin. Minun koko elämäni mittainen koristaival Vimpelissä päättyy, mikä on toisaalta haikeaa, mutta toisaalta on hienoa päästä näkemään muiden seurojen toimintaa ja kuinka itse pääsee kehittymään taas eri tavalla uudessa valmennuksessa.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen näkee Ulriikka Latvalan vahvuudet heittäjänä.

– Urheilullisena pelaajana hän sopii hyvin nopeaan hyökkäykseemme sekä aktiiviseen puolustuspeliimme, Hartonen kommentoi Kouvottarien tiedotteessa.


21-vuotias Veera Välimaa siirtyy Kouvolaan Pirkanmaalta, jossa hän on vuosien saatossa edustanut aikuisten sarjoissa niin BC Nokiaa kuin Tampereen Pyrintöäkin. Raholan Pyrkivän kasvatilla on takataskussaan 25 ottelua Korisliigaa (Pyrintö 2014–2015) ja 93 ottelua naisten 1 divisioonaa yhteensä viiden kauden ajalta. Viime kaudella 1 divisioonassa BC Nokiaa edustanut 182-senttinen laituri kirjautti 20 ottelussa keskimääräiset tehot 11.6 / 4.6 / 1.8 / 2.0 riistoa vajaan 25 minuutin peliajalla. Välimaa on pelannut yhteensä 47 nuorten maaottelua.

Kouvolaan jo muuttanut Veera Välimaa odottaa Kouvojen kotihallin tunnelmaa.

– On hienoa palata Korisliigaan hyvin menneen viime kauden jälkeen. Tavoitteet tulevalle kaudelle ovat totta kai auttaa kaikin mahdollisin tavoin joukkuetta ja mennä henkilökohtaisesti seuraava askel pelaajana eteenpäin.


20-vuotias Iida Ahvenainen palasi kesken viime kauden Yhdysvalloista (1,5 kautta Ionan yliopistossa) takaisin kotimaahansa ja pelasi joulutauon jälkeen Korisliigaa Peli-Karhuissa. 177-senttinen KTP:n kasvatti on pelannut PeKa:ssa yhteensä kolme kautta Korisliigaa (34 ottelua) keskimäärin vajaan kahdeksan minuutin peliajalla. Ahvenainen on hopeamitalisti PeKa:n paidassa kaudelta 2013–2014. Takamiehen tontilla viihtyvä Ahvenainen pelasi kaudella 2014–2015 PeKa:ssa 19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjaa hurjilla 20.3 / 6.8 / 2.1 / 3.3 riistoa -tehoilla.

Ahvenainen on harjoitellut Kouvolassa jo useaan otteeseen.

– Tunnelmat ovat tosi hyvät ja odotan tulevaa kautta jo kovasti. Tavoitteena on tietysti pyrkiä kehittymään pelaajana niin paljon kuin mahdollista ja auttaa samalla joukkuetta niin paljon kuin vain pystyn.


Kouvottarilla on Latvalan, Välimaan ja Ahvenaisen lisäksi pelaajasopimukset tulevalle kaudelle Kaisa Lindin, Ulriikka Nuolikosken, Roosa Frimodigin, Elina Mikkolan, Jasmine Joynerin ja Alexis Gassionin kanssa.

 
17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

Näytä lisää vastaavia