Catzin Veera Pirttiselle vuoden jatkosopimus

7.8.2017 Catz solmi viikonloppuna seitsemännen pelaajasopimuksensa, kun neljä edelliskautta kissapaidassa viihtynyt Veera Pirttinen (s. 1997) allekirjoitti vuoden mittaisen jatkopaperin.

Juniorimaajoukkueiden kautta naisten maajoukkuerinkiin tänä kesänä nousseella Pirttisellä oli virityksiä myös ulkomaille, mutta ainakaan toistaiseksi ne eivät konkretisoituneet. Catzin valmentajalle Mika Haakanalle runkopelaajan jatko oli iloinen uutinen.
– Olen tietysti Veeran puolesta erittäin harmissani, ettei hänen siirtonsa jenkkien top 3-konferenssiin toteutunut, mutta meille Veeran sopimus on erittäin tärkeä. Hänen kurinalaisuutensa, pelin toteutuksensa ja peruspelaamisensa kestävät vertailun hyvin korkealle tasolle. Nämä ominaisuudet ovat organisoidussa nykypalloilussa todella tärkeitä ja ilman niitä voittaminen on hyvin vaikeaa, Haakana kertoo seuran tiedotteessa.
 

Pirttinen profiloitui alkuaikoinaan erityisesti heittäjänä, mutta on parin viimeisen vuoden aikana noussut sarjan ehdottomaan parhaimmistoon puolustajana. Haakana tietää luonnollisesti pelaajansa vahvuudet, mutta löytää myös parannettavaa.

– Veera pärjäsi hienosti mm. Latvian maajoukkuetähdille, jotka selvittivät kesällä tiensä MM-kisoihin sijoittumalla kuudenneksi EM-kisoissa. Puolustuspäässä Veera on sarjamme eliittiä, joten tulevalla kaudella tavoitteena on ottaa seuraava steppi hyökkäyksessä ja ennen kaikkea löytää siihen tasaisuutta. Tekemisestä se ei jää ainakaan kiinni, Veera on taas työskennellyt rajusti koko kesän kehittymisensä eteen.
 

Pirttisen kiinnityksen myötä Catzin ensi kauden joukkue alkaa hahmottua. Haakanan mukaan tavoitteena on saada mukaan vielä 1–2 suomalaispelaajaa sekä 1–2 ulkomaalaisvahvistusta. A-tytöistä saattaa myös nousta pelaaja tai kaksi edustusjoukkueeseen, mutta mitään ei ole vielä seuraavien sopimusten kohdalla päätetty. Sopimuksen ovat Pirttisen lisäksi allekirjoittaneet Johanna Kalin, Johanna Timperi, Roosa Kosonen, Valencia McFarland, Karoliina Rytkönen sekä Lena Reshetko. Naisten Korisliiga alkaa lokakuun alussa.

 
29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

Näytä lisää vastaavia