Ponteva ja Honka kohtaavat lauantaina TV-ottelussa

13.10.2017 Voittoputkessa porskuttavat Hyvinkään Ponteva ja Tapiolan Honka kohtaavat lauantaina naisten Korisliiga-kierroksella. Ottelu näytetään Yle TV 2 -kanavalla ja Yle Areenassa.

Taru Tuukkanen on nakuttanut Pontevalle alkukaudesta 22.7 pisteen keskiarvot.

Heta Korpivaara palasi äitiyslomalta koripalloparketeille. Kuvat: Ville Vuorinen

 

Naisten Korisliigan pirteästi kahdella vierasvoitolla aloittanut Tapiolan Honka matkustaa lauantaina hallitsevan mestarin Hyvinkään Pontevan vieraaksi Martinhalliin. Kello 17.00 alkava ottelu televisioidaan Yle TV 2 -kanavalla kello 16.50 alkaen. Ottelu on nähtävissä suorana myös Yle Areenassa.

 

Ponteva jäi vastaantulijaksi kauden avausottelussaan Peli-Karhuja vastaan, mutta korjasi tilastojaan voittamalla kaksi seuraavaa vieraskentällä pelattua ottelua. Ponteva pelasi viimeksi torstaina hakien sarjapisteet HBA:lta Helsingistä. Pontevan päävalmentaja Miikka Sopanen kertoo, että joukkueen aaltoileva peli vaatii vielä hiomista.

– Ajoittain peli on ollut hyvää, mutta meillä on vaikeuksia pitää 40 minuuttia kasassa korkeaa suoritustasoa. Se on toisaalta alkukaudesta ymmärrettävää.

– Tämä on toisaalta sellainen laji, että joukkueen pitää kehittyä matkan varrella.

 

Sopanen uskoo, että HyPon vahvuudet ovat löytyneet alkukaudella puolustuspäästä.

– Olemme hyvä puolustuspään joukkue silloin kun hommat toimii. Suurin vahvuutemme Taru Tuukkasen lisäksi on se, että takapelaajamme ovat nopeita ja hyviä, aggressiivisia puolustajia. Teemme vastustajan hyökkäysten aloittamiset vaikeaksi.

Sopanen näkee, että lauantain vastustajan riveistä löytyy paljon laatua.

– Hongalla on todella hyvä aloitusviisikko ja kuudes pelaaja. Monta korintekijää ja monenlaista osaamista.

Vaarallisimmaksi Hongan hyökkäyksestä Sopanen nimeää äitiyslomalta parketeille palanneen Heta Korpivaaran.

 

Tapiolan Honka ei ole päässyt pelaamaan vielä kotihallissaan, mutta kahdesta vierasottelusta on tuloksena kaksi voittoa.
– Oli hyvissä ajoin tiedossa, että aloitamme kauden vieraskentillä, kun meidän kotihallia piti remontoida. Samaa korista yritämme pelata niin koti- kuin vieraskentällä. Voittaminen tietysti helpottaa asioita, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu kertoo.
Tapiolan Hongan pistepörssin kärjestä löytyy Heta Korpivaara. Myös Roosa Lehtoranta on pelannut pirteästi kauden avausotteluissa. Kujansivu kertoo, että pelaajat tuntevat hyvin toisensa ja sarjan, mikä on helpottanut kauden avaamista uudella joukkueella.

– Se on pieni etu, vaikka olemmekin uusi joukkue. Sarja on tuttu ja pelaajat tuttuja.

 

Kujansivun mukaan Hongan ryhmitys on kasattu amerikkalaisvahvistuksien Wilesia Hardyn ja Kiana Johnsonin sekä Korpivaaran ja Lehtorannan ympärille.

– Tässä nelikossa on meidän pelillisesti tärkeimmät pelaajat ja siihen ympärille hyviä suomalaisia roolipelaajia.

Kujansivu uskoo, että Pontevan vahvuus on joukkueen laajassa kokoonpanossa.

– Kyllä Hyvinkään vahvuus varmaan Tarun (Tuukkanen) lisäksi liittyy siihen, että heillä on sarjan levein joukkue tällä hetkellä. Hyvinkää jos joku kestää sen, että heiltä puuttuu viisikosta pelaajia.

 

 


Yle näyttää sunnuntaina myös miesten Korisliigan ottelun Kataja–Vilpas Yle TV 2 -kanavalla ja Yle Areenassa. Kello 17.00 alkava ottelu televisioidaan kello 16.48 alkaen.
 

 
3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

Näytä lisää vastaavia