Naisten Korisliigassa kolmen ottelun kierros – mukana kaksi paluumuuttajaa

13.1.2018 Naisten Korisliigan lauantain kierroksella todistettiin Lappeenrannan Catzin voittoputken jatkumista kun Vilma Kesäsellä vahvistunut lappeenrantalaisryhmitys kaatoi Forssan Alun 82–64. Kotkan Peli-Karhut päihitti kotiluolassaan Vimpelin Vedon numeroin 77–62 ja Espoo Basket Team päihitti Kenya Robinsonilla vahvistuneen Äänekosken Huiman lukemin 86–55.

Kenya Robinson teki paluun Äänekosken Huiman kokoonpanoon lauantaina. Kuva: Tytti Nuoramo

Megan Mullings oli Kotkan Peli-Karhujen eliittiä lauantaina joukkueen voittaessa Vimpelin Vedon. Kuva: Ville Vuorinen

Kotkan Peli-Karhut nappasi lauantaina kuluvan sarjakauden kymmenennen voiton naisten Korisliigassa kun joukkue kaatoi vahvan kolmannen jakson avulla Vimpelin Vedon lukemin 77–62 (39–34). Voiton ansiosta PeKa johtaa ViVeä sarjataulukossa kahden pisteen marginaalilla.

Peli-Karhut ja Veto aloittivat lauantain ottelun tasaisesti. PeKa alkoi saamaan momentumia itselleen kunnolla kolmannella neljänneksellä kun se onnistui pitämään ViVen hyökkäyksen aisoissa. Viimeisellä jaksolla PeKa ei päästänyt ViVeä hyvien suoritusten ansiosta iskuetäisyydelle.

Megan Mullings oli Peli-Karhujen hurrikaani kentän molemmissa päissä. Mullings iski 23 pistettä ja haki 11 levypalloa. Lisäksi hän suoritti 5 torjuntaa ja riisti pallon vastustajalta kolmesti. Myös Daisha Simmons (15/8/2), Anissa Pounds (15/4/4) sekä Akilah Sims (14/7/5) olivat iskussa. Vimpeliläisten parhaimmistoa olivat Noora Järvikangas (22/3), Sydney Coffey (14/6/1) ja Pachiyaanna Roberts (12/8/4).

Ottelutilastot: PeKa–ViVe

Vilma Kesänen palasi vahvan Catzin kokoonpanoon

Naisten Korisliigan lauantaikierroksella todistettiin Vilma Kesäsen paluuta Lappeenrannan Catzin paitaan. Catz nappasi rutiinivoiton Forssan Alusta lukemin 82–64 (45–27). Voitto oli Catzille jo yhdeksäs perättäinen. Lappeenrantalaisryhmitys on hävinnyt kuluvalla kaudella vain yhden ottelun.

Catz otti kiinni ottelun ohjaimista heti alkuminuuteilla rynnistäen ensimmäiset hyökkäykset 12–0 -tilastolla. Toisella jaksolla Catz jatkoi kovatempoista heittoshowta jättäen FOA:n selkeästi taakseen. Tauon jälkeen Alku sai pelistä paremmin kiinni, mutta Catzin avauspuolikkaalla kuroma piste-ero riitti tasaisten päätösminuuttien jälkeen voittolukemiin.

Natalie Day (24/16/1) tehoili tupla-tuplan kotijoukkueelle. Myös Valencia McFarlandin (23/4/4) pelivire oli korkealla. Kesänen urakoi paluussaan Catzille 4 pistettä ja 3 levypalloa. FOA:n peliä johtivat Minna Sten (26/7/1) sekä Mia Loyd (19/13/3).

Ottelutilastot: FOA–Catz

Kenya Robinson palasi parketille – EBT liian vahva Huimalle

Ammattilaisuransa jo kertaalleen päättänyt Kenya Robinson palasi alkuvuodesta Äänekosken Huiman kokoonpanoon. Robinson pelasi ensimmäisen ottelunsa kuluvalla kaudella lauantaina kun Huima kohtasi vierasparketilla Espoo Basket Teamin. EBT ei juuri säästellyt ottelussa ja kaasutteli selkeään 86–55 (48–19) -voittoon.

EBT:n erinomainen vire ottelun avausneljänneksillä saneli pitkälti lauantai-illan lopputuloksen. Espoolaiset aloittivat väkevästi. Ensimmäisen jakson puolivälissä EBT pussitti putkeen peräti kuusi kolmen pisteen heittoa ilman, että Huima pääsi välissä pisteidentekoon.

Tauon jälkeiset neljännekset pelattiin tasaisemmin kun Huima sai parannettua heittopeliään. Kunnolliseen takaa-ajoon ei lauantainen pelivire kuitenkaan riittänyt.

EBT:n Lotta Aaltonen (20/10/2) iski tupla-tuplan Zykira Lewisin (20/5/2) tukiessa pisteiloittelua. Kamilah Jackson (13/26) pelasi todella vahvan sisäpelin kaivamalla näppeihinsä peräti 18 puolustuslevypalloa. Huiman Jazmine Perkins (14/5/3) johti Huiman heittopeliä. Kenya Robinson (8/14/1) pelasi vahvan levypallopelin paluussaan naisten Korisliiga-parketeille.

Ottelutilastot: EBT–Huima

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.