Naisten Korisliigassa jatkoaikatrilleri – FOA, Catz ja ViVe kotivoittoihin

21.2.2018 Naisten Korisliigan keskiviikkokierroksella nähtiin Lappeenrannan Catzin voittoputken jatko 78–69 -voitolla Hyvinkään Pontevasta. Forssan Alku joutui paiskimaan ylitöitä saadakseen 86–81 -jatkoaikavoiton Kouvottarista ja Vimpelin Veto piti pintansa Espoo Basket Teamia vastaan lukemin 79–71.

27 pistettä viimeistellyt Mia Loyd piti FOA:n voitossa kiinni Kouvottaret-ottelun jatkoajalla. Kuva: Ville Vuorinen

Naisten Korisliigan häntäpään puurtajiin kuuluva Forssan Alku piti kovalla taistelulla sarjapisteet keskiviikkona Forssassa. Joukkue kaatoi Kouvolan Kouvottaret jatkoajan jälkeen niukasti 86–80 (42–35). Voitto oli joukkueelle kauden seitsemäs. Se katkaisi FOA:n kolmen ottelun tappioputken.

Forssan Alun ja Kouvottarien välisessä ottelussa nähtiin tasainen kotijoukkue ja kaksijakoinen vieras. Kouvottarien tekeminen notkahteli ottelun myötä melkoisesti. Hyvän tasaisen alun jälkeen vierasjoukkue jäi hienoisesti takaa-ajajaksi toisella neljänneksellä. Tauon jälkeen Kouvottaret ei meinannut saada konettaan käyntiin FOA:n vieden kolmannen jakson luvuin 19–7.

Neljännellä jaksolla nähtiin täysin erilainen kouvolalaisryhmä. Joukkue yltyi Brittany Carterin ja Layne Murphyn vetämänä hurmosmaiseen korintekovireeseen. Kouvottaret kursi FOA:n 19 pisteen etumatkan umpeen ja Ulriikka Latvalan kolmonen vei vieraat kolmen pisteen johtoon viimeisellä minuutilla. Meral Bedretdinin vapaaheitolla FOA olisi saattanut viedä voiton jo varsinaisella peliajalla, mutta viimeinen vapaaheitoista kolisi ohi, minkä vuoksi ottelussa nähtiin jatkoaika.

Jatkoajan loppusekunneilla Mia Loydin ilmiömäinen pelivire toi voiton ja sarjapisteet Forssalaisille. Loyd teki viiden viimeisen pelisekunnin aikana yhteensä viisi pistettä.

Loydin (27/17/4) tupla-tupla, Minna Stenin (16/7/4), Meral Bedretdinin (14/8/1) sekä Alexandra Greenin (14/7/6) pirteä pelaaminen olivat suuri osa voiton avaimia keskiviikkona. Kouvottarista kovaa taistelua tarjosivat Brittany Carter (31/13/5) ja D´Asia Chambers (24/7).

Ottelutilastot: FOA–Kouvottaret

Catzin voittovire jatkuu

Lappeenrannan Catzin puhti naisten Korisliigassa ei hellitä. Kissalauma raapi itselleen jo 16:nnen perättäisen voiton kaatamalla keskiviikon kolmen ottelun kierroksella Hyvinkään Pontevan. Vahvat avausneljännekset pelannut Catz piti tiiviillä puolustuksella sarjapisteet Lappeenrannassa numeroin 78–69 (46–30).

12–0-rallilla ottelun avannut Catz osoitti ottelun alusta asti, että se lähtee haastamaan hallitsevaa mestaria toden teolla. HyPo alkoi päästä peliin paremmin mukaan toisella neljänneksellä, jossa muun muassa Anni Jämsä pussitti kolmen pisteen heiton kaksi kertaa peräkkäin. Tauon jälkeen HyPo sai pelinsä entistä paremmin kuntoon, mutta Catz piti Aleighsa Welchin hurjan vireen avulla sarjapisteet kotona.

Catzin päävalmentaja Mika Haakana piti voittoa tärkeänä.
– Tärkeä, hyvä voitto. Erittäin onnistunutta työskentelyä ensimmäiset 25 minuuttia, mutta sitten HyPo sai hyödynnettyä laajaa materiaaliaan ja meidän olisi pitänyt vastata heidän intensiteettiinsä paremmin. Puolustuksessa on vielä tehtävää ja organisoinnin on oltava kunnossa koko pelin ajan.
Aleighsa Welch kiitteli sitä, että Catz onnistui nousemaan notkahdusten jälkeen.
– Aloitimme hyvin ja juuri haluamallamme tavalla. Välillä tuli notkahduksia, mutta olen ylpeä, että pystyimme aina nousemaan niistä. Vain kahdeksan menetystä tällaisessa ottelussa on oikein hyvä määrä.

Welch urakoi 27 pistettä, keräili 9 levypalloa ja jakeli 8 syöttöä. Myös Natalie Day (15/15/6) ja Valencia McFarland (14/6/5) tekivät paljon töitä voiton eteen. Pontevan riveistä Titta-Riina Lepistö (11/11/2) urakoi tupla-tuplan Candice Warthenin (12/6/4) urakoidessa myös kaksinumeroisille lukemille.

Ottelutilastot: Catz–HyPo

Vimpelin Veto tasapisteisiin HyPon kanssa

Vimpelin Veto on ilmoittautunut taistelemaan tosissaan naisten Korisliigan sarjataulukon kolmossijasta Kotkan Peli-Karhujen ja Hyvinkään Pontevan kanssa. Keskiviikkona ViVe täydensi sarjapistepottia Espoo Basket Teamin vieraillessa Etelä-Pohjanmaalla. Joukkue piti onnistuneen avauspuolikkaan avulla voittonumerot 79–71 (49–28).

Vimpeli ponnisteli pirteällä ilmeellä avausjaksolla piste-eron reilusti yli kymmeneen. Joukkue upotti avausneljänneksellä pussin pohjalle muun muassa seitsemän kolmen pisteen heittoa. Tauon jälkeen EBT alkoi saamaan ViVen rymistelyä entistä paremmin pysäytetyksi Lottien Eräkangas ja Aaltonen pussittaessa pisteitä. Päätösjaksolla EBT alkoi purkaa vajaan 20 pisteen erotusta edukseen. Sanni Tuomiston kaksi perättäistä kolmosta kavensivat eron kymmeneen. Piristymisestä huolimatta ero käväisi parhaimmillaan kuudessa. Lopussa Lotta Vehka-Ahon ja Sydney Coffeyn vapaaheitot pitivät piste-eron turvallisen suurena.

ViVe onnistui keskiviikkona laajasti Pachiyaanna Robertsin (18/7/3) ja Sydney Coffeyn (16/6/1) pitäessä pistetempoa yllä. EBT:n Kamilah Jackson kahmi jättimäiset 27 levypalloa, joista puolustuspäässä poimittuja oli 18. Hän teki myös 18 pistettä tupla-tuplaan ja jakoi 5 syöttöä. Lotta Aaltonen (19/7/5) ja Lotta Eräkangas (14/3) pelasivat pirteää heittopeliä.

Ottelutilastot: ViVe–EBT

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga