Welchin taistelu auttoi Catzin voittoon Hongasta

9.3.2018 Naisten Korisliigan perjantai-illassa pelattiin vain yksi ottelu. Runkosarjan kärkiaseman pudotuspeleihin varmistellut Catz onnistui puolustamaan niukan 68–66-voiton sarjan kakkospaikkaa havittelevasta Tapiolan Hongasta.

Catzin Aleighsa Welchin vahva tekeminen näkyi perjantaina joukkueen voitossa Hongasta. Kuva: Ville Vuorinen

Naisten Korisliigan toinen suora välieräpaikka ei ole vielä ratkennut. Tapiolan Hongan kiinnitys runkosarjan kakkossijaan hankaloitui perjantaina kun joukkueen luona vieraili runkosarjan voiton jo varmistanut Lappeenrannan Catz. Kissalauma voitti ottelun tehokkaalla esityksellä numeroin 68–66 (40–25).

Catz otti ohjastajan paikan ottelussa jo varhain avausjaksosta lähtien sentteri Aleighsa Welchin vahvoilla esityksillä hyökkäyspäässä. Hongan heikko heittopäivä tuotti joukkueelle vaikeuksia ottelun alussa. Heta Korpivaara kantoi Honkaa toisella jaksolla tehden joukkueensa kaikki pisteet toisella jaksolla.

17 pisteen takamatkalla tauolle poistunut Honka aloitti piste-eron kuromisen laajalla rintamalla kolmannella jaksolla. Espoolaiset onnistuivat tuomaan eron yhdeksään pisteeseen, vaikka Welch tarjoili yhä haasteita espoolaispuolustukselle korin alla.
Päätösjakso oli kotijoukkueen vimmaista taistelua. Catz-hyökkäyksiä tehokkaasti pysäyttänyt espoolaisryhmä toi pelin tasoihin ottelun viimeisellä minuutilla.

Viimeisten sekuntien tikittäessä Catz tarjosi Hongalle vielä siimaa heittämällä peräti 4 perättäistä rautojen kautta ohi. Wilesia Hardyn viimeinen korilleajo tuomittiin kuitenkin askeleiksi ja Catz onnistui kuluttamaan kellon loppusummerin sointiin saakka.

Catzin päävalmentaja Mika Haakana piti ottelua hyvänä harjoituksena pudotuspelejä varten.
– Poikkeuksellisesti peli alkoi meiltä hyvin, osittain siksi, että Honka heitti huonosti. Meille tuli vaikeuksia, kun Honka alkoi puolustamaan palloskriinit alakautta. Lopussa kuitenkin puristimme voiton, tämä oli hyvää harjoitusta pudotuspeleihin.

Welch (30/12/4) piti Catzin pitkälti voitossa kiinni yksilösuorituksillaan ja vapaaheitoillaan. Welch heitti sisään 12 vapaaheittoa 18:sta. Myös Roosa Kosonen (14/3/2) ja Valencia McFarland (9/7/7) sekä Natalie Day (9/10/1) pelasivat pirteät tehot. Hongan tilastoissa näkyy Heta Korpivaaran (27/7/1) ja Wilesia Hardyn (17/16/4) tulisieluinen taistelu.

Ottelutilastot: Honka–Catz

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga