Suomelle kaksi voittoa Slovakiasta juniorien EM-kisoissa

23.7.2010 Suomen alle 18-vuotiaiden poikien sekä alle 20-vuotiaiden miesten maajoukkueet päihittivät perjantaina Slovakian ikäluokkiensa B-divisioonan EM-kisoissa. 18-vuotiaille pojille voitto oli alkusarjan ensimmäinen ja 20-vuotiaat miehet pelaavat voitollaan kisasijoituksista 9.-10.

Daniel Dolenc vastasi perjantain Ben Wallace-imitaatiosta: 12 pistettä, 18 levypalloa, 2 blokkia.

Markus Molenius nakutteli hyppyheitoilla 18 pistettä.

Matti Nuutinen rankaisi Slovakiaa 22 pisteellä.

Antto Nikkarinen oli 20-vuotiaiden miesten toinen tehopelaaja. Kuvat: Francois Perthuis ja Tytti Nuoramo.

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue avasi B-divisioonan EM-kisat torstaina häviämällä myöhäisottelunsa Hollannille. Suomalaisten voittotili aukesi perjantaina Slovakiaa vastaan luvuin 63-47 (36-20). Apuvalmentaja Pieti Poikolaa tyydytti voitto, mutta ei tapa, jolla voitto tuli.

- Saimme vastustajalle omalla puolustuksellamme 26 pallonmenetystä, ja pidimme heidät alle 40% pelitilanneheittojen onnistumistarkkuudessa, mikä oli positiivinen asia. Ikävä kyllä luvut olivat samanlaiset myös toisessa kenttäpäädyssä, ynnäsi Poikola.

- Hyökkäämisemme on tällä hetkellä kovin vaikean oloista. Meille tulee merkillisiä pallonmenetyksiä ja helpotkin asiat tuntuvat hankalilta. Tässä suhteessa on paljon parannettavaa.

Otteluun mahtui suomalaisittain kaksi hyvää jaksoa, jotka riittivät voiton varmistamiseen. Suomi petasi toisen puoliajan johtoaan toisen jakson vieden toisen jakson viimeiset minuutit 13-4 Markus Moleniuksen (18/4) koreilla. Slovakia käväisi toisella puoliajalla kahdesti kuuden pisteen päässä, mutta Suomi vei ottelun viimeiset minuutit 12-2 haudaten haaveet slovakialaisvoitosta.

- Paras jakso meiltä oli ensimmäisen puoliajan viimeiset minuutit. Siinä kohdassa saimme pari hyvää stoppia ja pääsimme pari kertaa vapaaseen heittopaikkaan, kertoi Poikola.

18 pistettä upottanut Molenius oli Suomen paras pistemies. Ottelun komeimman tilastorivin viimeisteli 204-senttinen Daniel Dolenc (12/18/2 blokkia). Kaksinumeroisiin pistelukuihin päätyivät myös Osku Heinonen (10/4/3 riistoa) ja Villematti Kopio (10/5).

Suomi pelaa seuraavan ottelunsa sunnuntaina Sveitsiä vastaan.

Nuutinen johti 20-vuotiaiden miesten hyökkäystä

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten maajoukkue kukisti 18-vuotiaiden poikien tapaan perjantaina Slovakian. Tasapainoisesti hyökännyt ja useammalta pelaajalta vahvoja suorituksia saanut Suomi tyylitteli Slovakian nurin loppuluvuin 89-61 (48-31).

Suomi kärkkyi karkumatkalle ensimmäisen kerran jo avausjakson lopulla nousten Sasu Salinin (12/8) ratkaisujen turvin 27-16-johtoon. Slovakia vastasi 10-0-jaksollaan ja kavensi eron yhteen pisteeseen, mutta toisen jakson puolivälin jälkeen Suomi karkasi lopullisesti viemällä vastaavasti seuraavat minuutit 13-0.

- Tilanteeseen nähden hyvä peli. Jätkät kasasivat itsensä hienosti toissapäivän pettymyksen jälkeen ja hyökkäsivät vapautuneesti, arvioi ottelua 20-vuotiaiden miesten päävalmentaja Anton Mirolybov.

Toisella puoliajalla Suomen hyökkäys rullasi vaivattoman näköisesti upean ottelun pelanneen Antto Nikkarisen (17/4/5 syöttöä) johdolla. Salon Vilppaan kaksimetrinen Matti Nuutinen (22/6/3 syöttöä) nosteli puolestaan tauon jälkeen 16 pistettä tasapainoisilla ratkaisuilla läheltä ja kaukaa.

- Nuutisella on ollut ongelmia jalkansa kanssa kesän aikana, mutta hänestä on pidetty hyvää huolta ja hän on päässyt pikku hiljaa paremmin mukaan. Masan heitot upposivat tänään alusta asti ja se kasvatti itseluottamusta, arvioi Mirolybov.

Suomi pelaa lauantaina kisojen päätösotteluista sijoista 9.-10. Suomen vastustajaksi selviää myöhäisillan Unkari-Norja-ottelun voittaja.

Slovakia - Suomi 47-63 (10-16, 20-36, 35-43), alle 18-vuotiaiden poikien B-divisioonan EM-kisat, alkusarjaa, Tel Aviv (Israel) 23.7.2010

Suomi: Markus Molenius 18/4, Daniel Dolenc 12/18/2 blokkia, Villematti Kopio 10/5, Osku Heinonen 10/4/3 riistoa, Kilian Cato 3/5/5 riistoa, Miikka Marttinen 3/1, Tommi Huolila 2/2, Alex Vaenerberg 2/0, Joel Heinikoski 2/0, Aleksi Koskinen 1/1/4 syöttöä, Kalle Naapi 0/0, Mikael Herbert.

Slovakia: Marián Kysela 13/2/7 riistoa, Viktor Timko 10/6.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Suomi - Slovakia 89-61 (27-18, 48-31, 70-54), alle 20-vuotiaiden poikien B-divisioonan EM-kisat, sijoitusottelut, Güssing (Itävalta) 23.7.2010

Suomi: Matti Nuutinen 22/6/3 syöttöä, Antto Nikkarinen 17/4/5 syöttöä, Roope Ahonen 13/4, Sasu Salin 12/8, Carl Lindbom 12/8, Jesse Niemi 5/9, Lauri Toivonen 4/3/3 riistoa, Tuomas Viertola 3/0, Niko Malinen 1/3, Mikael Sandberg 0/0, Alexi Alanen, Juha Korhonen.

Slovakia: Tomas Mrvis 23/5.

18.7.2014 Maaottelu

18-vuotiaiden poikien ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet kotivoittoihin

Kolmen maaottelun päivänä 18-vuotiaat pojat murskasivat Georgian Susi Training Centerissä loppunumeroin 99-44 (52-25). Lisäksi 16-vuotiaat tytöt nappasivat kotivoiton Ukrainasta, mutta 20-vuotiaat miehet hävisivät EM-kisoissa Sveitsille.

12.7.2014 Maaottelu

20-vuotiaat miehet pieksivät ylivoimaisesti Itävallan

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue jatkaa puhtaalla pelillä B-divisioonan EM-kisoissa voittamalla ylivoimaisesti Itävallan 82-46 (31-21). 18-vuotiaat tytöt puolestaan veivät toistamiseen Englantia Susi Training Centerissä pelatussa valmistavassa maaottelussa.

10.7.2014 20:55 Maaottelu

20-vuotiaat miehet avasivat EM-kisat murskaamalla Georgian

Suomen 20-vuotiaat miehet avasivat EM-kisat ryminällä, kun Sarajevon avauspelissä kaatui Georgia lopputuloksella 56-75 (32-44). Päävalmentaja Ari Tammivaaran mukaan tähänastisen maajoukkuekesän paras peli, mikä luo uskoa, että kaikki on mahdollista.

17.1.2018 EM-karsinnat

Sudenpentujen maajoukkuekesän EM-lohkoarvonnat suoritettu

FIBA Europe suoritti tiistaina 16. tammikuuta ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. A-divisioonassa Suomen 18-vuotiaat pojat saavat Latviassa pidettävissä EM-kisoissa C-lohkossa vastaansa Espanjan, Ukrainan ja Bosnia-Hertsegovinan.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

4.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat säilyttivät A-divisioonapaikan, 18-vuotiaat tytöt avausvoittoon EM-kisoissa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue varmisti A-divisoonapaikkansa neljänneksi vuodeksi putkeen EM-kisoissa voittamalla Montenegron 67-82 (39-37). Suomen 18-vuotiaat tytöt taas avasivat B-divisioonan EM-kisansa selättämällä Luxemburgin.