Sudenpennuille kärkisija EYOF-alkulohkossa trillerivoitolla Kroatiasta

25.7.2017 Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue varmisti alkulohkovoiton Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla, kun Sudenpennut kaatoi Kroatian jännitysnäytelmässä yhdellä pisteellä 71-72 (29-38). Suomi kohtaa huomenna alkulohkon viimeisessä ottelussaan Italian.

Mustapha Amzil ja Suomen MU16-joukkue voittivat EYOF-kisoissa Kroatian.

Amzilin lisäksi ratkaisuhetkillä kylmäpäisenä pysyi Erik Sajantila. Kuvat: Oma Design & Ville Vuorinen.

Lähtölaukauksen tiimoilla tahtipuikko siirtyi Suomelle, joka vei avausneljänneksen 8-19 ja karkasi parhaimmillaan ensimmäisellä puoliajalla 18 pisteen johtoon 34-16. Kroatia erinomaisena joukkueena ei vähästä hätkähtänyt, vaan kipusi puoliajan jälkeen tasoihin ja lopulta peräti yhdeksän pisteen johtoon 66-57 päätösneljänneksellä.

Suomi kiri sinnikkäästi viimeisen kolmen minuutin aikana Erik Sajantilan ja Mustapha Amzilin orkestroiman 7-0-juoksun avulla Kroatian kylkeen kiinni. Reilu minuutti ennen loppusummeria Amzil säkitti kakkosen, joka viimeisteli Suomen taisteluvoiton loppulukemiksi 71-70.

– Kroatia on hyvä joukkue, jonka kanssa olimme ajoittain vaikeuksissa. Pojille kunnia siitä, että päättivät ratkaista pelin, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen kertoi.

– Koko kesän mittakaavassa matsi antoi sen näkymän, että olemme pelaamisen kehittymisessä oikealla tiellä.

Amzilin (12/7/4 riistoa) ja Sajantilan (13/5/3 syöttöä) ollessa ratkaisuhetkillä Suomen hyökkäyksen moottorit, niin puolustuspään lukkona toimi Perttu Blomgren (7/5). Kaksinumeroisille pistelukemille pääsi myös Jaakko Juusela (10/2).

Suomi kohtaa huomenna alkulohkon viimeisessä pelissään Italian.

Lisätietoja: Ottelutilastot

5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

20.8.2017 Maaottelu

16-vuotiaat tytöt kahdeksan parhaan joukkoon EM-kisoissa, 16-vuotiaiden poikien EM-kisat päätökseen

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue varmisti paikkansa B-divisioonan EM-kisojen kahdeksan parhaan joukkoon selättämällä Norjan selkeästi 23-58 (11-42). Suomen 16-vuotiaat pojat voittivat EM-kisojen viimeisessä ottelussaan Venäjän.

18.8.2017 Maaottelu

Suomen 16-vuotiaat tytöt puolustivat Viron kumoon

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kärsi hyökkäysongelmista B-divisioonan EM-kisoissa, mutta onnistu kaikesta huolimatta kaatamaan Viron selkein numeroin 54-28 (34-14). Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas hävisi Saksalle EM-kisoissa.

17.8.2017 Maaottelu

Suomen 16-vuotiailla pojilla korintekovaikeuksia, Italia voittoon EM-kisoissa

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi EM-kisoissa Italialle loppunumeroin 49-65 (19-35). Tappion vuoksi Suomi pelaa EM-kisojen sijoista 13.-16.

15.8.2017 Maaottelu

Suomen 16-vuotiaille pojille tappio Liettuaa vastaan EM-pudotuspeleissä

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue antoi erinomaisen vastuksen Liettualle A-divisioonan EM-kisojen pudotuspeleissä, mutta liettualaiset karkasivat viiden viimeisen minuutin aikana 70-58 (34-24) -voittoon. Tappion vuoksi Suomi pelaa EM-kisoissa sijoista 9.-16.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.