16-vuotiaat PM-kisavoittoihin perjantaina

3.6.2011 Suomen alle 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet ylsivät perjantaina voittoihin Ruotsin Solnassa järjestettävissä PM-kisoissa. Molempien joukkueiden jalkoihin jäi Norja, jonka 16-vuotiaat tytöt kaatoivat 91-37 (45-25) ja 16-vuotiaat pojat 109-67 (39-41).

Moona Hämäläinen ja 16-vuotiaat tytöt palasivat voittojen teille Norjaa vastaan.

Ruotsi oli liian kova purtavaksi Emmi Leinolle ja 18-vuotiaille tytöille.

Emir Sulejmanovic heitti 16-vuotiaiden poikien korkeimmat pisteet Norjaa vastaan.

Norja haki voiton 18-vuotiaista pojista. Kuvassa Niko Mattila. Kuvat: Tuomas Venhola.

Suomen alle 16-vuotiaat tytöt osoittivat toipuneensa helatorstain Ruotsi-tappiosta nopeasti ja pilkkoivat perjantain PM-kisaottelussa Norjan paloiksi lukemin 91-37 (45-25). Norja sinnitteli suomalaiskyydissä kymmenen minuuttia, mutta onnistui tekemään viimeisen 30 minuutin aikana vähemmän pisteitä kuin pelkällä avausjaksolla.

- Tytöt tiesivät, että pelasimme eilen alakanttiin, ja tänään peli-ilme oli alkuminuuteilta asti erinomaisen hyvä läpi matsin. Olimme oikealla tavalla aggressiivisia ja päättäväisiä, kehui joukkueen päävalmentaja Harri Jokela.

Norja pelasi lähes täydet 40 minuuttia paikkapuolustusta. Suomalaiset eivät kuitenkaan hyytyneet, vaikka joukkue ei ole harjoitellut paikkaa vastaan hyökkäämistä vielä tämän kevään aikana.

- Eilisen matsin jälkeen piirsimme kertaalleen taululle, miten paikkaa vastaan tulee hyökätä, ja kehotimme tyttöjä miettimään yön yli, miten paikkahyökkäys pannaan käytäntöön. Hyvin onnistuimme, jatkoi Jokela.

Suomelta kaksinumeroisille pisteille pääsivät Veera Välimaa (13/7), Tuuli Menna (12/6/3 riistoa), Moona Hämäläinen (12/5), Ninni Salmi (10/8/3 blokkia) ja Vilma Purhonen (10/4).

Ruotsi päätti 18-vuotiaiden tyttöjen voittoputken

PM-turnauksen kahdella perättäisvoitolla aloittanut Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue joutui perjantaina toteamaan Ruotsin paremmakseen. Isäntämaa porhalsi jo avausjaksolla kymmenen pisteen karkumatkalle ja voitti koko ottelun 42-72 (17-36).

- Kaveri oli astetta isompi, astetta fyysisempi ja astetta valmiimpi peliin kuin me, summasi 18-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja Anton Mirolybov.

Ruotsi johti ottelua parhaimmillaan 37 pisteellä päätösjakson alussa. Viimeisillä minuuteilla Suomi kuitenkin löysi peli-ilmeensä ja onnistui viemään viimeisen jakson nimiinsä 21-16.

- Positiivista oli se, että vaikka taululla oli aika rumatkin lukemat, pelaajat jaksoivat vielä taistella ja pistää viimeisen jakson hanttiin, Mirolybov jatkoi.

Suomen pirteimmät olivat Annika Holopainen (10/3), Meral Bedretdin (8/4) ja Emmi Leino (8/1).

16-vuotiaat pojat karkasivat Norjalta kolmannella jaksolla

Suomen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkue käänsi PM-kisojen yhteissaldonsa voitolliseksi päihittämällä torstain Islanti-tappion jälkeen perjantaina Norjan pistein 109-67 (39-41).

Norja piti hyvällä hyökkäyspelillään Suomea pinteessä ottelun puoleenväliin asti, mutta tauolta kentälle saapui sisuuntunut Suomi. Suomen puolustus lukitsi norjalaiset täydellisesti ja ottelun ratkaisu nähtiin kolmannen ja neljännen jakson taitteessa, kun sinivalkoiset porhalsivat 53-53-tasatilanteesta 53-77-johtoon.

- Eilisen Islanti-pelin jälkeen teemamme oli tänään paluu perusasioihin. Pääasia on, että puolustuksemme pitää, ja se tarkoittaa sitä, että ohjaamme hyökkääjät kohti sivu- ja päätyrajoja, joissa emme häviä 1-1-tilanteita, emmekä ainakaan keskelle. Ensimmäisen viisiminuuttisen jälkeen emme onnistuneet näissä perusasioissa, ja Norja pysyi hyvällä hyökkäyksellään pelissä mukana, tiivisti 16-vuotiaiden poikien päävalmentaja Jyri Lohikoski ottelun avauspuoliskon juonen.

- Kopissa esitin pyynnön, että jätkät keräisivät sisältään sen sisun, mitä näissä peleissä tarvitaan. Pojat tulivat kopista vaadittavalla sykkeellä ja norja romahti täysin paineessamme.

Suomen tehot jakautuivat tasaisesti koko joukkueen kesken. Lohikosken erikoismaininnan ansaitsivat kapteeni Ville Hänninen (16/0/4 syöttöä), aloitusviisikkoon nostetut Emir Sulejmanovic (17/5) ja Miikka Mikkonen (10/4) sekä Joakim Jousisto (10/3) ja Erkka Lahti (4/4).

Norjan kiri masensi 18-vuotiaat pojat

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien voittotili PM-kisoissa jäi edelleen avaamatta, kun Norja voitti perjantain ottelun toisen puoliskon murskaavasti 49-23 ja koko ottelun 78-71 (29-48) oltuaan pahimmillaan yli 20 pistettä perässä.

Ottelun avauspuoliskolla Suomi puolusti erinomaisesti ja toteutti hyökkäyskuvioitaan maltilla pedaten puoliaikaeron mukavaan 19 pisteeseen. Kolmannelle jaksolle lähdettäessä Norja muutti puolustustaktiikkansa äärimmäisen passiiviseksi 2-3-paikaksi. Suomi sai heittää paikkaa vastaan lähes vapaita kolmen pisteen heittoja, mutta heitot osuivat järjestäen rautoihin ja vastaavasti Norja sai toisessa kenttäpäädyssä hengen päälle. Norja vei kolmannen jakson 34-12 ja juoksi päätösjaksolla Chris-Edou Ndowin (33/13) johdolla piste-eron jo varhain yli kymmeneen.

- Tänään näimme, kuinka koripallo on momentum- ja itseluottamuspeli. Kun kolmannella jaksolla aloimme heittää kaukoheittoja ohi Norjan paikkaaa vasteen, passivoiduimme täysin ja kadotimme pelikonseptimme. Itseluottamuksen katoaminen johti siihen, että puolustuksemme loppui ja mitä lähemmäksi vastustaja tuli, sen huonommaksi itseluottamuksemme meni, 18-vuotiaiden poikien valmentaja Pieti Poikola huokaisi.

- Matsin jälkeen puhuttiin siitä, että ainoa vaihtoehto on koettaa ottaa oppia tästä. Pelin ratkaisu tapahtuu aina puolustuspäässä riippumatta siitä, miten hyökkäys sujuu. Huomenna pelataan kunniasta ja pidetään mielessä, että EM-kisoissa edessä voi olla sama tilanne: jos hävitään kolme matsia, neljäs ottelu on se, joka ratkaisee säilymisemme A-divisioonassa, Poikola päätti puheenvuoronsa.

Suomelta yli kymmenen pisteen ylsivät Joonas Cavén (18/8), Ilari Seppälä (15/5) ja Daniel Dolenc (14/7).

Suomi - Ruotsi 42-72 (12-22, 17-36, 21-56), alle 18-vuotiaiden tyttöjen maaottelu, PM-kisat, Solna (Ruotsi) 3.6.2011

Annika Holopainen 10/3, Meral Bedretdin 8/4, Emmi Leino 8/1, Noora Järvikangas 7/3, Noora Korhonen 4/4, Elisa Runsas 2/1, Anette Juvonen 1/0/3 syöttöä, Saara Wahlgren 2/1, Sophie Weckström 0/4, Kaisa Kuisma 0/1, Asta Sillanpää, Camilla Grönberg.

Suomi - Norja 91-37 (21-19, 45-25, 66-35), alle 16-vuotiaiden tyttöjen maaottelu, PM-kisat, Solna (Ruotsi) 3.6.2011

Veera Välimaa 13/7, Tuuli Menna 12/6/3 riistoa, Moona Hämäläinen 12/5, Ninni Salmi 10/8/3 blokkia, Vilma Purhonen 10/4, Anni Jämsä 8/1, Jenni Rantanen 7/0, Jasmin Dolivo 6/3/4 riistoa, Emilia Kukkamäki 6/3, Anniina Äijänen 4/2, Veera Kesänen 3/0, Lotta Eräkangas 0/1.

Norja - Suomi 67-109 (21-22, 41-39, 53-75), alle 16-vuotiaiden poikien maaottelu, PM-kisat, Solna (Ruotsi) 3.6.2011

Emir Sulejmanovic 17/5, Ville Hänninen 16/0/4 syöttöä, Anton Odabasi 12/2, Miikka Mikkonen 10/4, Joakim Jousisto 10/3, Henri Niemistö 10/1, Shawn Hopkins 9/3, Jere Valtonen 9/0/5 syöttöä, Oskar Michelsen 8/5/3 syöttöä, Aleksi Kemppainen 4/1/3 syöttöä, Erkka Lahti 4/4, Henri Ventoniemi 0/5.

Suomi - Norja 71-78 (24-12, 48-29, 55-55), alle 18-vuotiaiden poikien maaottelu, PM-kisat, Solna (Ruotsi) 3.6.2011

Joonas Cavén 18/8, Ilari Seppälä 15/5, Daniel Dolenc 14/7, Visa Tarjanne 8/2, Niko Mattila 5/3/3 riistoa, Tommi Huolila 4/7, Sebastian Booker 4/2/5 syöttöä, Mika Nuolivirta 2/7, Kristian Rasinaho 1/0, Ville Puotila 0/1/4 syöttöä, Kalle Naapi, Samuli Oja.

5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

22.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.