Euroopan mestari kukisti 18-vuotiaat pojat

29.6.2011 Alle 18-vuotiaiden poikien hallitseva Euroopan mestari Liettua juoksi keskiviikkoiltana suurinumeroiseen voittoon Suomen kustannuksella. Suomi johti ottelua viiden minuutin kohdalla tilanteessa 5-15, mutta joutui taipumaan liettualaisille pistein 51-90 (23-46).

Mika Nuolivirta esiintyi edukseen 18-vuotiaiden poikien kohdatessa Liettuan. Kuva: Tuomas Venhola.

Suomi aloitti ottelun kuvia kumartelematta, onnistui pakottamaan liettualaiset lukuisiin pallonmenetyksiin ja johti viiden minuutin kohdalla tilanteessa 5-15. Liettuan aikalisän jälkeen kotijoukkue osoitti kuitenkin, mistä puusta hallitseva Euroopan mestari on kaiverrettu. Liettua kavensi eron umpeen kori korilta ja johti toisen jakson alussa lukemin 21-20, jonka jälkeen liettualaiset veivät seuraavan runsaan kahdeksan minuutin jakson 23-0.

Liettualaiset jatkoivat piste-eron kasvattamista vielä kolmannella jaksolla, kunnes Suomi sai jälleen kiinni peliajatuksesta viimeisen kymmenminuuttisen aikana ja alkoi jälleen onnistua korinteossa. Liettua voitti ottelun lopulta 90-51 (46-23). Viime kesän EM-kisoissa Liettua voitti kaikki yhdeksän otteluaan keskimäärin 21,0 pisteen erolla.

- Meillä oli vastassamme huippujoukkue. Heidän pelaamisensa intensiteetti ja rutiini ovat todella korkealla tasolla, kehaisi alle 18-vuotiaiden poikien apuvalmentaja Pieti Poikola.

- Matsin alku oli meiltä hyvä, mutta kun Liettua alkoi saada pelistä otteen, meiltä loppui pelirohkeus täysin. Aloimme pelata hyökkäyksessä settejä, joita ei ollut olemassakaan.

Suomen parhaimmistoa olivat Poikolan mukaan Kalle Naapi (14/4), Niko Mattila (9/2) ja 210-senttinen Mika Nuolivirta (7/4).

- Naapi ja Mattila uskalsivat alusta asti haastaa vastustajan pelaajia. Nuolivirralta kesti ensimmäisen puoliajan verran totutella pelin henkeen, mutta kun hän ymmärsi että matsissa saa pelata kovempaa kuin junnusarjoissa, näimme häneltä todella miehekkäitä sulkuja levypallotilanteissa ja oman pelaajan haastamista, Poikola kiitteli.

18-vuotiaat pojat matkustavat seuraavaksi Tallinnaan Baltic Cupiin, jossa joukkue kohtaa Viron, Latvian ja Liettuan.

Liettua - Suomi 90-51 (21-18, 46-23, 70-33), alle 18-vuotiaiden poikien maaottelu, Anyksciai (Liettua) 29.6.2011

Kalle Naapi 14/4, Joonas Cavén 13/2, Niko Mattila 9/2, Mika Nuolivirta 7/4, Daniel Dolenc 6/2, Ilari Seppälä 2/2, Ville Puotila 0/3, Tommi Huolila 0/2, Iikka Mäki 0/0, Visa Tarjanne 0/0, Kristian Rasinaho 0/0, Mikael Kauhanen 0/0.

5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

4.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat säilyttivät A-divisioonapaikan, 18-vuotiaat tytöt avausvoittoon EM-kisoissa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue varmisti A-divisoonapaikkansa neljänneksi vuodeksi putkeen EM-kisoissa voittamalla Montenegron 67-82 (39-37). Suomen 18-vuotiaat tytöt taas avasivat B-divisioonan EM-kisansa selättämällä Luxemburgin.

2.8.2017 Maaottelu

Suomen 18-vuotiaat pojat hävisivät Ranskalle EM-kisoissa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi A-divisioonan EM-kisojen pudotuspeleissä saappaat jalassa Ranskalle loppunumeroin 66-58 (34-33). Tappion vuoksi Suomi pelaa EM-kisojen sijoista 9.-16.