18-vuotiaat tytöt jatkoivat voittojaan EM-kisoissa

8.8.2011 Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue jyräsi jo neljänteen perättäiseen voittoon ikäluokkansa B-divisioonan EM-kisoissa Unkarin Miskolcissa. Ylemmän loppusarjan avausottelu Norjaa vastaan alkoi tahmeasti, mutta Suomi karkasi norjalaisilta kolmannella jaksolla ja vei ottelun 72–47 (36–27).

Sophie Weckströmin puolustuspelaaminen muodosti 18-vuotiaiden tyttöjen Norja-voiton kulmakiven. Kuva: Johan Weckström.

Norja sinnitteli sisukkaasti suomalaisten kannoilla 18 minuutin ajan aina tilanteeseen 27–29 asti. Juuri ennen taukoa Suomi sai kuitenkin juostua kolme nopeaa hyökkäystä norjalaisselustaan, ja kolmannella jaksolla sinivalkoinen kone jatkoi siitä, mihin toisen jakson lopulla jäi. Suomi pakotti tiukalla puolustuksellaan Norjan jatkuviin pallonmenetyksiin voittaen jakson 22-6 ja koko ottelun 72–47 (36–27).

– Ilmeisesti vapaapäivä vei meiltä rytmiä pelistä vähän pois, sillä ensimmäinen 20-minuuttinen oli meiltä erittäin tahmea. Kolmas neljännes olikin sitten todella hyvää peruspelaamista, arvioi ottelua 18-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja Anton Mirolybov.

Suomen tehoykkönen oli tuttuun tapaan Annika Holopainen (23/9/3 riistoa). Suomen puolustuksen kulmakiven muodostivat Sophie Weckström (10/1) ja Meral Bedretdin (6/2/5 riistoa), jotka painostivat norjalaistakamiehiä herkeämättä koko kentällä.

Suomi on voittanut kisojen kaikki neljä otteluaan. Tiistaina Suomi jatkaa urakkaansa ylemmässä jatkosarjassa kohtaamalla Latvian.

Norja – Suomi 47–72 (14–18, 27–36, 33–58), 18-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisat, ylempää loppusarjaa, Miskolc (Unkari) 8.8.2011

Suomi: Annika Holopainen 23/9/3 riistoa, Sophie Weckström 10/1, Noora Korhonen 9/6, Evita Iiskola 8/6/4 syöttöä, Saara Wahlgren 8/0/4 riistoa, Meral Bedretdin 6/2/5 riistoa, Noora Järvikangas 6/1/4 riistoa, Emmi Leino 2/3, Kaisa Kuisma 0/4, Elisa Runsas 0/3, Camilla Grönberg 0/0, Anette Juvonen.

Norja: Stine Austgulen 20/6.

Ottelutilastot

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

9.8.2017 Maaottelu

Suomen 18-vuotiaille tytöille jatkoaikatappio Bulgariaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kärsi tappion alkulohkonsa viimeisessä pelissä jatkoajan jälkeen Bulgarialle loppunumeroin 91-87 (42-43, 81-81).

8.8.2017 Maaottelu

Suomen 18-vuotiaat tytöt tärkeään voittoon Puolasta

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pelasi toiseksi viimeisen alkulohkopelinsä B-divisioonan EM-kisoissa. Suomi aloitti räväkästi ja rehki puolustuksen kautta johdon, joka ailahteluista huolimatta pysyi pelin loppulukemiin 69-72 (32-33) asti.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

4.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat säilyttivät A-divisioonapaikan, 18-vuotiaat tytöt avausvoittoon EM-kisoissa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue varmisti A-divisoonapaikkansa neljänneksi vuodeksi putkeen EM-kisoissa voittamalla Montenegron 67-82 (39-37). Suomen 18-vuotiaat tytöt taas avasivat B-divisioonan EM-kisansa selättämällä Luxemburgin.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

22.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.