Möttölän Arikselta puhti poissa Milanossa

17.1.2008 Suomen maajoukkuekapteeni Hanno Möttölän edustama kreikkalaisjoukkue Aris Thessaloniki ei onnistunut varmistamaan Euroliigan jatkopaikkaansa, kun se kohtasi Milanon vieraissa. Milano dominoi levypallopeliä ja otti Euroliiga-kauden ensimmäisen kotivoittonsa lukemin 77-69.

Kreikan liigassa seitsemän peräkkäistä voittoa ottaneelta Arikselta oli paras puhti poissa Italian-vierailullaan. Joukkueen kanadalaissuomalainen valmentaja Gordon Herbert ei sanojaan pelin jälkeen säästellyt.

- Joukkuetyöskentelymme oli kauheaa. Olen erittäin pettynyt joukkueeseen: ei koriin johtaneita syöttöjä ja heikkoa levypallopeliä, jossa (Milanon) Travis Watsonilla oli ratkaiseva rooli. Lisäksi teimme typeriä virheitä Milanon paikkapuolustusta vastaan, Herbert latasi analyysinsä ottelusta Euroliigan nettisivuilla.

Aris hävisi ottelun irtopallot peräti 18-40. Herbertin kehuma Watson tehtaili Milanolle tuplatuplan, 17 pistettä ja 13 levypalloa.

Ottelun sankariksi nousi Danilo Gallinari, joka pommitti kaksi tärkeää kolmosta sisään viimeisen 90 sekunnin aikana. Gallinari heitti yhteensä 20 pistettä.

Ariksen aloituksessa totutusti ollut Hanno Möttölä pelasi reilut 19 minuuttia, teki seitsemän pistettä, mutta jäi ilman muita tehomerkintöjä.

Voitto olisi varmistanut Ariksen etenemisen Euroliigan 16 parhaan joukkoon. Joukkue on voittanut 12 ottelustaan kuusi ja joutuu odottamaan jatkopaikan kohtaloa, kun kaksi kierrosta alkusarjaa on pelaamatta.

Kreikan liigassa joukkueella on pyyhkinyt viime aikoina mallikkaasti. Se otti viime viikonvaihteessa seitsemännen peräkkäisen voittonsa Egaleon kustannuksella. Ariksen voitto kirjattiin vieraissa lukemin 88-71. Möttölä tekaisi vajaassa 20 minuutissa 11 pistettä, poimi neljä levypalloa, antoi kaksi koriin johtanutta syöttöä ja riisti kerran.

Rannikolla murheita jalan kanssa

Loppuvuodesta vuoden koripalloilijana Suomessa palkittu Teemu Rannikko on joutunut istumaan siviilit yllään kaksi viikkoa harjoituksissa sattuneen loukkaantumisen vuoksi. Rannikon jalasta poistettiin torstaina lasikuitukipsi. Alustavien arvioiden mukaan Rannikko joutuu lepuuttamaan jalkapohjan ja kantapään vammaansa vielä ainakin viikon.

Rannikon poissaolosta huolimatta suomalaisen edustama BC Himki jyrää niin Venäjän liigassa kuin Euroopan kakkoskilpailussa ULEB Cupissakin.

Himkin tuorein uhri ULEB Cupissa on puolalainen Anwil Wloclawek, josta Himki pyöritti 90-63-kotivoiton. Venäjän liigassa Pietarin Spartak joutui kotonaan nöyrtymään Himkin ylivoiman edessä 65-97-lopputuloksella.

ULEB Cupin alkulohko D:n voitto ratkeaa ensi viikolla, kun Himki matkustaa Espanjaan Pamesia Valencian vieraaksi. Himki on lohkossa ykkösenä voittosuhteella 8-1 Valencian seuratessa vanavedessä (7-2). Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Himkin kolmen pisteen voittoon, joten Valencian on lohkon voittaakseen kukistettava venäläisvieraansa ensi viikolla vähintään samaisella erolla.

Nikkilän Sassarille toinen peräkkäistappio

Suomalalaissentteri Antti Nikkilän Sassari kärsi yllättäen toisen peräkkäisen tappionsa Italian kakkosliigassa keskikastin joukkueelle. Tuoreimman tappion tarjoili Pistoia niukalla 80-79-vierasvoitollaan. Edellisellä kierroksella Sassari taipui vieraissa Casale Monferratolle.

Sassari on tappioistaan huolimatta sarjassa kolmosena, kun Pistoia löytyy seitsemänneltä ja Monferrato yhdeksänneltä sijalta.

210-senttinen Nikkilä pelasi Pistoia-pelissä 19 minuuttia seitsemän pisteen, seitsemän levypallon ja kahden torjunnan tehoilla.

Sarjaporrasta ylempänä Italian pääsarjassa Tuukka Kotin Rieti kärsi Milanossa 81-86-tappion. Kotti sai tilastorivilleen 11 peliminuutissa merkinnät yhdestä pisteestä ja yhdestä levyristä. Tappio oli Rietille jo neljäs peräkkäinen. Joukkue on valahtanut 18 joukkueen sarjassa sijalle 15.

Ruotsin liigassa Pekka Salmisen valmentama Solna Vikings on puolestaan kivunnut jo neljänneksi voitettuaan neljä viimeistä peliään. Tuoreimmassa pelissään Solna kuritti Jämtlandia lukemin 90-75. Veli Taatilan Boråsin kuntokäyrä näyttää toiseen suuntaan, sillä joukkue on hävinnyt kolme peräkkäisottelua. Viimeksi Borås taipui Uppsalassa niukasti 86-88 Taatilan tehdessä kuudessa minuutissa kolme pistettä.

Islannin pääsarjassa Roni Leimun Hamar avasi vuoden 88-85-vierasvoitolla Tindastollista suomalaistakamiehen heittäessä 18 pistettä. Voittoa seurasi niukka 80-85-kotitappio Skallagrimurille. Leimu pussitti 17 pistettä.

Saksan kakkosliigassa Anton Mirolybovin luotsaaman Hertenin kuuden ottelun mittaiseksi venynyt voittoputki tuli päätökseen, kun Breitengüssbach piti kotona pintansa lukemin 78-72.

Ville Kauniston Qalat Cajasol sai Espanjan kolmosliigassa vieraissa köniinsä Huescalta 69-93. Kaunisto saalisti kymmenen pistettä ja yhdeksän levypalloa pelattuaan vajaat 26 minuuttia.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

6.4.2024 08:05 Suomalaiset ulkomailla

Islannissa saatiin runkosarja päätökseen – Ville Tahvanaisen kausi jatkuu pudotuspeleissä

Islannissa paketoitiin runkosarja ja Ville Tahvanaisen kausi jatkuu pudotuspelien merkeissä. Antti Kanervon osalta kausi tuli päätökseen.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Miikka Muurinen debytoi pirteästi Petteri Koposen alaisuudessa nuorten Euroliigassa

Petteri Koposen valmentama Next Generation -kutsujoukkue sijoittui Dubain turnauksessa kolmanneksi. Joukkueen riveissä pelasi täksi kaudeksi Yhdysvaltain high school -kentille Sunrise Christianiin siirtynyt Miikka Muurinen.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

Näytä lisää vastaavia