Tuukkanen Espanjan liigakierroksen MVP –pelaaja

20.11.2007 Maajoukkuekapteeni Taru Tuukkanen heitti komeat 32 pistettä Gran Canarian kukistaessa Espanjan liigan ottelussaan viime viikonloppuna Hondarribian lukemin 80-69. Suomalaissentteri valittiin oikeutetusti koko liigakierroksen MVP –pelaajaksi.

Tuukkasen, Reetta Piiparin ja Heta Korpivaaran edustama Gran Canaria oli haastavan tilanteen edessä, sillä joukkue kirjasi ainoastaan kuusi pelaajaa kokoonpanoonsa Hondarribiaa vastaan. Myös Korpivaara joutui katsomaan ottelua sivusta kipeytyneen jalkapöydän takia.

Tasan lukemiin 34-34 päättyneen ensimmäisen puoliajan jälkeen kotijoukkue Gran Canaria repäisi kolmannella jaksolla karkuun. Jakso kirjattiin Gran Canarian eduksi luvuin 28-17. Neljäs jakso pelattiin jälleen tasan (18-18), joten pisteet jäivät lopulta kotijoukkueelle. 

Maajoukkueen tehoduo Tuukkanen ja Piipari pelasivat molemmat täydet minuutit. Tuukkanen kirjautti 32 pisteensä ohella kymmenen levypalloa. Piipari vastasi Gran Canarian toiseksi korkeimmasta pistemäärästä heittäen 19 pistettä, repien seitsemän levypalloa ja kaunistellen tilastoihin peräti seitsemän koriinjohtanutta syöttöä.

”Liiga on todella kovatasoinen”

Ensimmäistä vuottaan ammattilaisena pelaava Korpivaara on ollut tyytyväinen kauden alkuun loukkaantumisesta huolimatta.

- Espanjan liiga on tosi kovatasoinen. Itse olen nauttinut pelaamisesta hyviä jengejä ja taitavia pelaajia vastaan. Joukkueena kausi ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä hävisimme pari voitettavissa ollutta peliä. Uskon, että nousemme tästä ja voittoputki pääsee alkuun, Espanjasta tavoitettu Korpivaara totesi.

Korpivaara on istutettu Gran Canarian kokoonpanossa naisten maajoukkueen tapaan puolustuspään erikoispelaajaksi. Alkukausi on Korpivaaran mukaan sujunut koko suomalaistriolta hyvin.

- Ammattilaisuus on maistunut hyvältä näin muutaman kuukauden jälkeen. Olihan siihen sopeutumista kiireisen yliopistoelämän jälkeen. Gran Canaria on paikkana tosi mielekäs ja joukkuekaverit ovat mukavia. Henkilökohtaisesti alkukausi on mennyt ihan ok. Roolini on pääasiassa puolustuspäässä ja levypallopelissä. Taru ja Reetta ovat aloittaneet kauden hyvin ja molempien rooli on joukkueessamme korvaamaton, kuvailee Korpivaara.

Tähtäimessä EuroCupin jatkopaikka

Gran Canaria on aloittanut EuroCupin ottelunsa voitokkaasti. Mahdollisuudet jatkopaikkaan alkulohkosta ovat Korpivaaran mukaan todella hyvät.

- Meillä on todella hyvät mahdollisuudet Eurocupissa jatkopaikkaan, sillä voitimme jo Italian joukkueen vieraskentällä ja ruotsalaiset kotona. Tällä viikolla pelaamme torstaina Ranskassa lohkomme neljättä joukkuetta vastaan.

Gran Canarian ”suomalaisjoukkue” matkustaa 6.12. Tukholmaan EuroCupin otteluun 08 Stockholmia vastaan. Pikavisiitti Ruotsiin on mieluisa Korpivaaralle, vaikka oma pelaaminen on vielä epävarmaa.

- Meillä on tosiaan Tukholmassa peli 6.12. ja pari kaveria on ainakin tulossa katsomaan peliä. Kiva tulla sinne lähelle, vaikka ei se nyt ihan Suomi olekaan. Olen kärsinyt jalkapöydän rasitusvammasta, joten en ole päässyt treenaamaan ja pelaamaan täysillä viiime viikkojen aikana, mutta into takaisin kentälle on kova, toteaa Korpivaara.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_naiset/
 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

Näytä lisää vastaavia