Tuukkanen nautti ruotsalaisten kaadosta

7.12.2007 Maajoukkueen kapteeni Taru Tuukkanen pelasi täydet minuutit tehtaillen tuplatuplan Gran Canarian kukistaessa itsenäisyyspäivänä pelatussa Eurocupin ottelussa 08 Stockholmin lukemin 71-68 Tukholmassa.

- Pelasin koko ottelun, josta nautin paljon. Pelaaminen oli hauskaa ja 08 Stockholm pelasi erittäin hyvin. Olen erittäin tyytyväinen voittoomme, kommentoi Tuukkanen ottelun jälkeen.

 

Ruotsalaisjoukkue antoi kovan vastuksen Gran Canarialle ja johti ottelua vielä puolitoista minuuttia ennen neljännen jakson päättymistä (68-67). Viime sekunneilla ratkennut ottelu kääntyi Gran Canarian voitoksi, kun Tuukkasen ja Piiparin joukkuekaveri Leonor Rodriguez onnistui syötön katkossa ja nopean ruotsalaisvirheen jälkeen hän pääsi viimeistelemään vapaaheittoviivalta ottelun viimeiset pisteet.

 

Gran Canarian penkin päässä ottelua johtanut maajoukkueen päävalmentaja Domingo Diaz antoi tunnustusta myös vastustajille.

 

- Haluan onnitella 08 Stockholmia heidän hyvistä otteistaan joukkueen historian ensimmäisissä Eurocupin otteluissa. He ovat taistelleet hyvin ja ovat hyvä joukkue. Meidän kokemus ja tasapainoinen suoritus johti tällä kertaa tämän ottelun voittoon, kommentoi Diaz.

 

Tuukkanen uurasti täydet 40 minuuttia heittäen 13 pistettä ja repien komeat 15 levypalloa. Maajoukkueen kapteeni oli joukkueensa ainoa tuplatuplan tehtaillut pelaaja. Gran Canarian aloituksessa ollut Reetta Piipari pyöritti peliä 33 minuutin verran viimeistellen neljä pistettä ja antaen neljä syöttöä.

 

- Ruotsalaiset tulivat otteluun todella kovaa, sillä tämä oli heille viimeinen mahdollisuus päästä jatkoon. Meille jatkopaikka oli jo selvä, mutta taistelemme mahdollisimman hyvästä lohkosijoituksesta, jotta saisimme teoriassa heikomman joukkueen vastaan jatkossa, Tuukkanen lisäsi.

 

Maajoukkuelaituri Heta Korpivaara oli kannustamassa Gran Canariaa pelaamatta minuuttiakaan. Suomalaisen jalan rasitusvammaan ei tahdo löytyä oikeita lääkkeitä. Korpivaara matkustikin perjantain aikana pikavisiitille Suomeen käydäkseen hakemassa lisäneuvoja maajoukkueen lääkäriltä. 

 

Gran Canaria on viiden kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä Eurocupin H-lohkon kärjessä.

 

Risto Piipari: ”Merkittävä askel on otettu”

 

Tukholmaan oli itsenäisyyspäiväksi matkustanut useita suomalaisia kannustamaan Gran Canarian ”suomalaisjoukkuetta”. Naisten maajoukkueen ex-päävalmentaja Risto Piipari oli myös lähtenyt seuraamaan tyttärensä ja Gran Canarian suorituksia.

 

- Ihan kiva ja jännittävä ottelu loppuun asti ja paljon yleisöä paikalla, kuvaili Piipari ympäripyöreästi ottelua.

 

Sen sijaan Piipari nosti esille tärkeän edistysaskeleen, joka on tapahtunut suomalaisessa naisten koripallossa.

 

- On merkittävää, että meillä on pelaajia, jotka pystyvät olemaan ratkaisevissa rooleissa myös eurokentillä. Tämä on merkittävä askel suomalaisittain naisten koripallossa, painotti Piipari.  

 

Piipari jätti Tuukkasen ja tyttärensä otteiden analysoinnin vähemmälle, mutta varmasti vinkkejä kaksikolle kokeneelta valmentajalta jonkin verran ottelun jälkeen tuli.

 

- Eivät he ihan supertähtiä olleet, mutta merkittävissä rooleissa kuitenkin molemmat. Gran Canarian materiaali on tällä hetkellä aika kapea, joten kyllä siinä puurtamaan joutuu. Pitäisi saada vain enemmän pelaajia näille kentille, sillä kyllä tämä peli tyttöjä koulii, Piipari saneli.

 

Gran Canaria etenee Eurocupissa varmuudella 32 parhaan joukkoon. Joukkue pelaa vielä viimeisen kierroksen ottelunsa ranskalaista Pays Aix Basketia vastaan. Ensi viikolla pelattavassa ottelussa panoksena on lohkovoitto.  

 

Jatkoon selviytyvät joukkueet rankataan voittojen ja korisuhteiden avulla sijoille 1-32, jonka jälkeen ykkönen kohtaa sijalla 32 olevan ja kakkonen sijalla 31 jne. Ottelupareista koti- ja vierasotteluiden jälkeen kahden ottelun yhteistuloksen perusteella parempi etenee jatkoon. 

 

- Jatkovaihe alkaa vasta tammikuussa. Meillä on lauantaina todella tärkeä ottelu Espanjan liigassa, sillä meidän on saatava voitto, jotta varmistamme paikkamme Espanjan cupiin, johon kelpuutetaan kahdeksan liigan parasta joukkuetta, kertoi Tuukkanen joukkueen jatkosuunnitelmista.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_naiset/
 
22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

22.4.2024 14:01 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen johdattamassa Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtonen oli Granadan avainpelaajia joukkueen ottaessa ison askeleen kohti sarjapaikkaa. Severi Kaukiainen joutui pettymään Viron ja Latvian yhteisliigan finaalissa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

15.4.2024 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin takamiehet tehokkaina

Susijengin takamiehet osoittivat heittotaitojaan viikonlopun otteluissa. Sasu Salin kiitti vastuusta tehokkaasti auttaessaan Teneriffan voittoon Espanjassa, Ilari Seppälä paukutti 21 pistettä Ranskassa ja Ville Tahvanainen saman määrän Islannissa. Myös Aatu Kivimäki ylsi kaksinumeroisiin.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

Näytä lisää vastaavia