Moskovan TsSKA katkaisi tylysti Rannikon Himkin voittokulun

10.12.2007 Venäjän liigassa palattiin normaaliin marssijärjestykseen, kun kestosuosikki ja hallitseva mestari Moskovan TsSKA valtasi sarjan kärkipaikan haltuunsa. TsSKA voitti kärkiottelussa Teemu Rannikon edustaman Himkin vieraissa lukemin 87-61. Samalla katkesi Himkin pitkä voittoputki. Seuraavassa myös muita sähkeitä Euroopan kentiltä.

Tappio oli Himkille kauden ensimmäinen. Himki oli ennen TsSKA-ottelua voittanut Venäjän pääsarjassa kaikki kymmenen ja ULEB Cupissa viisi otteluaan.

Valmentajalegenda Ettore Messinan luotsaama Moskovan TsSKA löi Himkille luun kurkkuun ottelun toisella neljänneksellä, jonka se vei nimiinsä peräti 31-11. Puoliajalla TsSKA:n johto oli jo 28 pistettä (54-26).

Venäjän kansalaisuuden omaava pelintekijä J.R. Holden johti TsSKA-hyökkäystä, teki 14 pistettä ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä.

Teemu Rannikko pelasi reilut 20 minuuttia kirjauttaen tililleen kuusi pistettä, kaksi syöttöä ja yhden levypallon.

Aris helppoon vierasvoittoon

Kanadalaissuomalaisen Gordon Herbertin valmentama ja Hanno Möttölän edustama Aris Thessaloniki pääsi helpolla Kreikan liigakierroksella. Aris runnoi 28 pistettä takoneen Jeremiah Masseyn johdolla 74-58-vierasvoittoon Olympia Larissasta.

Aris jätti isäntänsä avausjaksolla kahdeksan pisteeseen karaten 12 pisteen johtoon (8-20).

Hanno Möttölä pelasi ottelussa vain vajaat 12 minuuttia. Hän nosti yhden korin ja upotti kaikki kolme vapaaheittoaan. Viiden pisteensä ohella 209-senttinen suomalainen ennätti kerätä neljä levypalloa.

Voitollaan Aris nousi Kreikan liigan sarjataulukossa viidenneksi voittosuhteellaan 5-3.

Mirolybovin Hertenin voittoputkelle jatkoa

Tuukka Kotin edustama Rieti kärsi jatkoaikatappion Italian pääsarjassa Capo d’Orlandolle lukemin 98-100. Kotti pelasi kuusi minuuttia ilman tehomerkintöjä.

Antti Nikkilän Sassari nipisti sarjaporrasta alempana Italian kakkosliigassa 78-75-vierasvoiton Montecatinista. Suomalaissentterin tilastoriviä komistivat 28 peliminuuttia, kymmenen pistettä ja neljä levypalloa. Lisäksi Nikkilä kirjautti peräti viisi pallonriistoa, mutta menetti toisaalta pelivälineen vastustajalle neljästi.

Anton Mirolybovin käskyttämä Herten jatkoi voitokkaita esityksiään Saksan kakkosliigassa. Herten löi Braunschweigin vieraissa 87-82 ja otti näin neljännen peräkkäisen voittonsa, joista se on napsinut kolme vieraissa.

Lappeenrannan NMKY:stä lähtöpassit saanut Roni Leimu on palannut Islantiin ja maan pääsarjaan. Leimun joukkue on Hamar, joka viikonvaihteessa putosi cup-leikistä kärsittyään IR:lle 82-87-tappion. Leimu pelasi täydet 40 minuuttia ja heitti Hamarille 15 pistettä. Helsingin NMKY:ssä juniorivuotensa viettänyt Leimu edusti viime kaudella Haukaria tehden Islannin liigassa 20,3 pistettä ottelua kohden.

Espanjan kolmosliigassa Ville Kauniston Qalat Cajasol voitti vieraissa sarjajumbo Santa Polan jatkoajan jälkeen 86-84. Reilut 32 minuuttia pelannut Kaunisto tehtaili tuplatuplan, kymmenen pistettä ja 14 levypalloa.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia