Kaunisto levypalloykkösenä Ranskassa

29.10.2011 Viime kauden päätteeksi Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi äänestetty Ville Kaunisto, 29, pelaa erinomaista alkukautta Ranskan NM1-liigassa. Kaarinalaislähtöinen Kaunisto johtaa viiden pelatun kierroksen jälkeen NM1:n levypallotilastoa ja kuuluu pisteissä viidentoista parhaan pelaajan kärkeen.

Ville Kaunisto on takonut 15,2 pistettä ja 12,4 levypalloa ottelua kohden Ranskan NM1-liigassa. Kuva: Matti O. Koskinen.

Kauniston edustama ADA Blois Basket on voittanut viidestä pelaamastaan ottelusta kolme. Äärimmäisen tasaisessa liigassa joukkueet ovat pelanneet järjestäen ristiin lukuun ottamatta sarjajohtaja Rochea sekä jumbojoukkueita Montbrisonia ja CFBB:a.

 

204-senttinen Kaunisto on kuulunut alkukaudella paitsi joukkueensa, myös koko NM1:n tehokkaimpien pelaajien joukkoon. Kokenut laituri on nakutellut viidellä pelatulla kierroksella 15,2 pistettä ottelua kohden sekä noussut kohinalla liigan levypallotilaston kärkeen 12,4 irtopallon keskiarvollaan. Kaunisto kahmi levypalloennätyksensä, 21, kaksi viikkoa sitten voitto-ottelussa Rueilia vastaan.

 

Kaunisto on kunnostautunut myös muilla pelin osa-alueilla 1,6 syötön, 1,4 riiston ja 1,0 blokin ottelukeskiarvoillaan. Lisäksi hän on upottanut kahden pisteen heittonsa vahvalla 55,8% tarkkuudella.

 

NM1 on Ranskan kolmanneksi ylin sarjataso ja ammattilaissarja. Kauniston lisäksi NM1-liigan suomalaisille tuttujen pelaajien kastiin kuuluvat muiden muassa Korisliigan takavuosien amerikkalaiset tehopelaajat Tyray Pearson (ToPo 2009–11) ja Corey Belser (Honka 2009–11).

 

Kaunisto viimeisteli viime kaudella Kouvolan Kouvojen paidassa 14,0 pistettä, 10,7 levypalloa, 2,2 syöttöä ja 1,1 riistoa ottelua kohden. Kaunisto on pelannut kotimaan korkeimmalla pääsarjatasolla Kouvojen lisäksi turkulaisen Piilosetin sekä Salon Vilppaan paidassa. Kaunisto on pelannut ammattilaisena Ranskan lisäksi Italiassa, Sveitsissä ja Espanjassa.

 

Kaunisto on voittanut Suomen mestaruuden keväällä 2004 Kouvolan Kouvojen paidassa.

 
22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

Näytä lisää vastaavia