Teemu Rannikko tekemässä paluuta tositoimiin

4.3.2008 Suomen koripallomaajoukkueen tähtipelintekijä Teemu Rannikko palaa tiistaina venäläisjoukkueensa BC Himkin harjoitusvahvuuteen. Rannikko on ollut sivussa tositoimista vuodenvaihteesta lähtien kantapäävamman vuoksi.

Rannikko oli jo nimellisesti mukana viikonvaihteessa Himki-kokoonpanossa, kun Unics Kazan kaatui vajaamiehisenäkin Venäjän liigassa lukemin 77-71. Rannikon nimen kirjauttaminen pöytäkirjaan johtui Himkin loukkaantumistilanteesta.

- Juoksin lämmittelyssä mukana ja istuin pelitamineissa penkillä, kun Daniel (Ewing) ja Kelly (McCarty) olivat loukkaantuneina sivussa, selvitti Rannikko, jolla ei vielä lääkäreiden pelilupaa Kazan-pelissä ollut.

Rannikon kantapäästä repesi ja osaksi irtosi kantakalvo vuodenvaihteessa. Siitä lähtien 189-senttisen ja 27-vuotiaan suomalaisen päivät ovat täyttyneet rankan ja puuduttavan kuntoutusohjelman toistamisesta.

- Maanantaina suoritettiin kantapäälle viimeinen testi, kun vedin sarjan erilaisia juoksudrillejä. Testi meni hyvin. Nyt vain teipit jalkaan ja baanalle, iloitsi Rannikko.

Himki saa suomalaistähtensä takaisin oivaan aikaan, sillä joukkueella on edessään ULEB Cupin toisen kierroksen pudotuspelitaisto espanjalaista Joventut Badalonaa vastaan. Kahden mestarikandidaatin ensimmäinen kohtaaminen pelataan Moskovan liepeillä 11.3. ja toinen viikkoa myöhemmin Espanjassa. Yhteistulos ratkaisee kahdeksan joukkueen Final Eight –lopputurnaukseen etenevän joukkueen.

Venäjän liigassa Himki on toisena voittosuhteellaan 17-2. Sen edellä on vain maan hallitseva mestari Moskovan TsSKA (18-2).

Akropol päätti Solnan voittomarssin

Suomen maajoukkueen kakkosvalmentaja Pekka Salmisen luotsaama Solna Vikings kohtasi vihdoin voittajansa Ruotsin liigassa. Joulukuusta lähtien tappioitta tallustanut ja 15 voiton putkeen venynyt Solna hävisi paikallispelin Akropolille vieraissa 88-92. Solnan putken katkeamista selittää osaksi joukkueen sentterin, "Pussihukista tutun", Bilal Salaamin loukkaantuminen avausjakson lopussa.

Jo kaksi viikkoa sitten kentiltä vetäytynyt, mutta joukkueensa runkopelaajan Ryan McDaden loukkaantumisen jälkeen paluun pelikentille tehnyt Veli Taatila vetäytyi uudelleen siviilityönsä aiheuttamien kiireiden johdosta Ruotsin liigakentiltä. Taatila pelasi viimeisen ottelunsa Borås Basketin paidassa, kun Borås voitti paikalliskamppailussa Gothian 82-75 (40-33). Taatila heitti Gothiaa vastaan kaksi pistettä ja haki levypallon. Taatila edusti Boråsia yhteensä 18 ottelussa ja merkitsi kauden keskiarvoikseen 1,7 pistettä ja 1,3 levypalloa 5,5 ottelukohtaisessa peliminuutissa. Taatilan kauden piste-ennätys oli seitsemän.

Hanno Möttölä jäi Kreikan liigan ottelussa nollille, kun hänen edustamansa Aris Thessaloniki haki tärkeän vierasvoiton Panioniosista lukemin 73-61. Möttölä pelasi yhdeksän minuuttia kirjauttaen tililleen yhden levypallon ja yhden heitontorjunnan. Kanadalaissuomalaisen Gordon Herbertin Ariksen ykkönen oli 20 pistettä ja kymmenen levypalloa haalinut Jeremiah Massey. Euroliigassa Aris kohtaa tällä viikolla Ülker Istanbulin vieraissa ja on pakkovoiton edessä säilyttääkseen teoreettiset mahdollisuutensa puolivälieräpaikasta elossa.

Käsivammasta kärsivä Tuukka Kotti oli edelleen sivussa, kun hänen edustamansa Rieti voitti Italian liigassa Udinen vieraissa komeasti 79-67. Voitto piti Rietin mukana kilvassa pudotuspelipaikoista. Joukkue on nyt kymmenentenä, vain kahden pisteen päässä pudotuspeleihin oikeuttavasta kahdeksannesta sijasta.

Italian kakkosliigassa ei viikonvaihteessa pelattu sarjakierrosta, vaan katseet kääntyivät kakkosliigan oman cupin lopputurnaukseen. Antti Nikkilän edustama Sassari hävisi välierässään Ferraralle 72-85. Nikkilä pelasi 21 minuuttia viiden pisteen, neljän levypallon ja kahden riiston tehoilla, mutta menetti myös pelivälineen viidesti.

Islannin pääsarjassa Roni Leimun edustama ja sarjasta putoamista vastaan taisteleva Hamar järjesti kauden suurimman yllätyksen, kun se kaatoi sarjakärki Keflavikin kotonaan 94-88. Leimu oli sairaana pelistä sivussa.

Anton Mirolybovin valmentama Herten voitti Saksan kakkosliigassa Kircheimin 103-95 pommitettuaan päätösneljänneksellä hurjat 39 pistettä. Herten on 16 joukkueen sarjassa kahdeksantena voittosuhteellaan 11-11.

Ville Kauniston seura Qalat Cajasol kärsi neljännen peräkkäisen tappionsa Espanjan kolmosliigassa, kun CB Prat Joventut haki siitä niukan 71-70-vierasvoiton. 204-senttinen Kaunisto kauhoi ottelussa peräti 17 levypalloa, jonka lisäksi suomalaislaituri teki vajaassa 28 peliminuutissaan 12 pistettä. Kaunisto on sarjan levypallotilastossa kahdeksantena keskiarvollaan 8,0.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

Näytä lisää vastaavia