Koposelle 18 pistettä, Rannikon Varese yllätti Roomassa

30.10.2011 Petteri Koponen niittasi alkukauden hyvän heittovireensä jatkoksi 18 pistettä Virtus Bolognan kukistaessa Italian Serie A:n sunnuntaikierroksella Cremonan 80–78 (41–30). Teemu Rannikon Varese puolestaan järjesti kierroksen suurimman yllätyksen kaatamalla kovin satsauksin kauteen lähteneen Virtus Rooman vieraskentällä jatkoajan jälkeen 74–76 (33–35, 65–65).

Petteri Koposen käsi kävi taas: 18 pistettä voitto-ottelussa.

Teemu Rannikon Varese sai Rooman kaatumaan.

Gerald Lee jr palasi kentälle tehokkaana Italian LegaDuessa.

Shawn Huffin vahvoihin kouriin jäi 14 levypalloa.

Ville Kaunisto vahvisti asemiaan NM1-liigan levypallokärjessä. Kuvat: Getty Images/All Over Press, Ville Vuorinen, LegaDue Pictures ja Matti O. Koskinen.

Virtus Bologna näytti tyylittelevän vakuuttavaan voittoon Cremonasta. Koposen ja Giuseppe Poetan vastatessa kotijoukkueen pelinjohdosta kävi Bologna jo 66–48-johdossa päätösjakson alussa.

Cremona nousi kuitenkin vielä mukaan peliin ex-NBA-peluri Von Waferin johdolla. Cremona kuroi 18 pisteen takaa-ajoasemasta Waferin vapaaheitoilla pisteen johtoon tilanteessa 74-75 ja lähti päätösminuutille 77-78-johtoasemasta.

Vaisun ottelun pelannut Bolognan takamies Terrell McIntyre niittasi kuitenkin ratkaisevan kolmosen sisään runsaat 30 sekuntia ennen loppua, ja Cremonan Marko Milicin tasoituskori upposi korirenkaasta sisään vasta yliajalla. Bologna päätti ottelun 80-78 (41-30) voittoon, joka oli joukkueelle erityisen vapauttava siihen nähden, että Bologna on päättänyt kaksi edeltävää otteluaan tappioon.

Voittajien hahmo oli erinomaista alkukauttaan jatkava Petteri Koponen, joka huhki kentällä kolmea minuuttia vaille koko ottelun. Koponen niittasi hyvillä prosenteilla 18 pistettä (kakkoset 3/6, kolmoset 3/3, vapaaheitot 3/5), sieppasi kahdeksan levypalloa, antoi yhden korisyötön ja riisti pallon kerran. Samaan pistemäärään ylsi Jared Homan (18/12).

Cremonan tehomies oli Von Wafer (31/4/4 riistoa), jonka pisteistä kymmenen syntyi viimeisellä kymmenminuuttisella.

Koponen on heittänyt alkukaudella 15,0 pistettä ottelua kohden. Virtus Bologna on voittanut neljästä ottelustaan kaksi.

Rannikon Varese nöyryytti Roomaa

Teemu Rannikon Cimberio Varese lähetti sunnuntai-iltana shokkiaaltoja läpi Italian kukistamalla vieraskentällä kovin satsauksin kauteen lähteneen Virtus Rooman pistein 74-76 (33-35, 65-65).

Nimivahva Rooma ei saanut kertaakaan koko ottelun aikana leipäpelejään toimimaan, kun Varese kontrolloi ottelun tempoa puolustuspelaamisellaan. Varese johti neljä minuuttia ennen taukoa lukemissa 18–28 ja hallitsi hienokseltaan koko toista puoliaikaa. Varese johti vielä Teemu Rannikon vapaaheiton jälkeen kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua 61-65.

Kotiyleisönsä tuesta virtaa saanut Rooma hivuttautui kuitenkin varsinaisen peliajan lopuksi tasoihin tilanteeseen 65–65. Ottelun ratkaisi Vareselle lopulta slovenialaistakamies Rok Stipcevic, jonka viisi perättäistä pistettä katkaisivat roomalaisten selkärangan.

Rannikko aloitti ottelun Varesen aloittavana pelinrakentajana ja urakoi 23 minuuttia kolmen pisteen (kakkoset 1/1, kolmoset 0/4, vapaaheitot 1/2), yhden levypallon ja viiden korisyötön kokonaissaldolla ennen virhetilinsä täyttymistä.

Varesen yllätystä pohjustivat Stipcevicin (15/1/8 syöttöä) lisäksi ahkerimmin Yakhouba Diawara (16/12) ja Kristjan Kangur (15/9). Roomalta tasolleen ylsivät Clay Tucker (17/10) ja Vladimir Dasic (13/7).

Varese on voittanut neljästä pelaamastaan ottelusta kolme.

Kokemus puhui, Salinin Olimpijalle taas voitto

Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana jatkoi tappiotonta putkeaan Adrianmeren liigan sunnuntain runkosarjakierroksella. Olimpija haki viidennen voittonsa yhtä monessa ottelussa nitistämällä slovenialaisen Helios Domzalen vieraissa 63–77 (39–36).

Domzale roikkui hyvin Olimpijan kannoilla 30 minuuttia, mutta päätösjaksolla Olimpijan materiaaliylivoima alkoi purra. Domzalen hyökkäys puuroutui ja Olimpija vyörytti lopulta vastustamattomasti voittoon.

Sasu Salin kuului Olimpijan aloitukseen, mutta joutui virhevaikeuksiin jo varhain eikä palannut tauon jälkeen enää kentälle. Salin keräsi kuudessa minuutissa kaksi vapaaheittoyritystä.

Domzalen Klemen Prepelic upotti 21 ja Olimpijan Deon Thompson 23 pistettä.

Voitto lipesi Kotin Imolan käsistä

Tuukka Kotin Aget Imola menetti varmalta tuntuneen voittonsa Italian LegaDuen sunnuntain ottelukierroksella kotonaan Ostunia vastaan. Ottelua parhaimmillaan 11 pisteellä johtanut Imola johti vielä 69–64, kun ottelua oli pelaamatta runsas minuutti, mutta Ostuni onnistui korinteossa kolmessa viimeisessä hyökkäyksessään ja poistui Jaka Klobukarin viime sekunnin korin jälkeen kentältä 69–70 (33–31)-tappio niskassaan.

Kotti kuului toisessa ottelussaan Imolan aloitusviisikkoon ja keräsi 29 minuutissa seitsemän pistettä (kakkoset 3/6, vapaaheitot 1/5), yhdeksän levypalloa ja kaksi syöttöä. Kotin +/- -saldolukema oli erinomainen +11.

Imolaa tahdittivat Erik Daniels (22/8) ja Patricio Prato (16/3/4 syöttöä/5 riistoa). Ostunin tehokkain oli Dane Diliegro (22/16/3 riistoa).

Imola on voittanut viidestä ottelustaan kaksi.

Leellä vahva paluu

Viime viikolla Italian LegaDuen ottelukierrokselta nilkkavaivan johdosta sivussa ollut Gerald Lee jr teki väkevän paluun kentälle joukkueensa Prima Verolin kohdatessa vieraskentällä Reggio Emilian.

Lee marssi kentälle joukkueen aloitusviisikossa ja nosteli virhevaikeuksistaan huolimatta 22 minuutissa 17 pistettä (kakkoset 5/8, vapaaheitot 7/7), sieppasi kaksi levypalloa ja riisti pallon kerran.

Leen hyvästä ottelusta huolimatta Veroli kärsi jo neljännen perättäisen tappionsa, kun Reggio Emilia voitti ottelun 73–85 (39–51). Veroli sinnitteli vielä kahden pisteen päässä neljä minuuttia ennen loppua, mutta Reggio Emilia vei seuraavan kaksiminuuttisen 12-0 ratkaisten ottelun.

Veroli on voittanut kauden viidestä ottelustaan yhden.

Huff kauhoi levypalloja

Shawn Huffin Forli puristi Italian LegaDuen sunnuntaikierroksen ottelussaan Conad Bolognan nurin 72-70 (45-38).

Puolustusvoittoisen ottelun viimeisen kuuden minuutin aikana joukkueet tekivät yhteensä vain kahdeksan pistettä. Huff säkitti hyppyheitollaan Forlin 69-67-johtoon, ja ratkaisupisteet upotti Forlin Austin Freeman donkillaan ja vapaaheitollaan runsas minuutti ennen loppua.

Forlin avaukseen kuulunut Huff pelasi 33 minuuttia ja nakutti kuusi pistettä (kakkoset 2/9, kolmoset 0/1, vapaaheitot 2/4). 198-senttisen takamies-laiturin kouriin tarttui myös muhkeat 14 levypalloa. Lisäksi ToPon kasvatti antoi yhden koriin johtaneen syötön.

Forlin tehokkain oli Tony Easley (22/12), Tre Kelley heitti Bolognalle 18 pistettä. Forli on voittanut neljästä ottelustaan kaksi.

Cavénin Joventutille kolmas perättäinen voitto

Joonas Cavénin edustama CB Prat Joventut haki kolmannen perättäisen voittonsa Espanjan Adecco Platassa nitistämällä Plasencian lauantaina kotonaan 78–68 (29–31). Plasencia aloitti ottelun vahvasti ja käväisi 12 pisteen johdossa, mutta ottelun jatkuessa Joventut sai vieraat kuriin joukkuepuolustuksellaan.

Cavén kuului jälleen Joventutin aloitusviisikkoon ja keräsi kymmenessä minuutissa kaksi pistettä (kakkoset 1/1, kolmoset 0/3), yhden levypallon ja yhden syötön. Kentän tehomies oli voittajien Marco Todorovic (21/14).

Joventut on voittanut neljästä ottelustaan kolme.

Kaunistolle jälleen tupla-tupla

Ranskan NM1-liigan levypalloykkönen Ville Kaunisto vahvisti asemiaan liigan levypallokahinoissa, kun hänen joukkueensa ADA Blois Basket voitti lauantaina Rochen kotonaan 87–71 (37–34).

Kaunisto urakoi voitto-ottelussa 30 minuuttia ja keräsi 12 pistettä (kakkoset 3/4, kolmoset 1/2, vapaaheitot 3/5), 13 levypalloa, kolme koriin johtanutta syöttöä sekä neljä pallonriistoa. Bloisin voiton pääarkkitehti oli Gary Staelens (30/2/6 syöttöä).

Blois on voittanut kauden kuudesta ottelustaan neljä. Kaunisto jatkaa NM1:n levypallotilaston kärjessä 12,5 irtopallon keskiarvollaan.

Haanpää sivussa, Keravnosille toinen voitto

Lievästä lihasvammasta toipuva Samuel Haanpää oli sivussa joukkueensa Keravnos Strovoloun kokoonpanosta perjantaina, kun joukkue haki toisen voittonsa Kyproksen liigassa.

Keravnos päihitti AEK Larnacan vieraissa jatkoajalla 76–77 (34–42, 70–70) Marcus Mooren 20 pisteen johdattamana. Keravnos on voittanut kauden molemmat ottelunsa.

Herbertin ALBAlle voitto

Gordon Herbertin valmentama ALBA Berlin kohteli kaltoin Herbertin edellistä seuraa, kun Frankfurt Skyliners kaatui kotikentällään 57–83. Voitto oli ALBA:lle Saksan Bundesliiga-kauden kolmas, tappioita joukkueella on kaksi.

Mika Turusen Debrecen hävisi sunnuntaina Unkarin liigan vierasottelunsa Sopronia vastaan pistein 70–80 (32–37). Debrecen on voittanut neljästä ottelustaan yhden.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.