Salin säkitti kolmosia Zagrebissa

27.11.2011 Sasu Salin naulasi neljä viidestä kolmosyrityksestään korisukan pohjalle, mutta joutui silti poistumaan parketilta tappio niskassaan Adrianmeren liigan sunnuntain kierroksella. Salinin Olimpija Ljubljanan toisen perättäistappion aiheutti Cibona Zagreb pistein 81–70 (42–30).

Sasu Salinin viidestä kolmosesta neljä upposi Zagrebissa.

Gerald Lee jr rynni LegaDuen sunnuntaikierroksella 21 pistettä ja 10 levypalloa.

Tuukka Kotti upotti 10 pistettä...

...ja Shawn Huff 13 pistettä Imolan ja Forlin kohdatessa.

Joonas Cavénin kolmoset upposivat Espanjassa. Kuvat: Tomi Kaminen & & Legadue Pictures & Francois Perthuis.

Ottelu eteni tasaväkisenä aina toisen jakson alkuun ja tilanteeseen 26-23 asti, jolloin perinteikäs kroatialaisseura Cibona vei runsaan neljän minuutin jakson 11-0 ja asettui tukevasti runsaan kymmenen pisteen johtoon. Olimpija tuskaili koko ottelun lopun korintekonsa kanssa eikä päässyt seitsemää pistettä lähemmäksi.

Sasu Salin kuului tuttuun tapaan Olimpija Ljubljanan aloitusviisikkoon ja olikin vireessä kaaren takaa upottamalla viidestä kolmosestaan neljä ja keräten 12 pistettä. Salin sieppasi myös kolme levypalloa sekä riisti pallon kerran. Salin oli Olimpijan toiseksi paras pistemies Ben Woodsiden (14/0/3 syöttöä) jälkeen.

Kentän tähti oli Cinonan Antwain Barbour (24/4/3 syöttöä), jota tahditti Davor Kus (16/2). Tappiostaan huolimatta Olimpija jatkaa Adrianmeren liigan jaetulla kakkossijalla seitsemällä voitolla ja kahdella tappiolla.

Lee paukutti 21 pistettä

Prima Verolia edustava Gerald Lee jr. oli kentän tehokkain pelaaja Italian LegaDuen sunnuntaikierroksen ottelussa, jossa Veroli kohtasi vieraskentällä Brescian. Lee nakutteli 21 pistettä (kakkoset 8/14, vapaaheitot 5/5), sieppasi 10 levypalloa, antoi yhden syötön ja riisti pallon kerran, mutta Verolin osaksi jäi jälleen kärsiä niukka tappio, tällä kertaa pistein 87–88 (48–45).

Veroli johti vielä viisi minuuttia ennen loppua pistein 71-79, mutta joutui loppuminuuteilla puolustuskannalle Brescian upottaessa hurmosheittonsa koriin. Ottelun ratkaisu nähtiin vain muutamia sekunteja ennen loppua, kun Leen viidennen virheen seurauksena Brescian Massimo Farioli upotti illan ainoan pisteensä vapaaheittoviivalta vieden joukkueensa ratkaisevaan johtoon.

Leen lisäksi Verolilta kunnostautui Jason Rowe (21/1/7 syöttöä). Ryan Thompson heitti Brescialle 18 pistettä. Veroli on voittanut yhdeksästä ottelustaan kolme.

Kotin Imola tainnutti Huffin Forlin

LegaDuessa nähtiin sunnuntaina myös suomalaispelaajien kohtaaminen, kun Tuukka Kotin Aget Imola isännöi Shawn Huffin Forlia. Ottelu päättyi Kotin Imolan 77-72 (40-33)-voittoon. Huffin Forli johti vielä neljä minuuttia ennen loppua pistein 65-66, mutta Imola vei viimeiset minuutit 12-6.

Tuukka Kotti kuului Imolan parhaimmistoon nakuttamalla 24 minuutissa 10 pistettä (kakkoset 3/3, vapaaheitot 4/6), sieppaamalla kolme levypalloa, riistämällä neljästi ja antamalla kaksi syöttöä ennen virhetilinsä täyttymistä. Shawn Huff puolestaan upotti 37 minuutissa Forlille 13 pistettä (kakkoset 6/6, kolmoset 0/2, vapaaheitot 0/1), kaappasi kahdeksan levypalloa, antoi yhden syötön ja blokkasi yhden vastustajan heiton.

Davide Bruttini heitti Imolalle 29 pistettä ja Austin Freeman Forlille 22 pistettä. Forli on voittanut kahdeksasta ottelustaan kolme ja Imola yhtä monesta ottelusta neljä.

Cavén heittovireessä Espanjassa

Joonas Cavén oli erinomaisessa heittovireessä, kun hänen edustamansa CB Prat Joventut katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa Espanjan Adecco Platassa lauantai-iltana. Joventut nitisti kotonaan Lan Mobel ISB:n 82–70 (48–35).

Joventutin aloitusviisikkoon kuulunut 211-senttinen Cavén pelasi 12 minuuttia ja oli tulessa kaaren takaa upottamalla hyvin tarkkuuksin 11 pistettä (kakkoset 0/1, kolmoset 3/4, vapaaheitot 2/2). Tampereen Pyrinnön kasvatti oli Joventutin toiseksi paras pistemies Albert Venturan (18/5) jälkeen.

Joventut on voittanut kahdeksasta ottelustaan neljä ja pysyttelee Adecco Platan seitsemännellä sijalla.

Herbertin ja Turusen joukkueille voitot

Gordon Herbertin luotsaama ALBA Berlin haki merkittävän voiton Saksan Bundesliigan lauantaikierroksella nitistämällä Bayern Münchenin vieraissa pistein 79–85 (43–39). ALBAn tehokkain oli takamies DaShaun Wood (27/6/5 syöttöä). Voitto oli ALBAlle seitsemäs kauden yhdeksästä ottelusta.

Mika Turusen valmentama Debrecen haki lauantai-iltana kauden toisen voittonsa Unkarin liigassa kukistamalla Jaszberenyin vieraskentällä pistein 94–100 (51–50). Debrecenin tehomies oli huikeat 46 pistettä pussittanut Justin Ingram. Debrecen on voittanut kaksi ja hävinnyt kuusi ottelua.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.