Salinin Olimpijalle tyly tappio

3.12.2011 Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana kärsi lauantai-iltana tylyn tappion Adrianmeren liigan keskikastiin kuuluvalle bosnialaisjoukkue Sirokille pistein 50–78 (25–42). Aiemmin viikolla Olimpijan haaveet Euroliigan jatkopaikasta kariutuivat tappiolla Sienaa vastaan.

Sasu Salinin Olimpija kärsi kolmannen perättäistappionsa Adrianmeren liigassa.

"Junnu-Lee" oli tehokas LegaDuessa, Prima Verolille merkittiin silti tappio.

Samuel Haanpään Keravnos on voittamaton Kyproksella.

Joonas Cavén kuului jälleen Prat Joventutin avausviisikkoon.

Kilian Cato uurastaa isoja minuutteja Mainessa. Kuvat: Tomi Kaminen, Ville Vuorinen, LegaDue Pictures & Francois Perthuis.

Olimpija ja Siroki olivat vielä lauantai ottelun avausjakson jälkeen tasapisteissä 13–13, mutta latautuneempi Siroki juoksi puolivaloilla pelanneelta kotijoukkueelta karkuun toisella jaksolla. Olimpija ei saanut ryhtiliikettä aikaiseksi tauon jälkeenkään, ja Siroki päätti Ljubljanassa pelatun ottelun jymy-yllätykseen 50–78 (25–42)-voitollaan. Pelin tehokkain oli Sirokin Boris Barac (16/3).

Sasu Salin sai tuttuun tapaan rutkasti peliaikaa, mutta ei 37 minuutissaan saanut heittopeliään kulkemaan. Salin keräsi kaksi pistettä (kakkoset 1/5, kolmoset 0/2), mutta kunnostautui muilla pelin osa-alueilla napaten viisi levypalloa, jakaen kaksi syöttöä ja riistäen pallon kahdesti.

Olimpija on voittanut kymmenestä Adrianmeren liigan ottelustaan seitsemän. Tappio oli Adrianmeren liigassa Olimpijan kolmas perättäinen.

Leen heittojyvä kohdallaan, Verolille taas tappio

Gerald Lee jr.:lla oli hyvä heittoilta, kun hänen joukkueensa Prima Veroli kohtasi Italian LegaDUen lauantain ottelussa sarjan kakkossijan jakavan Scafatin vieraskentällä.

Vaikka Lee nakutti 17 pistettä erinomaisin tarkkuuksin (kakkoset 8/9, vapaaheitot 1/2), Veroli sai otteluun katastrofilopun ja hävisi ratkaisevan kymmenminuuttisen 16–38 oltuaan sitä ennen pitkään johdossa. Scafati vei sarjapisteet 96–78 (44–37) aiheuttaen Verolille kolmannen perättäisen tappion.

Verolin aloitusviisikossa kentälle marssinut Lee oli 17 pisteellään joukkueensa paras pistemies. Lee haki myös kolme levypalloa ja riisti pallon kahdesti 28 minuutissa. Kotijoukkueen ratkaisijat olivat Paul Marigney (33/9/5 syöttöä/7 riistoa) ja James Thomas (18/7/3 riistoa).

Veroli on voittanut kymmenestä ottelustaan kolme.

Haanpään Keravnos yhä voittamaton

Samuel Haanpään Keravnos Nikosia jatkaa Kyproksen liigassa puhtaalla pelillä. Lauantaina Keravnosin satimeen jäi sarjakakkonen Etha, joka taipui Keravnosille kotikentällään 58–72 (32–30).

Ottelusta ei muodostunut Keravnosin edellisten otteluiden kaltaista läpihuutojuttua, vaan Etha piti Keravnosia raivokkaan kotiyleisönsä tukemana pinteessä kolmen jakson ajan. Päätösjaksolla joukkueiden tasoero kuitenkin näkyi, kun Keravnos upotti 23 pistettä Ethan yhdeksää vastaan.

Keravnosin tehokkain oli 26 pistettä heittänyt William Hatcher. Samuel Haanpää pelasi viisi minuuttia ilman tilastomerkintöjä. Keravnos on voittanut kaikki kahdeksan otteluaan.

Cavénin Joventut taipui Las Rosasille

211-senttinen, 18-vuotias Tampereen Pyrinnön kasvatti Joonas Cavén kuului jälleen joukkueensa CB Prat Joventutin aloitusviisikkoon Espanjan Adecco Platan perjantain kierroksella. Cavénin Joventut kohtasi vieraskentällä Las Rosasin, joka toisen jakson 29 pisteensä turvin nykäisi 75–61 (46–30)-voiton vieraistaan.

Cavén pelasi ottelussa 18 minuuttia upottaen kaksi pistettä (kakkoset 1/1, kolmoset 0/2). Kentän parhaat olivat kotijoukkueen Javier Perez (16/5) ja vieraiden Gerbert Mitjana (12/8).

CB Prat Joventut jakaa Adecco Platan neljännen sijan neljällä voitolla ja viidellä tappiolla.

Catolle runsaasti minuutteja NCAA:ssa

Ensimmäistä kauttaan USA:n yliopistoliiga NCAA:ta Maine Black Bearsin paidassa pelaava Honka-kasvatti Kilian Cato on jo ehtinyt vakiinnuttaa paikkansa joukkueensa aloitusviisikossa.
Cato uurasti 32 minuuttia, keräsi kuusi pistettä (kakkoset 1/2, kolmoset 1/7, vapaaheitot 1/1), kuusi levypalloa, kaksi syöttöä ja riiston ennen virhetilinsä täyttymistä, kun Maine päihitti Holy   Crossin kotonaan 72–60 (31–31). Mainen tehomies ottelussa oli Justin Edwards (22/7/6 riistoa).

Keskiviikkona Maine hävisi jatkoajalla vieraspelinsä Eastern Illinoisille 80–85 (31–30, 76–76). Cato hikoili ottelussa peräti 41 minuuttia viiden pisteen (kakkoset 1/2, kolmoset 1/5) ja neljän   levypallon tehoilla. Voittajien sankari oli Jeremy Granger (14/5/8 syöttöä), joka heitti Eastern Illinoisin kaikki yhdeksän pistettä jatkoajalla.

Maine on voittanut kauden neljästä ottelustaan kaksi. Cato on pelannut neljä otteluaan 29,8 peliminuutin, 8,3 pisteen ja 4,0 levypallon keskiarvoilla.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.