Koponen antanut NBA-näyttöjä Portlandissa

25.6.2008 Espoon Hongassa keväällä toista peräkkäistä koripallomestaruutta juhlinut Petteri Koponen, 20, on uurastanut reilun viikon hänen NBA-oikeutensa omaavan Portland Trail Blazersin harjoituksissa. Suomalaisnuorukaisen tähtäimessä on 14.-20.7. pelattava kesäliiga ja paikka NBA:ssa tulevalle kaudelle.

- Haluan näyttää, että olen valmis pelaamaan jo ensi kaudella NBA:ssa. Uskon, että nyt aika alkaa olla kypsä siihen, sanoo kesäkuun puolessa välissä Portlandiin yhdessä Hongan päävalmentaja Mihailo Pavicevicin kanssa matkustanut Koponen.

Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Koponen on kehittynyt vuoden aikana suunnitellusti isoin harppauksin erityisesti fyysisiltä ominaisuuksiltaan ja hänen nykyinen valmiutensa on tullut jopa hienoisena yllätyksenä Portlandin päävalmentajalle Nate McMillanille ja manageri Kevin Pritchardille.

- Minulle sanottiin heti Portlandiin saavuttuani, että vaikutan pitemmältä ja vahvemmalta. Olen siis tehnyt nähtävästi harjoittelussani oikeita asioita viimeisen vuoden kuluessa, vahvistaa 194-senttinen pelintekijä Koponen.

Koponen ei ole näyttänyt hyvältä ainoastaan Portlandin seurajohdon silmissä. Kestävyys- ja nopeustestin terävä tulos on luettavissa meriittinä myös mustana valkoisella.

- Kieltämättä, kaikki on mennyt ihan hyvin ja kommentit ovat olleet positiivisia.

- Petteri haluaa olla täällä. Hän haluaa todistaa valmentajille, että ansaitsee paikan joukkueessa ensi kaudella ja on sitoutunut tekemään itsestään niin hyvän pelaajan kuin mahdollista. Yksi asia, joka (Koposessa) meitä kiinnosti, on hänen työmoraalinsa, siteerasi Portland Tribune Pritchardia.

"Draft kertoo enemmän Portlandin suunnitelmista"

Trail Blazersin suunnitelmista ja kiinnostuksesta Koposta kohtaan kertoo paljon sekin, että McMillan ilmoitti haluavansa pitää hänet harjoittelemassa Portlandissa mahdollisimman pitkään ennen torstaina New Yorkin Madison Square Gardenissa järjestettävää NBA:n varaustilaisuutta.

- Tässä vaiheessa on vaikea sanoa vielä mitään tarkempaa. Torstain draft kertoo sitten taas vähän enemmän Portlandin suunnitelmista, toteaa Seattlen suunnalle yhdessä Portlandin Brandon Royn kanssa harjoittelemaan siirtynyt Koponen.

- Seattlessa on ohjelmassa pari treeniä Royn kanssa ja täältä sitten matka jatkuu todennäköisesti Gonzagaan leirille, joskaan täyttä varmuutta siitä ei vielä ole.

Koposen osalta juhannusviikko kulki vielä pitkälti henkilökohtaisten harjoitusten merkeissä. Myöhemmin kuvaan astuivat muun muassa Portlandin leveään takamiesosastoon lukeutuva Steve Blake ja sentteri Channing Frye.

- Pääsin harjoittelemaan kertaalleen molempien kanssa. Tämän viikon maanantaina Portland järjesti puolestaan workout-tilaisuuden, johon oli poimittu pelaajia ympäriinsä. Mukana oli pari NBA:ssa pelannutta kaveria sekä muun muassa Espanjassa ja Ranskassa esiintyneitä pelaajia. Ja olihan siellä yksi tutumpikin kasvo eli Namika Lahden riveissä aiemmin nähty Michael Kuebler, luettelee Koponen.

Kaikki tekeminen tähtää NBA:n kesäliigaan

Koponen korostaa harjoittelun jatkuvan tiiviinä ja yksi tavoite on yli muiden, Las Vegasissa 11.-20. heinäkuuta pelattava NBA:n kesäliiga, kirkkaana mielessä. Las Vegas merkitsee sittenkin sitä todellista näytön paikkaa, johon Koposen kaikki tekeminen tähtää.

- Suurin paino keskittyy tietenkin kesäliigaan, jossa Portland on luvannut minulle viime vuotta enemmän aikaa ja vastuuta nimenomaan omalla paikallani pelintekijänä. Trail Blazersissa on paljon hyviä takamiehiä ja ei ole suinkaan helppoa lunastaa paikkaa ensi kauden joukkueeseen, mutta olen varsin luottavainen.

Portland julkistaa kesäliigan lopullisen kokoonpanonsa ensi viikolla. Se on kuitenkin jo tässä vaiheessa varmaa, että joukkueesta löytyy Koposen lisäksi myös toinen mies Espoon Hongasta. Hongan viisi kertaa Suomen mestariksi luotsannut Mihailo Pavicevic, 50, on kiinnitetty kesäliigan ajaksi Portlandin apuvalmentajaksi.

- Kesäliigaan valmistautuminen alkaa joukkueen kanssa 8. tai 9. päivä heinäkuuta. Kesäliigassa on luvassa viime vuoden tapaan taas viisi ottelua seitsemän päivän sisään, kertoo Koponen.

NBA:n kesäliigassa on mukana kaiken kaikkiaan 21 joukkuetta. Portlandin tiivis urakka käynnistyy 14. heinäkuuta, jolloin vastaan asettuu Washington Wizards. Portlandin viimeinen ottelu on vuorossa 20. heinäkuuta New Orleans Hornetsia vastaan. Sen jälkeen aika on kypsä suurille päätöksille.

- Pallo on silloin Trail Blazersilla urani jatkon osalta. Haluan pelata NBA:ssa, mutta pitää muistaa, että minulla on ikää sittenkin vasta 20 vuotta. Jos NBA ei onnistu vielä ensi kauden osalta, niin pidän ovet luonnollisesti avoinna myös Eurooppaan, viittaa Koponen lähinnä Italian ja Espanjan suuntaan.

Juuri nyt Koponen aikoo kuitenkin pitää pelitossunsa tukevasti Pohjois-Amerikan maaperällä. NBA on aina ollut hänen suuri unelmansa ja toisaalta kilpailuhenkinen Koponen on tunnettu nuoresta iästään huolimatta juuri sellaisena pelimiehenä, joka on pystynyt kääntämään vaativammatkin haasteet voitokseen.



Lisätietoja: http://www.nba.com/blazers/
 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia