Portland-luotsi McMillan: Koposen pelinjohto testiin

27.6.2008 Korisliigan vuoden pelaaja Petteri Koponen metsästää sopimusta hänen NBA-oikeutensa omaavasta Portland Trail Blazersista. Portlandin päävalmentaja Nate McMillan kertoi OregonLive.com-nettisivuilla julkaistussa haastattelussa aikeistaan testata Koposen pelinjohtotaidot Las Vegasin kesäliigassa.

- Petteri näyttää isommalta ja vahvemmalta kuin vuosi sitten. Hän on nyt harjoitellut reilun viikon valmennusjohtomme kanssa ja on valmis pelaamaan. Olemme innoissamme hänestä, McMillan kertoo haastattelussa.   

Viime kesänä Koponen ei saanut todellista mahdollisuutta näyttää osaamistaan luontaisella pelipaikallaan pelintekijänä, kun Portland pelasi kesäliigaa. Ykköspelintekijänä hääri tuolloin leijonanosan ajasta espanjalainen Sergio Rodrigues.  

McMillan kaavailee tähän muutosta 14. heinäkuuta Portlandin aloittamissa kesäliigapeleissä. 

- Petteri on urheilullinen, isokokoinen pelintekijä, joka osaa heittää ja tekee hyviä ratkaisuja pallon kanssa, kehuu McMillan Espoon Hongassa toista peräkkäistä Suomen mestaruutta juhlinutta maajoukkuemiestä. 

- Mutta tänä kesänä selviää vasta millainen pelintekijä Petteri on. Tarkoitus on asettaa Petteri tilanteisiin, joissa hän on kentällä pelinjohtaja ja nähdä miten hän pyörittää joukkuetta, McMillan vahvistaa.  

Trail Blazers kauppasi kaikki varauksensa 

McMillanin antama haastattelu OregonLive.comille oli taltioitu ennen, perjantain vastaisena yönä käytyä, NBA:n varaustilaisuutta, joka oli Portlandille tapahtumarikas.  

NBA:n aktiivisimman managerin epävirallista titteliä kantava, Portlandin Kevin Pritchard suoritti varaustilaisuuden iltana neljä kauppaa, jossa liikkuivat mm. kaikki Trail Blazersin tekemät viisi varauksta. Osaa kaupoista ei NBA:n sääntöjen vuoksi voida vahvistaa ennen 1. heinäkuuta, mutta lukuisat amerikkalaismediat ovat niille jo kaivaneet varmistukset.  

Koposen suunnitelmiin suurimman vaikutuksen tekee Portlandin hankkima Jerryd Bayless, Arizonan yliopistossa vain yhden vuoden viettänyt takamies. 19-vuotias ja 191-senttinen Bayless oli heti tulokaskaudellaan Arizonan paras korintekijä 19,7 pisteen keskiarvollaan. Bayless ja Koponen kohtasivat vuosi sitten Nike Hoop Summit –ottelussa, jossa Bayless latoi muun maailman koriin 15 pistettä ja johdatti USA:n 100-80-voittoon.  

Indiana Pacers varasi Baylessin numerolla 11. Portland sai Bayless-kaupassa myös laituri Ike Diogun vastineeksi 13. varauksestaan Brandon Rushista, Josh McRobertsista sekä Jarrett Jackista, joka oli viime kaudella Portlandin pelintekijärotaatiossa. Näin ollen Koposen kanssa pelipaikasta kilpailevien pelaajien lukumäärä ei muuttunut, mutta Jack vaihtui Baylessiin.

Portlandiin päätyi Baylessin lisäksi myös toinen Hoop Summit –peluri, kun Koposen lailla muun maailman joukkueen parhaimmistoon kuulunut ranskalaislaituri Nicolas Batum (25. varaus) hankittiin Houstonista. Portland lähetti Houstoniin 27. (Darrell Arthurin) ja 33. varauksensa (Joey Dorseyn). 

Varattuaan toisella kierroksella turkkilaissentteri Omer Asikin (36:s) ja Mike Taylorin (55:s), jatkoi Pritchard kauppamiehen taitojensa esittelyä. Chicagoon päätyneestä Asikista Portland sai kolme tulevaisuuden kakkoskierroksen varausta ja Los Angeles Clippersiin lähetetystä Taylorista ensi vuoden kakkoskierroksen varauksen.



Lisätietoja: http://www.nba.com/
 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

15.4.2024 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin takamiehet tehokkaina

Susijengin takamiehet osoittivat heittotaitojaan viikonlopun otteluissa. Sasu Salin kiitti vastuusta tehokkaasti auttaessaan Teneriffan voittoon Espanjassa, Ilari Seppälä paukutti 21 pistettä Ranskassa ja Ville Tahvanainen saman määrän Islannissa. Myös Aatu Kivimäki ylsi kaksinumeroisiin.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

Näytä lisää vastaavia