Rannikko ja Koponen avainhahmoina voitto-otteluissa

3.1.2012 Teemu Rannikko nakutti 10 pistettä ja jakoi kolme syöttöä, kun hänen edustamansa Cimberio Varese löi Italian Serie A:n tiistain ottelussa Trevison kotonaan 96–80 (46–31). Petteri Koponen puolestaan viimeisteli 14 pistettä Virtus Bolognan jatkaessa voittojaan Monferraton kustannuksella.

Teemu Rannikko nakutti 10 pistettä Varesen voittaessa Trevison.

Petteri Koponen kuului Virtus Bolognan voiton pääarkkitehteihin. Kuvat: Ville Vuorinen & Getty Images/All Over Press.

Edelliset kaksi otteluaan hävinnyt Varese ei aikaillut tehdessään Trevisolle tiettäväksi kaapin paikan. Varese hurjasteli Trevison pallonmenetyksistä näyttäviin nopeisiin hyökkäyksiin ja johti jakson päätteeksi jo 25–11. Toisella kymmenminuuttisella Varese alkoi rauhallisesti kontrolloida pelin tempoa ja eliminoi Trevison kiinniottoaikeet. Sama tahti jatkui koko ottelun jälkipuoliskon, jonka päätteeksi Vareselle merkittiin 96–80 (46–31)-voittolukemat.

 

Vaihdosta peliin saapunut Teemu Rannikko sai valmentajaltaan Carlo Recalcatilta 22 minuuttia peliaikaa ja käytti minuuttinsa mallikkaasti. Turkulaislähtöisen maajoukkuetakamiehen ranteesta syntyi 10 pistettä (kakkoset 2/2, kolmoset 0/3, vapaaheitot 6/6) ja kolme korisyöttöä, jonka lisäksi Rannikolle merkittiin riisto ja levypallo.

 

Rannikon käynnistämistä nopeista pääsi nauttimaan erityisesti Yakhouba Diawara (25/5/5 syöttöä/3 riistoa). Trevisolta parhaiten esiintyi Sani Becirovic (19/2/6 syöttöä/3 riistoa).

 

Varese on voittanut seitsemän ja hävinnyt kuusi ottelua.

 

Koposen Bologna nousi sillasta

 

Petteri Koposen Virtus Bologna joutui sinnittelemään täyden 40-minuuttisen ennen kuin onnistui varmistamaan 70–62 (30–28)-voittonsa Serie A:n häntäpään joukkueisiin kuuluvasta Monferratosta.

 

Ottelun alkupuolisko edettiin tasaisesti, kunnes kolmannen jakson aikana Monferrato nousi tehokaksikkonsa Mustafa Shakur-Matt Janning johdolla tukevaan johtoon. Kahdeksan minuuttia ennen loppua Monferraton johto oli suurimmillaan lukemissa 46-57, mutta Bologna vei jakson lopun 24-5 upottaen vapaaheittonsa 12/13.

 

Bolognan kirivaiheen pääarkkitehteja oli Petteri Koponen, joka nakutti 34 minuutissa 14 pistettä (kakkoset 2/4, kolmoset 2/6, vapaaheitot 4/4). Koposen pisteistä kuusi syntyi päätösjakson aikana. Koponen noukki myös kolme levypalloa, antoi kolme syöttöä ja riisti pallon kolmasti.

 

Bolognan tehomiehet olivat Koposen lisäksi Viktor Sanikidze (19/14) ja Angelo Gigli (13/7). Monferratoa kannattelivat Shakur (20/4/3 syöttöä) sekä Janning (18/6/3 syöttöä).

 

Bologna on voittanut yhdeksän ja hävinnyt neljä ottelua.

 
15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

Näytä lisää vastaavia