Rannikko jakeli syöttöjä, Rooma nujersi Varesen

13.2.2012 Teemu Rannikko vastasi Italian Serie A:n sunnuntain kierroksella viidestä pisteestä ja viidestä koriin johtavasta syötöstä, kun hänen joukkueensa Cimberio Varese isännöi Roomaa. Varese johti ottelua minuutti ennen loppua, mutta joutui taipumaan pistein 76–78 (44–40).

Teemu Rannikon Varese taipui kotonaan Roomalle.

Shawn Huff niittasi 20 pistettä sunnuntaina.

Tuukka Kotti keräsi kahdeksan pistettä ja yhdeksän levypalloa. Kuvat: Ville Vuorinen & LegaDue Pictures.

Ottelun viimeisen minuutin alkaessa Varese johti lukemin 75–73, mutta hetkeä myöhemmin Rooman Luigi Datome niittasi kolmosella joukkueensa pisteen johtoon. Tony Weedenin heittoyrityksen epäonnistuttua Clay Tucker upotti vapaaheittoviivalta tilanteeksi 75–78. Weeden upotti vielä yhden vapaaheitoistaan, mutta tulostaululle jäivät Rooman voittolukemat 76–78 (44–40).

Varesen aloittavana pelintekijänä otteluun astellut Rannikko pelasi 30 minuuttia, upotti viisi pistettä (kakkoset 1/1, kolmoset 1/3), jakoi viisi syöttöä ja sieppasi yhden levypallon. Varesen tehokkaimmat olivat Yakhouba Diawara (19/4/3 syöttöä) sekä Rok Stipcevic (18/7/5 syöttöä), Rooman tuki ja turva oli Clay Tucker (20/6/9 syöttöä).

Varese tipahti tappiollaan Serie A:n yhdeksännelle sijalle kymmenellä voitolla ja kymmenellä tappiolla.

Huff takoi 20 pistettä

Shawn Huff pelasi yhtä vaille täydet peliminuutit ja lateli 20 pistettä (kakkoset 6/8, kolmoset 2/6, vapaaheitot 2/2) Italian LegaDuen sunnuntain kierroksella, kun hänen joukkueensa Forli kohtasi vieraskentällä perinteikkään Conad Bolognan.

Huffin hyvästä iltapuhteesta huolimatta Forli ei pystynyt tarjoamaan kunnon vastusta Bolognalle, joka vei voiton pistein 97–75 (49–32) Brett Blizzardin (20/4) ja Tre Kelleyn (19/2/9 syöttöä) johdattamana. Huffille kirjattiin ottelussa myös yhdeksän levypalloa, syöttö ja blokki.

Forli on voittanut kuusi ja hävinnyt 11 ottelua.

Kotin Imola hyytyi hyvän alun jälkeen

Tuukka Kotin Aget Imola sai hyvän alun LegaDuen sunnuntaikierroksen otteluunsa ja johti Ostunia vastaan viiden pelatun minuutin jälkeen lukemin 4-17. Avausjakson jälkeen Imolan johtolukemat olivat yhä 14–25, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sen paremmin Ostuni sai Imolan hyökkäyksen lukkoon. Ostuni voitti ottelun 77–68 (36–34).

Kotti uurasti ottelussa 31 minuuttia keräten lähes tupla-tuplan, kahdeksan pistettä (kakkoset 4/6) ja hakien yhdeksän levypalloa sekä yhden riiston. Ostunia kannattelivat Aaron Johnson (19/1/9 syöttöä) ja Giovanni Carenza (17/8/3 riistoa), Imolan paras oli Davide Bruttini (16/5).

Imola on voittanut kuusi ja hävinnyt 12 ottelua.

Caton Mainelle kaksi tappiota

Kilian Caton Maine Black Bears kärsi viikolla kaksi tappiota USA:n yliopistoliiga NCAA:ssa. Torstaina Mainen päänahan haki Boston University pistein 54–67 (21–30) ja lauantaina Albany New York lukemin 76–68 (36–25).

Cato kuului Boston Universityä vastaan Mainen avaukseen ja haki kymmenessä minuutissa yhden levypallon. Albany-ottelussa Cato blokkasi yhden heiton viidessä minuutissa.

Maine on pelannut 24 ottelua ja voittanut niistä 11. NCAA:n runkosarjaa on jäljellä neljän ottelun verran.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.