Koposen Virtuksella huipputärkeiden otteluiden sarja edessään

16.3.2009 Petteri Koposen edustamalla Virtus Bolognalla on edessään kymmenen päivän jakso, jonka aikana tappioihin ei ole varaa, jos joukkue haluaa pitää kiinni kovista tavoitteistaan. Sunnuntain päiväottelussa Virtus voitti Italian liigan ottelussa Cantun 73-62, mutta jo tiistaina on edessä Eurochallenge-kilpailun ensimmäinen puolivälieräottelu Bonnissa.

Alun perin ensimmäinen puolivälierä oli määrä pelata Bolognassa ja toinen Bonnissa torstaina 19.3, mutta ottelujärjestystä muutettiin, koska Harlem Globetrotters olisi pelannut show-ottelunsa Bonnin lähistöllä samaan aikaan, eivätkä saksalaiset sitä halunneet.

- Meille järjestely on oikeastaan vain hyväksi, koska saamme pelata useamman ottelun peräkkäin kotikentällä, pohtii Koponen.

Paikka huhtikuun 24.-26. päivinä pelattavaan Eurochallengen Final Four –lopputurnaukseen avautuu kahdella voitolla ja tarvittaessa ratkaiseva kolmas ottelu pelataan 25.3. Bolognassa. Väliin mahtuu kuitenkin Virtus Bolognan kannalta tärkeä kotiottelu, kun joukkue kohtaa sunnuntaina 22.3. kotonaan Rooman.

- Se ottelu olisi voitettava, sillä silloin kauden päätavoite eli kolmen vuoden lisenssi Euroliigaan olisi taas hiukan lähempänä, kertoi Petteri Koponen sunnuntaisen voitto-ottelun jälkeen.

Koponen pelasi Cantua vastaan 15 minuuttia ja oli nyt toistamiseen peräkkäin Italian liigaottelussa aloitusviisikossa. Tilastoihin kirjattiin yksi onnistunut kolmonen, kaksi syöttöä ja kaksi levypalloa. Takamiespari Earl Boykins nakutti 17 pistettä.

- Vaikka kaukoheittopelimme ei ollut parasta mahdollista (kolmoset 7/20), oli suorituksemme mielestäni ehjä ja peli hyvin kontrollissa.

Koposen mukaan urheilulliset saksalaiset joukkueet ovat Virtus Bolognalle vaikeita. EWE Baskets Oldenburg muun muassa voitti italialaiset kahdesti Eurochallengen jatkosarjassa.

- Meidän pitää löytää lääke käytännössä täysin amerikkalaisen joukkueen voittamiseksi. Ja se lääke on hyvä joukkuepeli.

Bolognan kannalta hyvää on, että sairaslista on tyhjä ja kaikki pelaajat ovat valmentaja Matteo Boniciollin käytössä.

Menestys edellyttää myös tähtipelaaja Boykinsin hyvää päivää. Kovalla sopimuksella pelaavalle entiselle NBA-tähdelle joukkueen hyväksi pelaaminen ei aina ole itsestään selvää.

- Kaikesta tekemisestä kuitenkin näkyy pitkän ammattilaisuran tuoma kokemus, vakuuttaa Koponen, jolle pelaaminen Boykinsin parina opettaa pakostakin uutta.

Koponen pelaa Virtuksen rotaatiossa paljon Boykinsin rinnalla heittävänä takamiehenä.  

Himki harvinaisessa ”tappioputkessa”

Teemu Rannikon edustama venäläisseura BC Himki on joutunut harvinaiseen tilanteeseen maansa pääsarjassa. Joukkue on kärsinyt kaksi peräkkäistä tappiota. Tähtiä vilisevä Himki hävisi viime kaudella koko runkosarjassa vain kaksi ottelua ja ennen nykyistä ”tappioputkeaan” joukkueelle oli kirjattu kauden aikana neljä tappiota 17 ottelussa.

Lokomotiv-Rostoville (75-69) ja Ural Great Permille (69-67) kärsittyjen vierastappioiden myötä Himki joutui sarjataulukossa päästämään Moskovan Dynamon ohitseen kakkossijalle. Sarjaa johtaa ylivoimaisesti kaikki 20 otteluaan voittanut Moskovan TsSKA.

Himkin vaikeuksia selittää tähtipelureiden Carlos Delfinon ja Jorge Garbajosan loukkaantumiset. Lisäksi tehosentteri Maciej Lampe tekee vasta paluuta pitkän sairasloman jäljiltä.

Rannikko nostettiin Himkissä vastikään Venäjän liigan pelaavaan kokoonpanoon suomalaistähden pelattua alkukaudesta ainoastaan Eurocup-otteluita. Perm-ottelussa Rannikko pussitti 15 peliminuutissaan kuusi pistettä, poimi kaksi levypalloa, antoi yhden syötön ja riisti kertaalleen.

Sundsvall lähellä välieräpaikkaa

Ruotsin liigan puolivälieristä on kaksi ottelua pelattu. Runkosarjan viitonen, Aki Ulanderin edustama, Sundsvall Dragons on ottanut vahvan otteen välieräpaikkaan. Sundsvall nuiji toisessa kohtaamisessa Södertälje Kingsin 97-76 ja johtaa sarjaa 2-0, kun kolme voittoa tarvitaan. 208-senttinen Ulander pelasi kahdeksan minuuttia, upotti toisen saamistaan vapaaheitoista ja napsi kaksi levypalloa.

Ensimmäisessä puolivälierässä ylivoimaisesti esiintynyt Solna Vikings tuli yllätetyksi toisessa ottelussaan 08 Human Rights Tukholmaa vastaan. Solna lähti lyhyelle kotimatkalleen 77-82-vierastappion kanssa. Ottelusarja on nyt tilanteessa 1-1. Solnan suomalaispelintekijä Juha Sten heitti joukkueelleen kymmenen pistettä, riisti kolmesti 24 peliminuutissa.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia