Huikea Rannikko vireessä Varesen voittaessa

26.2.2012 Teemu Rannikko viimeisteli kauden korkeimman pistesaaliinsa, 16, ja upotti loppuhetkillä tärkeän kolmosen Cimberio Varesen hakiessa Casertasta 87–91 (47–39)-kirivoiton Italian Serie A:n sunnuntaikierroksella. Sunnuntaina voittoon jyräsi myös Petteri Koposen tahdittama Virtus Bologna.

Teemu Rannikko upotti kauden korkeimmat pisteensä Casertaa vastaan.

Petteri Koponen johti "mikkofranckina" Virtus Bolognan orkesteria sunnuntaina. Kuvat: Ville Vuorinen & Getty Images/All Over Press.

Varesen tavoin pudotuspelipaikkaa kynsin hampain hamuileva Caserta hallitsi kenttätapahtumia kahden ensimmäisen jakson ajan ja johtikin Varesea tauolla pistein 47–39. Kolmannella jaksolla Teemu Rannikko käynnisti kuitenkin kolmosellaan ja ajollaan takaa-ajon, jonka myötä vieraat tasoittivat muutamassa minuutissa tilanteeksi 57–57.

Viisi minuuttia ennen loppua Varese käänsi pelin lopullisesti. Casertan johtaessa 72–69 upottivat virolaispelaajat Kristjan Kangur ja Janar Talts numeroiksi 72–74, jonka jälkeen Rannikko rusikoi Casertan selkärankaa tyylipuhtaalla kolmosellaan, joka vei Varesen 72–77-johtoon. Caserta tuli viimeisillä sekunneilla vielä pisteen päähän, mutta epäonnistui viimeisissä heitoissaan ja joutui antautumaan kotikentällään pistein 87–91 (47–39).

Rannikko ehti pelata vain 22 minuuttia ennen virhetilinsä täyttymistä, mutta heitti silti kauden korkeimman pistesaaliinsa 16 (kakkoset 3/4, kolmoset 2/4, vapaaheitot 4/4). Rannikko haki myös kolme levypalloa, riisti pallon kerran sekä blokkasi yhden vastustajan heiton.

Rannikon lisäksi Varesesta olivat rautaa myös Kristjan Kangur (23/5), Diego Fajardo (12/7) sekä Rok Stipcevic (11/5/8 syöttöä). Casertan paras oli entinen NCAA-tähti, NBA:ssakin isoja minuutteja pelannut Charlie Bell (31/3).

Varese on voittanut 11 ja hävinnyt 10 ottelua ja jatkaa Serie A:n yhdeksännellä sijalla. Pudotuspeleihin selviää runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta.

Koponen kunnostautui orkesterinjohtajana

Petteri Koponen marssi sunnuntai-iltana kentälle Virtus Bolognan avauspelinrakentajana vasta ensimmäisen kerran, kun Bologna isännöi Italian Serie A:n runkosarjakierroksella Teramoa ilman loukkaantunutta avauspelinrakentajaansa Giuseppe Poetaa.

Koponen säästeli ottelussa heittokättään keräten vain viisi pistettä (kakkoset 2/4, kolmoset 0/4, vapaaheitot 1/1), mutta jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä ja riisti pallon kerran menettämättä palloa kertaakaan 36 peliminuutin aikana. Koponen nappasi myös viisi levypalloa sekä rekisteröi joukkueensa korkeimman +/- -lukeman (+17).

Bologna alkoi tehdä pesäeroa Teramoon kolmannella jaksolla Chris Douglas-Robertsin (23/7/4 syöttöä) ja Deividas Gailiuksen (20/4) onnistumisilla, mutta Teramo nousi vielä kintereille jakson lopulla Koposen istuessa vaihdossa. Koposen palattua kentälle Bologna kasvatti 60–57-johdon kolmessa minuutissa numeroihin 71-60. Bologna voitti ottelun lopulta 86–71 (44–39).

Virtus Bologna jakaa Serie A:n 2.-4. sijat 13 voitolla ja kahdeksalla tappiolla Sassarin ja Milanon kanssa.

Salinin Olimpijalle karvas tappio

Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana kärsi lauantai-iltana karvaan tappion Adrianmeren liigan runkosarjakierroksella, kun serbialainen Radnicki puolusti kotikenttäänsä slovenialaisvieraitaan tuloksellisesti päättäen ottelun 88–76 (36–35)-voittoon.

Tasaisen avauspuoliskon jälkeen Radnicki viritteli karkumatkaa David Simonin koreilla viemällä kolmannen jakson alun 13-2. Vielä päätösjakson alussa Radnickin johto oli maltillinen 71–66, mutta kotijoukkue vei Simonin ja Michael Scottin koreilla pariminuuttisen 6-0 eikä antanut enää lopussa Olimpijan palata alle kymmenen pisteen päähän.

Sasu Salin kärsi virhevaikeuksista, mutta pelasi Olimpijalle 22 minuuttia. MaSu-Basketin kasvatti heitti kahdeksan pistettä (kakkoset 0/1, kolmoset 2/5, vapaaheitot 2/2), mutta menetti myös pallon viidesti ja keräsi neljä virhettä.

Kentän paras oli Radnickin David Simon (31/3), jota tukivat Stefan Bircevic (13/6) ja Michael Scott (13/5/5 syöttöä). Olimpijan tehomies oli Jan Mocnik (24/0/7 syöttöä).

Olimpija on voittanut 11 ja hävinnyt 10 ottelua ja jakaa Adrianmeren liigan kuudennen sijan kroatialaisten Cibona Zagrebin ja KK Zagrebin kanssa. Adrianmeren liigan runkosarjaa on pelaamatta viisi kierrosta, ja runkosarjan neljä parasta joukkuetta etenee Israelin Tel Avivissa Nokia Areenalla 28.–30. huhtikuuta.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.