Tuukkasen Zamoralle elintärkeä voitto

5.3.2012 Taru Tuukkasen ja Henna Salomaan edustama Zamora otti jättiharppauksen kohti suoraa säilymistä Espanjan liigassa päihittämällä viikonloppuna Burgosin 74–71 (35–25). Myös Tiina Stenin Cadi La Seu haki viikonloppukierrokselta voiton.

Taru Tuukkasen Zamora otti jättiaskeleen kohti suoraa säilymistä sarjassa. Kuva: Ville Vuorinen.

Zamora johti Burgosia lukemissa 74–66 ottelun päätösminuutin alkaessa, mutta Burgosin kakkosen jälkeen Zamora sortui pallonmenetykseen ja vieraat pääsivät kolmosella kolmen pisteen päähän. Zamoran viimeisen heittoyrityksen epäonnistuttua sai Burgos vielä tilaisuuden tasoittaa ottelun, mutta viimeinen heitto osui rautoihin ja Zamora pääsi juhlimaan voittoa.

Taru Tuukkanen uurasti voittajille 26 minuuttia, heitti kahdeksan pistettä (kakkoset 3/8), kaapi viisi levypalloa ja blokkasi kaksi vastustajan heittoa. Henna Salomaa oli sairaana, eikä kuulunut joukkueensa kokoonpanoon. Kentän parhaat olivat Zamoran Aja Parham (18/5/6 syöttöä) ja Burgosin Ziomara Morrison (15/10).

Zamora pysyttelee Liga Femeninan 10. sijalla saaliinaan kahdeksan voittoa ja 15 tappiota.

Cadi La Seu porskuttaa

Tiina Stenin Cadi La Seu jatkoi voittojen tiellä kukistamalla Espanjan liigan hännänhuippuihin lukeutuvan Obenasan kotonaan 73–60 (32–30). Obenasa jaksoi roikkua pelissä päätösjakson alkuun asti, jolloin vieraat alkoivat sortua jatkuviin pallonmenetyksiin.

Sten huhki kotijoukkueen paidassa kuusi minuuttia saaliinaan kaksi pelitilanneheittoyritystä sekä yksi virhe. Kentän voimahahmo oli Cadi La Seun nigerialaissentteri Chineze Nwagbo (22/13), Obenasaa tahditti Jovana Rad (19/7).

Cadi La Seu jatkaa Liga Femeninan kuudentena 13 voitolla ja 10 tappiolla.

Korpivaaran Ferrolille jatkoaikatappio

Viime kuukausina voitosta voittoon edennyt, Heta Korpivaaran edustama Ferrol taipui jatkoaikatappioon Espanjan kakkosliigan viikonlopun kierroksella. Ferrolin päänahan vei pudotuspelipaikkaa tavoitteleva Carmelitas pistein 77–83 (37–31, 69–69).

Korpivaara tahkosi ottelussa muhkeat 43 minuuttia, mutta jäi Carmelitasin puristuksissa 18 pisteeseen (kakkoset 6/16, kolmoset 1/3, vapaaheitot 3/4). Korpivaara keräsi lisäksi seitsemän levypalloa sekä antoi yhden syötön. Korpivaaran lisäksi Ferrolin virkeimmät olivat Carrie Ann Snikkers (19/11) ja Cristina Pedrals (18/4/5 syöttöä), Carmelitasin voiton takuupelaaja oli Zuleira Aties Isaac (28/13/3 riistoa).

Ferrol jakaa Liga Femenina 2:n A-lohkon viidennen sijan Teneriffan kanssa 11 voitolla ja seitsemällä tappiolla.

Mäkitalon Trutnovin voittoputki katkesi

Anni Mäkitalon Kara Trutnovin kolmen pelin voittoputki Tshekin liigan ylemmässä loppusarjassa katkesi sunnuntaina Slovanka MB:n vieraana. Loppusarjan jumbosijalla keinunut Slovanka MB kukisti Trutnovin pistein 80–76 (50–43).

Trutnov takoi ottelun avausjaksolla 31 pistettä, mutta hyytyi toisesta jaksosta alkaen ja oli pahimmillaan 12 pisteen tappioasemassa. Trutnov voitti päätösjakson 10-20, mutta se ei riittänyt.

Mäkitalo pelasi Trutnovin paidassa viisi minuuttia ja haki yhden levypallon. Trutnovia kannatteli Hana Snajdrova-Ziklova (20/8), Slovanka MB:n korkeimmat teholuvut urakoi Mellisa D’Amico (16/5/3 syöttöä).

Kara Trutnov on voittanut 18, hävinnyt 11 ottelua.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.